Bieg Na Szczyt Rondo 1 19 maj 2012

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
ewa_m
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Michał.Lodz napisał: Czyli co nie jest zabronione to jest dozwolone. Pomijam fakt, czy to przyspieszy lub ułatwi pokonanie tych 37 pięter. Pytam doświadczonych i zaprawionych w bojach biegaczy po schodach, bo ja nie mam żadnych doświadczeń w tym temacie. To będzie mój debiut. Na razie upatrzyłem sobie jeden wiezowiec na osiedlu i tam będę doskonalił technikę pokonywania schodów...

hej, kazdy ma swoje preferencje i technike.. ale na pewno musisz być przygotowany, że będą bolały płuca.. a nogi staną się bardzo ciężkie... poręcz bardzo pomoga.. dlatego niektorzy zakładaja rękawiczki... na pewnym etapie bieg sie kończy (przynajmniej dla mnie) i zastosowanie ma strategia "byle podnieść nogę" ;)

do zobaczenia na starcie ;)

PS pięter do pokonania jest 38 ;) (5a jest w gratisie)
PKO
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

proponuje technike wchodzenia po 2 schody stooswana przez straże pozarne na świecie szczególnie jesli ktoś nie biega 10 km poniżej 40 minut. Taka technika moze się okazac bardzo skuteczna i pomoże rozłożyc siły na całym dystansie.

Tompoz
Tompoz
Michał.Lodz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:53
Życiówka w maratonie: 3:54:21

Nieprzeczytany post

Dzięki za podpowiedzi. Rekawiczki widziałem na różnych zdjęciach i zapewne przy "technice poręczowej" są bardzo pomocne. Zwłaszcza te z drobnym "bieżnikiem" od wewnątrz.
Taką technikę, czyli po dwa stopnie stosuję i jest nieźle. Wbiegniecie na szczyt dziesięciopiętrowego bloku nie stanowi dla mnie problemu, ale.......... to jeszcze nawet nie 1/3 dystansu:) Pozdrawiam, Michał
magda.b
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

:hej: technika po dwa schody i rekawiczki...

a może tylko "lewa" rękawiczka wystarczy skoro klatka schodowa jest lewoskrętna..? ;)
Michał.Lodz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ale w tej klatce schodowej, poręcze są po obu stronach, czyli można sobie pomóc lewą i prawa ręką. A klatka jest dosyć wąska. Uprzedzając, napiszę, że wiem, bo byłem na wizji lokalnej:)
magda.b
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

wizja lokalna:)
jakież profesjonalne podejście:))
Michał.Lodz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wiesz, przeczytałem wywiad w Bieganiu z naszym czołowym "towerrunerem", który również wystartuje 19-tego i on właśnie tak robi, czyli zapoznaje się miejscem zawodów. Trzeba czerpać wzorce od najlepszych, nieprawdaż? Poza tym, poważnie myślę o tym, aby...... nie być ostatnim w tych zawodach:)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ