Najlepsze trasy biegów do zrobienia "życiówek"

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

Jak fajnie, że możecie podzielić się ze mną doświadczeniem dotyczącym ciekawych, miarodajnych biegów w Polsce.
Dominika ze swoim doświadczeniem biegowym, mogłaby pewnie napisać książkę na ten temat :)
Skrzętnie notuję wszystkie wasze opinie na temat tras.
Jeszcze jedno, co sądzicie o trasie półmaratonu w Pile ?
Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak jest w Pile, ani w Dębnie. Bardzo lubię maraton wrocławski. Ale czy od trasy tak wiele zależy? Moja najlepsza dycha jest z Garwolina, bardzo dobrze zorganizowanej imprezy z niewiarygodnym klimatem (i atestem trasy), ale z całą pewnością trasa do płaskich nie należy. Połówka najlepsza jest z Pucka, gdzie ponad minutę straciłam po 15km, choć wydawało mi się, że przyśpieszam. Oczywiście można dyskutować czy jakby nie było pagórków i narastającego upału to nabiegałabym lepiej. Z drugiej strony do tej pory na żadnej płaskiej trasie nie pobiegłam lepiej. Wątek będę śledzić, ale mam poczucie, że dużo większe rezerwy mamy w sobie niż w doborze szybszej trasy.
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Kasiu - po prostu wiele czynników musie się zgrać, żeby zrobić życiówkę :) Trasa może pomóc, ale tylko POMÓC.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

po prostu wiele czynników musie się zgrać, żeby zrobić życiówkę
Dokładnie, czasami po prostu nie ma się z kim ścigać bo albo zawodnicy są za mocni albo za słabi. Albo jest upał, albo wieje, albo coś jeszcze.
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kapan pisze:Nie wiem jak jest w Pile, ani w Dębnie. Bardzo lubię maraton wrocławski. Ale czy od trasy tak wiele zależy? Moja najlepsza dycha jest z Garwolina, bardzo dobrze zorganizowanej imprezy z niewiarygodnym klimatem (i atestem trasy), ale z całą pewnością trasa do płaskich nie należy. Połówka najlepsza jest z Pucka, gdzie ponad minutę straciłam po 15km, choć wydawało mi się, że przyśpieszam. Oczywiście można dyskutować czy jakby nie było pagórków i narastającego upału to nabiegałabym lepiej. Z drugiej strony do tej pory na żadnej płaskiej trasie nie pobiegłam lepiej. Wątek będę śledzić, ale mam poczucie, że dużo większe rezerwy mamy w sobie niż w doborze szybszej trasy.
Masz rację Kasiu, jak ktoś jest mocny to pobiegnie bardzo dobry czas na trudnej trasie.
Amator, taki jak ja powinien czerpać radość z samego biegania, a nie z rekordów życiowych.
Z drugiej strony warto dla własnej orientacji pobiec coś miarodajnego na płaskiej trasie.
Mam pytanie do dziewczyn, Kasi i Dominiki. Nie kusił was start 10 km, na bieżni w kolcach ?
Pozdrawiam.
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie, właśnie. Nie jestem dziewczyną :) ale mam pytanie odnośnie zawodów na bieżni. Czy są wogóle organizowane gdzieś zawody na bieżni dla amatorów?
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie korciło, żeby wystartować na bieżni na 10km, ale MP to zbyt wysoki szczebel. Ale chyba powstaje inicjatywa zawodów na bieżni dla amatorów. Ja bym z chęcią pobiegła, żeby zrobić pierwszą klasę sportową - oczywiście do niczego mi ona nie jest potrzebna, ale posiadanie klasy daje satysfakcję :)

A tak przy okazaji- nie każdy w kolach biega szybciej niż na asfalcie.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

lubusz pisze: Mam pytanie do dziewczyn, Kasi i Dominiki. Nie kusił was start 10 km, na bieżni w kolcach ?
Pozdrawiam.
Chciałabym, ale boję się. I to wcale nie kolców, tylko tego, że będę na patelni i wszyscy będą na mnie patrzeć, a ja jestem taką nieśmiałą dziewczynką. I tego, że będą mnie dublować kolejne zawodniczki. I jeszcze tego co powie moja głowa na 25 kółek i to takich samych! Jak biegam po lesie na pętelkach to każda jest inna i podłoże cały czas się zmienia.
Tak chętnie spróbuję, jak będzie taki bieg dla amatorów.
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem bieżnia jest super. Zdecydowaną większość szybkich treningów robię na tartanie. I wcale mi się nie nudzi. Może przez to, że za parę lat temu trenowałem pływanie i jestem przyzwyczajony do monotoni treningowej.
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeżeli chodzi o trening to z dwojga złego wolę już bieżnię mechaniczną :zero: przynajmniej jest gdzie napój postawić...
Nie lubię tak w kółko.
A na zawodach - tak jak Kasia - nie lubię być tak wyeksponowana... może gdyby rywalki były w moim zasięgu...
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

DOM pisze:Jeżeli chodzi o trening to z dwojga złego wolę już bieżnię mechaniczną :zero: przynajmniej jest gdzie napój postawić...
Nie lubię tak w kółko.
A na zawodach - tak jak Kasia - nie lubię być tak wyeksponowana... może gdyby rywalki były w moim zasięgu...
Próbowałyście kiedyś ?
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Startować na bieżni? Tak, gdy byłam młodsza, na studiach na 800 metrów - porażka, najlepszy bieg bodajże 2,24 z groszem. Raz biegłam na 5 km, ale ledwo złamałam 19 minut.
Było też 400 ppł, ale o tym lepiej zapomnieć.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skawina pod Krakowem trasa atestowana i szybka :) bieg jest 15maja :)
W październiku Sądecka Dycha ze Starego do Nowego Sącza też szybka bardzo trasa :)
No i jak kolega napisał wyżej Maniacka Dziesiątka na którą planuje sie wybrać :)
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:Jak fajnie, że możecie podzielić się ze mną doświadczeniem dotyczącym ciekawych, miarodajnych biegów w Polsce.
Dominika ze swoim doświadczeniem biegowym, mogłaby pewnie napisać książkę na ten temat :)
Skrzętnie notuję wszystkie wasze opinie na temat tras.
Jeszcze jedno, co sądzicie o trasie półmaratonu w Pile ?
Pozdrawiam
biegłem w 2010r w PILE połówke i zrobiłem na niej życiówkę :)
trasa szybka jest jak dla mnie choć mogło by być zmienione miejsce startu bo po nim jest zbyt wąsko :)
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Trudno mi powiedzieć bo wiekszość biegów biegam na miejsce a nie na czas, bądź kunktatorsko, jesli trzeba oszczędzam siły. Ale jeśli chodzi o łatwość trasy to w Warszawie dycha niepodległościowa jest bardzo szybka, dycha w Garwolinie, choć teren lekko pofałdowany ale końcówka lekko z górki. Pietnastka w Chomiczówce, półmaraton w Wiązownej. Trudno mi powiedzieć wszystkie są podobne ale najważniejsze abyć dobrą grupę biegaczy złapał i trzymał się to jest klucz do wyniku
R.S.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ