Ruszyły zapisy na 8. Półmaraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

trasa rzeczywiście ciekawa i malownicza :) chociaż szkoda że nie ma mety na stadionie :ech:

jedna tylko rzecz mnie dziwi.. cytat ze strony "Przed rokiem ścianą płaczu okazał się podbieg pod Agrykolę na 14 kilometrze. Tym razem udało się ominąć ten fragment, ale i tak podbiegu nie unikniemy. Będzie on za to łagodniejszy i krótszy - ulicą Belwederską."

wydaje mi się że podbieg na Belwederskiej jest 2 razy DŁUŻSZY, rzut oka na wikimapię to potwierdza.. a który łagodniejszy to nie mam pojęcia, żaden nie jest jakoś specjalnie stromy, może wypowie się ktoś kto tam biega..
PKO
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oczywiście że jest dłuższy no i dzięki temu łagodniejszy. Fizyki się nie oszuka :) im krótszy podbieg tym bardziej stromy
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
michlimes
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

autor pewnie miał na mysli że krócej jest stromy :) (jakkolwiek to brzmi)

Prawda jest taka że Belwederska idzie w górę już od Gagarina, ale sztywno robi się gdzieś na wysokości hotelu.

Zresztą - jak się uda zbiec na wysokości konwiktorskiej o i uda się podbiec pod Belweder, damy radę! :)
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

No i dobrze, że jest jakiś podbieg. O czym byśmy sie rozwodzili i na co narzekali :). Jak jest podbieg to jest szansa na ucieczkę przed kolegą/koleżanką z którą się rywalizuje i jest motywacja aby ćwiczyć podbiegi. BTW gdzie Justyna Kowalczyk ucieka rywalkom... na podbiegach :).
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli strefa startu będzie tak fajnie zorganizowana jak ostatnio i będzie taki porządek to moim zdaniem w ogóle nie musi być limitu. Jeśli tylko ludzi puszcza się falami wg. realnych możliwości to trasa przy tych 7tys się nie korkowała więc i przy większej ilości przepustowość da radę.
Mchl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48:44
Życiówka w maratonie: 4:28:25

Nieprzeczytany post

Ha! #1005!
hubik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58:12

Nieprzeczytany post

Dzięki za info. Gdyby nie Wy to bym się pewnie obudził z ręką w nocniku. Zapisałem się :)
Awatar użytkownika
Affinity
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 37:50
Życiówka w maratonie: 3:08:09

Nieprzeczytany post

Opłacone, dostałem numerek #1093. Pierwszy 1000 widać zarezerwowany dla VIP-ów :)

Podbieg z pewnością będzie ciekawym elementem. W tym roku Agrykola dała mi trochę w kość, ale nie był to żaden dramat. Belwederską z kolei zaliczył każdy, kto brał udział w BW 2011 lub 2012 - ja mam raczej pozytywne wspomnienia. Jedyny problem może stanowić fakt, że w przyszłorocznym PMW podbieg będzie się znajdował na 16km (czyli 2km dalej, niż w tym roku).
LDeska pisze: dłuższy no i dzięki temu łagodniejszy. Fizyki się nie oszuka :) im krótszy podbieg tym bardziej stromy
... Jedynie przy założeniu, że oba podbiegi zaczynają się i kończą na tej samej wysokości ;)
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale za to nie będzie ślimaka pod górę na finishu prawie ;)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja w tym roku wziąłem udział w Półmaratonie w Poznaniu i Maratonie w Warszawie. Jako, że planuję start w Krakowie chcę przebiec wcześniej jakąś połówkę. I tak porównując imprezy z WWA i POZ zdecydowanie wolę poczekać na zapisy do Poznania. Moim zdaniem dużo lepiej prezentują się zawody na Wielkopolsce. Chociaż tak jak mówię w WWA biegłem tylko maraton.
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50'31''

Nieprzeczytany post

- ze strony 8PMW

===========

"śr., 2012/11/14 - 16:26
W ciągu pierwszych niespełna pięciu godzin od uruchomienia zapisów na 8. Półmaraton Warszawski na listę startową wpisało się 1000 osób. To niemal dokładnie tylu biegaczy ilu ukończyło I. Półmaraton Warszawski w 2006 roku. Tegoroczny cel, jakim jest wejście do pierwszej dziesiątki największych półmaratonów w Europie wydaje się coraz bardziej realny."
______
pawson

Obrazek
BogRunner
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47:04

Nieprzeczytany post

Martwi mnie :echech: że tylko 2 dni będzie otwarte biuro zawodów.

Wszyscy zawodnicy startujący w 8. Półmaratonie Warszawskim muszą zostać zweryfikowani w Biurze Zawodów. Biuro będzie czynne w następujących porach:
22 marca (piątek) w godzinach 12.00 - 20.00
23 marca (sobota) w godzinach 10.00 - 20.00

Na 9 tysięcy ludu to stanowczo za mało.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

BogRunner pisze:Na 9 tysięcy ludu to stanowczo za mało.
a skąd ten wniosek?

inna sprawa że możnaby w końcu wprowadzić odpłatną usługę przesyłania pakietów kurierem
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Mchl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48:44
Życiówka w maratonie: 4:28:25

Nieprzeczytany post

BogRunner pisze:Martwi mnie :echech: że tylko 2 dni będzie otwarte biuro zawodów.

Wszyscy zawodnicy startujący w 8. Półmaratonie Warszawskim muszą zostać zweryfikowani w Biurze Zawodów. Biuro będzie czynne w następujących porach:
22 marca (piątek) w godzinach 12.00 - 20.00
23 marca (sobota) w godzinach 10.00 - 20.00

Na 9 tysięcy ludu to stanowczo za mało.
Na MW bardzo ładnie to zorganizowali. Wszedłem, dostałem pakiet, wyszedłem, a też 'tylko' dwa dni były.
ciaptak
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zapisany, ale nie opłacony, nawet kolegę namówiłem :ble: Poczekam chwilkę aż wejdę we właściwy trening i wtedy zdecyduję czy dam radę na wiosnę. Do Poznania mam sporo bliżej, ale to w końcu stolyca :hahaha:
P.S Może ktoś mi w końcu coś poradzi w moim temacie:
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=31061
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ