23. Półmaraton PHILIPS'a Piła 8.09.2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Władek J
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pierwszy raz biegłem w Pile. Trasa fajna, płaska, ale organizacja pozostawia wiele do życzenia. Uważam, że punkty z wodą były źle zorganizowane. Trzeba było wodę zrobić po jednej stronie a Power po drugiej. Przed punktami z wodą mogły być tablice z informacją, że po jednej woda itp.
Sam start też nie był dobrze zorganizowany. Wszyscy w kupie. Brak stref. dzięki temu mój zając zgubił mi się zaraz po strzale startera. Można było porozdzielać biegaczy na strefy. Skoro biegliśmy na czas netto to można było oddzielać poszczególne strefy. Trasa sprytnie poprowadzona, w trzech różnych pętlach, ale dzięki temu cały czas kupa kibiców. Fajny pomysł z kurtynami wodnymi. W zasadzie dzięki temu dobiegłem z nową życiówką.
W przyszłym roku też przyjadę, oczywiście po kolejną życiówkę
PKO
Karlito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:14
Życiówka w maratonie: 3:28:34

Nieprzeczytany post

Bardzo przyjemna, płaska trasa, organizacja też bardzo dobra, duży plus dla Piły.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Jaseq
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 03:35:28

Nieprzeczytany post

Witam!
Piła to mój debiut w półmaratonie, po czasie myślę że udany :usmiech:
Impreza fajna, organizacja na poziomie - z mojej strony bez większych uwag.
Pozdrawiam wszystkich uczestników i do zobaczenia za rok.
Biegam, pływam, roweruję.
Adar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A mnie zabrakło punktu odżywiania gdzieś na 18-19 km. Przy takiej pogodzie chyba powinien być dodatkowy punkt, choć pewnie każdy widzi to inaczej :) Tak czy inaczej i mnie udało się zrobić życiówkę :)
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

Ja bym generalnie powiedział, że przy tej pogodzie było i za mało punktów z wodą i punkty były za małe.
Pierwszy na 5 km to był tylko jeden mały stół z wodą i jeden mały stół z izotonikiem po każdej ze stron (mały czyli długości ok. 2-3m) ... naprawdę ciężko było skorzystać przy takiej liczbie uczestników, a już żeby się i napić i oblać cały czas biegnąc to prawie nie było jak ...

Dla mnie to był jedyny minus organizacyjny, którego można było bez większego uniknać.
Reszta była naprawdę świetnie zorganizowana.
Obrazek
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mafik pisze: żeby się i napić i oblać cały czas biegnąc to prawie nie było jak ...
Na pierwszym punkcie chwyciłem kubek, bez zastanowienia wylałem na głowę, później odpuściłem izotonik i licząc na kolejne kubki z wodą, aby się napić... zobaczyłem, że to koniec punktu :) :) Cała resztą, oznaczenia trasy, taśmy, kierowanie ruchem, sędziowie itd - najwyższa półka :) Punkty odżywcze - do poprawki :)
marcin35715
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mój pierwszy oficjalny półmaraton, miało być 1.50 ale byłem tak nakręcony że wyszło 1.41 :)
Nie mam porównania do innych więc trudno oceniać. Słoneczko czasami dokuczało ale kurtyny pomagały, dużo kibiców I ogólnie mnie tam się podobało :)
Awatar użytkownika
Jaseq
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 03:35:28

Nieprzeczytany post

marcin35715 pisze:Mój pierwszy oficjalny półmaraton, miało być 1.50 ale byłem tak nakręcony że wyszło 1.41 :)
U mnie plan był podobny ale udało się wykręcić 1.37 z kawałkiem :usmiech:
Biegam, pływam, roweruję.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ