Łódź Maraton Dbam o Zdrowie-Zapisy ruszają!!!

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
janior
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Racja :) choć jeśli się zdecyduję to będzie mój debiut, a do tego podchodzę bardzo poważnie
Dla kogoś, kto już w tej chwili czuje się na siłach pokonać ten dystans termin wpłat ma drugorzędne znaczenie
ja po roku niezbyt regularnych treningów jeszcze się na 100% nie zdecydowałem i wolałbym mieć dłuższy czas na to aby podczas samych
przygotowań poczuć czy to już ten czas na zmierzenie się z królewskich dystansem czy może dopiero na jesień.
PKO
Awatar użytkownika
ja_arek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Bez dobrze prepracowanej zimy możesz zapomnieć o dobrym przygotowaniu do maratonu. Wszystko jedno wiosna czy jesień.
Awatar użytkownika
janior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, dlatego napisałem, że debiut traktuję bardzo poważnie.
Nie zamierzam byczyć się zimą i przygotowania już zacząłem, ale jeszcze nie zdecydowałem czy
maraton wiosną czy jesienią.
Chyba założę oddzielny wątek na ten temat :)
Awatar użytkownika
Maciej_J
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 0:38:25
Życiówka w maratonie: 3:19:07

Nieprzeczytany post

Iwan pisze:
janior pisze:No to ja jeszcze jeden kamyczek do ogródka.
Czemu 1-szy termin wpłat jest tak krótki w porównaniu do innych maratonów rozgrywanych wiosną ?
Byś miał motywację do zimowego treningu i nie odkładał przygotowań na ostatnią chwilę... :hejhej:
przgotowania przygotowaniami, ale na 5 miesięcy przed startem to ja nie jestem w stanie przewidzieć, co będę robił. Trenujędo maratonu a decyzję o starcie podejmuję pod koniec a nie odwrotnie. Bez sensu to jest dla mnie. Zapewne wystartuję w Łodzi bo mi najbliżej dojechać, ale rzeczywiście termin pierwszej wpłaty jest jakiś poroniony, pewnie zapłacę więcej ale wpłacę później.
Obrazek
Awatar użytkownika
Maciej_J
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

janior pisze:Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, dlatego napisałem, że debiut traktuję bardzo poważnie.
Nie zamierzam byczyć się zimą i przygotowania już zacząłem, ale jeszcze nie zdecydowałem czy
maraton wiosną czy jesienią.
Chyba założę oddzielny wątek na ten temat :)
do debiutu to radziłbym Ci jecnak wybrać maraton jesienny, po prostu łatwiej Ci się będzie przygotować w lecie, niż w zimie, będziesz miał kilka miesięcy więcej. Ale rób jak uważasz.
Obrazek
bczupa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:21
Życiówka w maratonie: 04:47:06

Nieprzeczytany post

Ani w formularzu zgłoszeniowym ani w żadnym innym miejscu na stronie (np. FAQ) nie odnalazłem informacji o rozmiarach koszulek - jak uczy doświadczenie to koszulka rozmiaru M jednej firmy czasem odpowiada rozmiarowi XL albo nawet XXL innej firmy, więc po co w formularzu zgłoszeniowym rozmiar koszulki skoro nie wiadomo co on oznacza ?

Prośba do organizatorów - podajcie opis rozmiarów koszulek , wiem że być może dziś nie wiadomo kto dostarczy koszulki, ale przerzucenie odpowiedzialności/winy na uczestników to żadne rozwiązanie - i będzie w biurze zawodów rozmowa: przecież Pan zadeklarował rozmiar L, to proszę ...
Obrazek
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

....i to mnie utwierdza w przekonaniu, że pakiet startowy nie powinien zawierać koszulki..

A co do maratonu, to też uważam, że 5 miesięcy wcześniej można się co najwyżej zadeklarować chęć startu. Ja chcę pobiec w Łodzi (ostatnio to maraton wygrał ze mną...) ale wolę zapłacić dwa razy więcej, gdy wiem, że będę przygotowana. Oczywiście dla organizatorów takie podejście nie jest korzystne;)

Łódź ma wielkie szanse na sukces frekwencji w tym terminie.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Maciej_J pisze: przgotowania przygotowaniami, ale na 5 miesięcy przed startem to ja nie jestem w stanie przewidzieć, co będę robił. Trenujędo maratonu a decyzję o starcie podejmuję pod koniec a nie odwrotnie. Bez sensu to jest dla mnie.
No widzisz...
Dla Ciebie "bez sensu" ale nie dla organizatora, który masę rzeczy musi przewidzieć i już potrzebuje pieniędzy. Przykładowo kolega bczupa chce dzisiaj wiedzieć jaki rozmiar będzie miała koszulka. By się tego dowiedział trzeba z jakimś dostawcą podpisać kontrakt i wpłacić zadatek. Skąd brać kasę na sprawy organizacyjne skoro większość biegaczy czekałaby z wpłatą do marca przyszłego roku (gdyby była taka możliwość)?
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
Awatar użytkownika
janior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Skąd brać kasę ? Można zapytać orgów z Krakowa czy Dębna.
Im nie przeszkadza 1-sza wpłata w marcu. Łódź robi po swojemu, a ten
wątek może służyć wymianie opinii biegacze-organizatorzy i warto rozmawiać,
aby w przyszłości mieć fajną imprezę :)
matee
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Rozmiar koszulki zawsze sobie można w dniu odebrania pakietu wymienić na inny rozmiar jak jest nie właściwy, który się wybrało w formularzu, czyż nie tak?

janior: Co do wpłaty, to nie widzę większego problemu, jak nie jesteś pewny czy dasz radę się przygotować to opłatę możesz zrobić w późniejszym terminie, jesteś zdecydowany robisz teraz.
bczupa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:21
Życiówka w maratonie: 04:47:06

Nieprzeczytany post

matee pisze:Rozmiar koszulki zawsze sobie można w dniu odebrania pakietu wymienić na inny rozmiar jak jest nie właściwy, który się wybrało w formularzu, czyż nie tak?.
Akurat , skąd taka pewność? Jak się okaże że koszulki są jak dla obywateli USA to KAŻDY będzie chciał mniejszą i wtedy na pewno nie da się jej wymienić u organizatora.

Ja tam zamierzam wpłacić już teraz, świadom faktu że coś może się wydarzyć i z planowanego startu nic nie wyjdzie, ale wiem że wpłacając już dziś pomagam organizatorom i być może, w jakimś małym stopniu, przyczyniam się do tego że impreza będzie dzięki temu lepsza.
Obrazek
matee
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zawszę jak brałem udział w biegu to nigdy nie było problemu z koszulką, i myślę że w tym wypadku będzie podobnie.
Awatar użytkownika
Maciej_J
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

matee pisze:Zawszę jak brałem udział w biegu to nigdy nie było problemu z koszulką, i myślę że w tym wypadku będzie podobnie.
w Maratonie Warszawskim ostatnio były za duże koszulki, conajmniej o jeden rozmiar, ja wziąłem M i w niej tonę, powninemem wziąć S, ale w M-kach innych producentów jest mi w sam raz, zatem nigdy nie wiadomo na co się trafi.
Obrazek
Awatar użytkownika
janior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

matee pisze: janior: Co do wpłaty, to nie widzę większego problemu, jak nie jesteś pewny czy dasz radę się przygotować to opłatę możesz zrobić w późniejszym terminie, jesteś zdecydowany robisz teraz.
Jestem tego świadom, jak i tego, że w w/w przeze mnie maratonach mogę o tym decydować i nie ponosić dodatkowych kosztów.
Generalnie powiem tak, mnie ten problem nie dotyczy, będę startował w Łodzi bo mam najbliżej i fajnie byłoby mieć duży z prawdziwego zdarzenia maraton.
Myślę jednak, że sporo osób na udział w biegu decyduje się na ostatnią chwilę i wtedy cena robi różnicę.
Jeśli ktoś w lutym będzie chciał zapisać się na bieg i odległość na każdy będzie porównywalna wybierze ten tańszy, w tym wypadku na pewno nie Łódź.
owoc
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38,07
Życiówka w maratonie: 3.14.32

Nieprzeczytany post

Mnie zupełnie nie dziwi tak wczesny termin pierwszej wpłaty. Kto będzie chciał wystartować w Łodzi to wystartuje i nie będzie mu bardzo przeszkadzało czy zapłaci 20 zł więcej czy mniej. Osoby, które planują maraton w kwietniu zaczynają już nie długo pierwsze przygotowania. Tworzenie bazy, wybiegania, siłownie. Nawet lepiej zapłacić wcześniej jeśli ma się pieniądze, bo później mogą być potrzebne na coś innego. Ja jestem za wcześniejszym wpłacaniem. ORganizator będzie miał pewną pulę pieniędzy oraz to ile osób może stawić się na starcie . Popatrzcie na maraton w PAryżu, który jest tego samego dnia. W tej chwili zapłacimy już najwyższą opłatę, a gdzie tu do Kwietnia.

W łodzi jest dobra trasa do bicia rekordów. Zwłaszcza o tej porze roku. Dębno ma pętle więc odrzuca trochę ludzi, którzy nie lubią biegać w kółko . W krakowie jest trudniejsza trasa.

Kto będzie chciał to przyjedzie ....
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ