Półmaraton Wałbrzych 25.08.2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
7arema
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

asus pisze: No i ciekawe jak tu biec z zegarkiem przy takiej trasie?
Tak jak po płaskim z tym, że celuj w te 36,5 minuty na okrążenie (3 razy po ~7km). Pilnuj tempa na km, ale podchodź do jego utrzymania ze zrozumieniem - nie za wszelką cenę, w teorii to co stracisz na podbiegach odzyskasz na zbiegach.

Powodzenia dla wszystkich startujących.
'They saw that the perfect world is a journey, not a place.'
- Terry Pratchett
PKO
m1s
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć,

Z powodu kontuzji muszę zrezygnować ze startu, dlatego odsprzedam pakiet startowy.

Kontakt: 512 802 578 Milosz
Awatar użytkownika
Prz3Mo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52:03

Nieprzeczytany post

muszę przyznać, że trasa ze względu na te podbiegi pod górę była na prawde wymagająca ale na szczęście udało mi się zmieścić w czasie poniżej 2h a dokładnie 1:52. Jak na pierwszy raz biegu na 21km myślę,że to dobry wynik :), jestem dumny z siebie że mimo kryzysu około 18km udało mi się dobiec do końca. Trochę przesadziłem z tempem na początku nie wiedząc co mnie czeka w ostatnim okrążeniu.
"Biegaczem nie jest ten, który szybko biega. To ten, który nigdy nie ustaje w walce."
Nie żyję by lepiej biegać, biegam by lepiej żyć.
mwozniak00
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:32

Nieprzeczytany post

Biegłem, czas 1:36:24 czyli wolniej aniżeli planowałem. Miałem nadzieje złamać półtora godziny... ale nie o tym chciałem pisać. Sama trasa fajna oprócz nawrotów 180stopni oraz nieszczęsnej dla mnie kostki brukowej około kilometra przed rynkiem na której to poślizgnęła mi się noga no i ból kostki przez ostatnie 8km. Gorzej było z organizacją czyli po pierwsze bieg dla dzieci to nieporozumienie. Miało biec 50 pobiegli 40 i chyba wybrane przez organizatorów. Widać było że niektóre biegną za karę, jedno nawet płakało że musi biec. Masakra. Drugie to podejście służb, moja żona jest w ciąży bliźniaczej i usiadła sobie jeszcze przed biegiem w strefie biegacza gdyż zrobiło jej się słabo... i co... pan organizator ja wyprosił bo nie wolno tam było nikomu przebywać. No przepraszam ale już odmówić kobiecie w ciąży krzesełka to jest chamskie... Dlatego ogólnie mam mieszane uczucia... A speaker na dodatek chyba sam nie wiedział co mówi bo co róż ktoś go poprawiał...
Jedzenie w sumie dobre po biegu ale znowu, dlaczego rodzi a nie wolno było przebywać z biegaczami. Już wolałabym bony na jedzenie i strefę biegaczami otwarta dla rodzin biegaczy...
foxmen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W moim rodzinnym zaliczyłem debiut w zorganizowanych zawodach. Startowałem na 7km w ramach połówki i generalnie jestem pozytywnie zaskoczony organizacją w czasie biegu oraz po jego zakończeniu. Świetny klimat, świetni ludzie. Za rok będe na 100% ale na 21km. Pozdrawiam i zapraszam do Wałbrzycha
durom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 57:37

Nieprzeczytany post

Byłem, widziałem ale tylko jako widz niestety.
Dla zainteresowanych, kilka zdjęć z biegu.
http://tinyurl.com/oo7f5tx
Witam na forum i pozdrawiam
Roman
Obrazek
aryst
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

wszystko super, byłem drugi raz, brak jakichkolwiek zastrzeżeń. Trasa ciężka, ciekawa, po prostu fajna. no i te nagrody :hahaha: zwykle na biegach przy odczytywaniu nagród kilka razy do jednej odczytywanych jest kilka nazwisk, tym razem chyba ze względy na auto, jeden raz wystarczyło, jakby wszyscy zostali do losowania :hahaha:

nie wiem tylko czemu spiker namiętnie przekręcał pacemaker na plejsmejker :hej: "prosze spojrzeć właśnie wbiega większa grupa z plejsmejkerem, to jest osoba, która prowadzi..."
PB: 10 km - 39:50; 21,097m -01:29:39; 42,195m- 3:22:12
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ