Berlin maraton

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Silvio
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 54:40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki, markowski86. Odpowiedź miałem w spamie na gmail. Nie wylosowano mnie, ale widać tak miało być.
PKO
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

radslo1 pisze:
kachita pisze:U mnie niestety peszek, czego się oczywiście spodziewałam, bo nie mam szczęścia w losowaniach... Ciekawe, czy zrobią jak w NYC, że jak trzy lata z rzędu kogoś nie wylosują, to w czwartym roku będzie miał pewne miejsce?
Kachita nie łam się :). Zobaczysz ile osób nie dokończy rejestracji. Ustaw sobie przypominajkę na pierwszy dzień dogrywki i pewnie się zarejestrujesz. Berlin nie jest taki tani. Na wpisowe trzeba te prawie 100 euro wysupłać, trochę na przejazd i hotel, hostel. Uzbiera się sumka więc część osób jak przeliczy to zrezygnuje. Mnie też nie wylosowali ale ja biegłem w tym roku to dramatu nie ma :).
A to trzeba się na dogrywkę rejestrować? Wydaje mi się, że nie...
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Kumbamk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja sprawdzilem spam na gmailu i nic, a rejestrowalem sie an bank bo mam potwierdzenie
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Do tej pory była zasada - kto pierwszy ten lepszy. Ale przed rokiem pula wyczerpała się w 2,5h więc teraz było losowanie. Moim zdaniem bardziej sprawiedliwie :)
Co w tym bardziej sprawiedliwego? Jeśli Ci zależało, to 2,5 godziny to było aż nadto czasu żeby się zarejestrować. Dzięki takiej "sprawiedliwości" to przez wprowadzenie jednej ceny dla wszystkich zapłacisz 98 euro zamiast 60. Do dupy z taka sprawiedliwością :bum:
A w ogóle to mnie to lotto, bo i tak mam start gwarantowany, z czego zamierzam skwapliwie skorzystać. :spoko:
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

kachita pisze:
radslo1 pisze:
kachita pisze:U mnie niestety peszek, czego się oczywiście spodziewałam, bo nie mam szczęścia w losowaniach... Ciekawe, czy zrobią jak w NYC, że jak trzy lata z rzędu kogoś nie wylosują, to w czwartym roku będzie miał pewne miejsce?
Kachita nie łam się :). Zobaczysz ile osób nie dokończy rejestracji. Ustaw sobie przypominajkę na pierwszy dzień dogrywki i pewnie się zarejestrujesz. Berlin nie jest taki tani. Na wpisowe trzeba te prawie 100 euro wysupłać, trochę na przejazd i hotel, hostel. Uzbiera się sumka więc część osób jak przeliczy to zrezygnuje. Mnie też nie wylosowali ale ja biegłem w tym roku to dramatu nie ma :).
A to trzeba się na dogrywkę rejestrować? Wydaje mi się, że nie...

Nie trzeba. Po prostu się wtedy rejestrujesz, opłacasz i biegniesz. Chodziło mi o to żeby zrobić to zaraz po rozpoczęciu "dogrywki", aby być pewnym, bo wolnych miejsc będzie pewnie z 1000, a to szybko się wyczerpie.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie no, chodziło mi o to, czy miejsca dogrywkowe też będą z loterii, czy na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Muszę to sprawdzić.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tez dostałem e-mail odpowiedź miałem w spamie , też dopisało szczęście w losowaniu :)

a takie pytanie bo nigdzie nie udało mi się doczytać ile wynosi wpisowe na Berlin bo nie znalazłem nigdzie tej informacji , będę wdzięczny za info co i jak i gdzie mozna o tym przeczytać

pozdrawiam
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

golon4 pisze:tez dostałem e-mail odpowiedź miałem w spamie , też dopisało szczęście w losowaniu :)

a takie pytanie bo nigdzie nie udało mi się doczytać ile wynosi wpisowe na Berlin bo nie znalazłem nigdzie tej informacji , będę wdzięczny za info co i jak i gdzie mozna o tym przeczytać

pozdrawiam

100€ :) Dokładnie chyba 97 ale i tak trzeba będzie dopłacić za chipa :)
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

:(
i tyle w temacie...
Awatar użytkownika
patryk91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 33:33
Życiówka w maratonie: 2:47:52

Nieprzeczytany post

Jak kolega napisał cenę wpisowego to się cieszę, że mnie nie wylosowali i już nie będę się o to starał, bo chyba bym musiał zwariować, aby tyle zapłacić... To już się w głowie nie mieści, aby tyle zdzierać.
Niemcy w ogóle mają jakąś pasje wyciągania kasy, bo ostatnio w Dreźnie chipy były wydawane pod zastaw 30 euro, a zwracali 25 plus wpisowe 35 to 40 euro poszło na sam start, a w pakiecie bieda... Wspólnie z kolegami stwierdziliśmy, że Polska lideruje w pakietach i cenie wpisowego.

Pozdrawiam Pasjonatów biegania!
Kalenji Team Poland

10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

patryk91 pisze:Jak kolega napisał cenę wpisowego to się cieszę, że mnie nie wylosowali i już nie będę się o to starał, bo chyba bym musiał zwariować, aby tyle zapłacić... To już się w głowie nie mieści, aby tyle zdzierać.
Niemcy w ogóle mają jakąś pasje wyciągania kasy, bo ostatnio w Dreźnie chipy były wydawane pod zastaw 30 euro, a zwracali 25 plus wpisowe 35 to 40 euro poszło na sam start, a w pakiecie bieda... Wspólnie z kolegami stwierdziliśmy, że Polska lideruje w pakietach i cenie wpisowego.
Tylko tak się zastanawiam po jaką cholerę w takim razie zgłaszać się do losowania i robić niepotrzebny tłok i dodatkowe wrażenie, że cena nie ma znaczenia gdyż i tak się wszyscy zgłoszą?
Przecież od początku na stronie z rejestracją była podana cena 98 EUR. Ja się w każdym razie rejestrowałem chyba pierwszego dnia i od razu to widziałem.
Obrazek
Awatar użytkownika
patryk91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 33:33
Życiówka w maratonie: 2:47:52

Nieprzeczytany post

mafik pisze:
patryk91 pisze:Jak kolega napisał cenę wpisowego to się cieszę, że mnie nie wylosowali i już nie będę się o to starał, bo chyba bym musiał zwariować, aby tyle zapłacić... To już się w głowie nie mieści, aby tyle zdzierać.
Tylko tak się zastanawiam po jaką cholerę w takim razie zgłaszać się do losowania i robić niepotrzebny tłok i dodatkowe wrażenie, że cena nie ma znaczenia gdyż i tak się wszyscy zgłoszą?
Przecież od początku na stronie z rejestracją była podana cena 98 EUR. Ja się w każdym razie rejestrowałem chyba pierwszego dnia i od razu to widziałem.
Wtedy mną kierowała chęć biegu na owej sprzyjającej trasie i z tyloma uczestnikami, tylko to, a w temat wpisowego itd. nie zagłębiałem się w tamtym momencie.
Kalenji Team Poland

10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
tomazo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kachita pisze:Nie no, chodziło mi o to, czy miejsca dogrywkowe też będą z loterii, czy na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Muszę to sprawdzić.
według maila od organizatorów:
Everyone who was selected to receive a race number has until midnight on November 11, 2013 to complete the registration. Any spots that open up as a result of missing this deadline will be passed on in the order in which they were drawn to those on the waiting list. If you receive one of these spots, we will notify you shorty after November 12. Good luck!

Czyli dodatkowe losowanie, przynajmniej tak to rozumiem... i czekam na maila :)
Awatar użytkownika
Herflick
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja już zalogowany, potwierdzony opłacony :). Pozostało szykować się na życiówkę.

PS: wpisowe z koszulką i kaucja za chip ściągnęło mi z karty (o z grozo) 579zł
gg: 212072
Obrazek
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

tomazo pisze: według maila od organizatorów:
Everyone who was selected to receive a race number has until midnight on November 11, 2013 to complete the registration. Any spots that open up as a result of missing this deadline will be passed on in the order in which they were drawn to those on the waiting list. If you receive one of these spots, we will notify you shorty after November 12. Good luck!

Czyli dodatkowe losowanie, przynajmniej tak to rozumiem... i czekam na maila :)
Ja bym to rozumiał tak, że w wyniku losowania ustalono listę kolejnych chętnych. Pierwsze 40 tys. osób zostało zakwalifikowanych. Jak się zwolnią jakieś miejsca, to będą je proponowali kolejnym osobom z listy. Wydaje mi się, że bez losowania. Czyli jak ktoś był po losowaniu 40 001 to szanse ma duże na dogrywkę, a jak 74 001 to prawie żadne ...
Pytanie tylko którym się jest na liście i ile miejsc się zwolni.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ