ORLEN Warsaw Marathon 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jackonet pisze:Poprzednia (promocyjna) edycja na wysokim poziomie. Teraz nawet jak tylko nie będzie gorzej (choć zapowiadane są jeszcze specjalne fajerwerki) to super!
ok, super, tylko ja bym chciała poznać te fajerwerki zanim podejmę decyzję :) A tak nawet trasy nie znam. Lubię wiedzieć za co płacę, taką mam wadę.
PKO
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:czemu nie można zarejestrować się używając loginu z poprzedniej edycji? bazę żeście zaorali czy jak?
Poprzedni bieg to był już "pozamiatany" kilka dni po starcie.
Już po jakimś miesiącu ciężko było doszukać się wyników (u mnie raz udawało się wygenerować mój wynik, a raz nie). O braku "dyplomu" czy innego certyfikatu, to nawet nie wspomnę (a że była życiówka, to chciałbym móc do tego jakoś dotrzeć :hej: - np. teraz to chyba już link do wyników 2013 na stronie kompletnie zniknął - trzeba googlać żeby znaleźć).

Najniższe wpisowe nie jest takie tragiczne (jeżeli pakiet startowy będzie podobny), ale termin do kiedy obowiązuje to najniższe wpisowe dla mnie na razie dyskwalifikuje ten bieg (nawet przebiegu trasy jeszcze nie ma). Póki co to jeszcze aż taka jakość i prestiż nie jest, żeby się decydować do końca października czyli pół roku przed biegiem.

Tak na marginesie to ciekawią mnie superlatywy pojawiające się w tym wątku w kontekście oceny jakości organizacji biegu 2013 - z tego co mnie pamięć nie myli po biegu jeżeli chodzi o organizację samego biegu to aż takich zachwytów nie było. Oczywiście otoczka była rewelacyjna - pakiety, miasteczko, itd.
Ale oznaczenie i zabezpieczenie trasy oraz zaopatrzenie w trakcie i po biegu to chyba aż tak pozytywnych emocji nie budziło ... :ojnie:
Obrazek
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Brylant19 pisze:Opłaty startowe troche żenujące do 31 października 79zł (drożej o 29zł niż w ubiegłym roku) do tego pomyślmy:

listopad,grudzień,styczeń,luty,marzec,kwiecień 6 miesięcy podczas których może wszystko się zdażyć.

Orlen wyczuł pieniądz.
Nieustannie pracujemy nad podnoszeniem poziomu organizacyjnego imprezy, planujemy dodatkowe udogodnienia oraz atrakcje dla biegacz. Bardzo duże zainteresowanie pierwszą edycją stawia również przed nami dodatkowe wymagania związane z infrastrukturą techniczną ORLEN Warsaw Marathon.
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:czemu nie można zarejestrować się używając loginu z poprzedniej edycji? bazę żeście zaorali czy jak?
Zawodnicy, którzy brali udział w pierwszej edycji ORLEN Warsaw Marathon muszą ponownie wypełnić formularz zgłoszeniowy. Zarejestrowane poprzednio loginy oraz hasła były jednorazowe i nie obowiązują przy zgłoszeniach do edycji 2014.
Fisherek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

W kwietniu pobiegnę maraton, ale czy na OWM tego jeszcze nie wiem.

Niech tylko organizator wyciągnie wnioski z pierwszej imprezy, poprawi niedociągnięcia i będzie
dobrze.

Ceny za dychę kosmiczne. Pomijam pierwszy termin, bo ja sobie nie wyobrażam zapisywania się na bieg 10km ponad pół roku wcześniej. W tym czasie w okolicach Warszawy jak co roku będzie kilka ciekawych biegów na krótkich dystansach i szkoda potem tracić kasę bo jednak coś wypadnie.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

ORLEN Warsaw Marathon pisze: Bardzo duże zainteresowanie pierwszą edycją stawia również przed nami dodatkowe wymagania związane z infrastrukturą techniczną
w znaczniki kilometrów zainwestujcie! :hej:
mafik pisze:(nawet przebiegu trasy jeszcze nie ma)
dla warszawiaków to nie pierwszyzna. wrześniowa konkurencja ledwo 3 tygodnie temu trasę upubliczniła.

cen się nie czepiam bo dychy nie biegnę, a first minute za maraton na drożyznę nie wygląda. ale ten brak ciągłości mnie niepokoi. tabula rasa. konta nie ma. linku do wyników nie ma. na stronie zostało 1 zdjęcie z poprzedniej edycji.
niby całość dokumentacji jest do odszukania na różnych portalach w internecie, ale czy na pewno o to chodzi?

no i kruca, mam sobie co rok u was nowe konto zakładać? a jak połówkę zaczniecie organizować to i dwa razy w roku?
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

f.lamer masz rację, że przydałby się jakiś magik od prowadzenia stronki internetowej i jakaś ciągłość, historia danych, wyników.

mafik, co do superlatyw to bym nie przesadzał bo każdy ocenia bieg zestawiając go z innym. Mnie się wydaje, że ten bieg poza kilkoma niedociągnięciami naprawdę był dobrze zorganizowany. Wielu osobom przeszkadzało oznaczenie kilometrów i to było spore niedociągnięcie. Co do reszty to Polak już taki jest, że lubi sobie ponarzekać. Organizator pisze, że pracuje nad innymi atrakcjami. Mnie na dodatkowych atrakcjach, pakietach, medalach nie zależy. Koszulek technicznych mam tyle, że nie zniszczę ich przez parę lat. Jestem pewny, że choćby nie wiem co w tym pakiecie było to i tak będzie mało bo ..... itd.
Mnie zależy na fajnej, płaskiej trasie. MW podał ją 3 miesiące przed imprezą, w zeszłym roku ze względu na kłopoty z tunelem na miesiąc przed, ale Orlen to już musi co najmniej rok wcześniej bo inaczej jest do bani :).

Jedno jest pewne. Poprzez imprezę jaką zrobił Orlen reszta musi się starać bardziej i lipa nie przejdzie, a zagłosują i tak biegacze.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja tam maratonu nie planuję i chodzi mi bardziej o dychę. A planować zwykłą dychę na 9 m-cy przed? Może gdybym znała trasę czy ogolny zarys imprezy, czy nawet te wspomniane "atrakcje" (choć nie o atrakcje tu chodzi), to jakoś by mnie zachęcili. A tak, to niespecjalnie mam motywację i potrzebę, aby się już w tej chwili zapisywać, szczególnie, że jak ktoś wspomniał w tym terminie praktycznie co weekend jest jakas fajna i mniej oblegana dycha w okolicy.
Obrazek
Awatar użytkownika
wypass
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53min 56s

Nieprzeczytany post

Miałem biec w Orlen...jako debiut bo raczej na 35 MW nie pojadę...
Tylko ceny w porównaniu z tym rokiem są troszkę....jak napisano wyżej... ;)
A do Krakowa mam tylko 100km dalej niż do stolicy....
Piotr_Z
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nie wiem po co tyle marudzenia o cenę. Fakt termin 79 zł toche słaby ale powiedzmy sobie prawdę, I edycja OWM była bardzo tania i to miało przyciągać. To normalne działanie marketingowe a czy udało się to się okaże w kwietniu. Uważam, że 79 zł to cena OK, dla przypomnienia MW zaczyna się od stówki, tyle że termin tej stówy jest do 1 mc przed startem.
5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
Piotr_Z
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze: w znaczniki kilometrów zainwestujcie! :hej:
I może niech poustawiaja te znaczniki dobrze, a przynajmniej żeby 42 km nie stał pół kilometra przed metą :hahaha:
5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

a są już jakieś ustalenia w kwestii patronatu medialnego portalu nad imprezą?
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Piotr_Z pisze:Uważam, że 79 zł to cena OK, dla przypomnienia MW zaczyna się od stówki, tyle że termin tej stówy jest do 1 mc przed startem.
Otóż to! Ale najbardziej jednak zadziwiające są ceny za 10km. Ciekaw jestem ilu chętnych się znajdzie na ten bieg.
Awatar użytkownika
nestork
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przy tak wysokiej cenie rozważę 10 km OWM 2014 tylko jeśli trasa będzie miała łatwy profil (płaska).

I serio zainwestujcie w znaczniki kilometrów oraz w kompetentne osoby od wyznaczania trasy i rozstawiania znaczników.

Dwa powyższe aspekty pozytywnie wyróżnią Was na tle konkurencji.
5k 18:29 (MW Bieg na Piątkę IX 2017)
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
Wojtek W
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajna dycha jest w tym terminie w Milanówku. Trasa płaska, fakt, są agrafki, ale cena nie ta i klimat jak z bajki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ