BMW Berlin Marathon 2015
- hatek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:48
- Życiówka w maratonie: 3:28:01
Z tymi strefami bym nie przesadzał (z doświadczenia 5 startów w Berlinie).
Wystarczy ustawić się na początku swojej strefy i na 3km juz można być w połowie poprzedzającej strefy.
Poza tym, początek i tak biegnie się za szybko więc nie widzę problemu z róznicą jednej strefy.
Przypuszczam, że startując z samego końca nie miałbym żadnego problemu z osiągnięciem zakładanego 3:50.
Wystarczy ustawić się na początku swojej strefy i na 3km juz można być w połowie poprzedzającej strefy.
Poza tym, początek i tak biegnie się za szybko więc nie widzę problemu z róznicą jednej strefy.
Przypuszczam, że startując z samego końca nie miałbym żadnego problemu z osiągnięciem zakładanego 3:50.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.
W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46,02
- Życiówka w maratonie: 3:51,03
Witam.
Będę startował ze strefy G 3:50 - 4:15 (nie mylić punktem 'G"). O której godzinie przekroczę linię startu, bo w Paryżu trwało to ponad godzinę i nie wiem jak posiłki rozplanować?
Będę startował ze strefy G 3:50 - 4:15 (nie mylić punktem 'G"). O której godzinie przekroczę linię startu, bo w Paryżu trwało to ponad godzinę i nie wiem jak posiłki rozplanować?
- hatek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:48
- Życiówka w maratonie: 3:28:01
W ostatnio startowałem po około 15 minutach ze strefą F.
Trochę sobie nie wyobrażam takiego opóźnienia ale Francuzi ze swoją organizacją...
Trochę sobie nie wyobrażam takiego opóźnienia ale Francuzi ze swoją organizacją...
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W ubiegłym roku ze strefy F wystartowałem w niecałe 10 minut po starcie elity. Kiedyś podawali w instrukcji dla zawodników, że elektronikę wyłączają po 20 minutach od startu głównego, ale to było parę lat temu. Teraz może parę minut dodali, ale w Berlinie start idzie naprawdę szybko 

-
- Dyskutant
Witam, prawdopodobnie nie będę mógł pobiec ze względu na naderwanie przywodziciela. Myślałem,że się wykuruję ale nie wygląda to dobrze. Będę jednak w Berlinie i mogę odebrać pakiet i odstąpić zainteresowanej osobie. Problem opaski tez jest do "opanowania" tak myślę. We wtorek podejmę ostateczną decyzję. Osoby zainteresowane proszę o kontakt na prw.
no tak francuska organizacjahatek pisze:W ostatnio startowałem po około 15 minutach ze strefą F.

ale fajnie, start o 9:00

to pewnie jakas transmisja z Berlina bedzie w TV ?
-
- Dyskutant
Pytanie do bywalców 
Jak zorganizowane są strefy z kateringiem? Jest jakaś cyna wcześniej, że się zbliża? I czy są wystarczająco długie, po dwóch stronach?
Będę wdzięczny za info. Dzięki!

Jak zorganizowane są strefy z kateringiem? Jest jakaś cyna wcześniej, że się zbliża? I czy są wystarczająco długie, po dwóch stronach?
Będę wdzięczny za info. Dzięki!
-
- Zaprawiony W Bojach
Punkty od 5 do 15 km będą po obu stronach, potem będą tylko po prawej stronie. Punkty odżywcze są na ok. 9/15/20/25/30 i 36 km. Kolejność stołów to odżywki własne, woda, izotonik/herbata, owoce (banany, jabłka). Dodatkowo punkty odświeżania tylko z wodą na 5/12/17,5/22,5/27,5/32,5/34,5/38 i 40 km (na ostatnim zwykle również izotonik). Na ok 27 km punkt z żelami PowerBar. Punkty oznaczone są tablicami informacyjnymi ok 200 m przed punktem. Co do tłoku, to rzecz subiektywna, ale jak dla mnie strefy są wystarczająco długie żeby złapać co trzeba nie zwalniając za bardzo. Wyjątek mogą stanowić grupy biegnące za zającem, bo bywają bardzo duże.
-
- Dyskutant
Z powodu kontuzji jestem zmuszony z ciężkim sercem odstapić pakiet na maraton. Pakiet odbiorę osobiście w Berlinie i przekażę zainteresowanej osobie. Wiecej informacji na prw.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ten jest dość aktualny, bo trasa nie zmienia się od lat:
http://www.simonegrassi.net/wp-content/ ... rofile.gif
Te hopki na początku są nieistotne, to podbiegi na mostki, ale nie ma się czym przejmować. Między 21 a 25 km jest lekko pod górę, tego nie widać, ale lepiej tam za bardzo nie przyspieszać. Jedyny dostrzegalny podbieg jest ok 27 km, ale tam akurat firma PowerBar rozdaje żele energetyczne, więc można się podratować. Zresztą naprawdę nie jest to jakiś mocny podbieg, raptem z 15 metrów przewyższenia. Na całej trasie różnica między najniższym i najwyższym miejscem wynosi ok. 20 metrów. Ostatnia hopka koło 37-38 km to też tylko lekki podbieg na wiadukt. Generalnie jest płasko i szeroko
http://www.simonegrassi.net/wp-content/ ... rofile.gif
Te hopki na początku są nieistotne, to podbiegi na mostki, ale nie ma się czym przejmować. Między 21 a 25 km jest lekko pod górę, tego nie widać, ale lepiej tam za bardzo nie przyspieszać. Jedyny dostrzegalny podbieg jest ok 27 km, ale tam akurat firma PowerBar rozdaje żele energetyczne, więc można się podratować. Zresztą naprawdę nie jest to jakiś mocny podbieg, raptem z 15 metrów przewyższenia. Na całej trasie różnica między najniższym i najwyższym miejscem wynosi ok. 20 metrów. Ostatnia hopka koło 37-38 km to też tylko lekki podbieg na wiadukt. Generalnie jest płasko i szeroko

- Jakub Osina
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czy gdzieś mogę sprawdzić jaką mam strefę startową przydzieloną? (będę wdzięczy za link) bo na numerze startowym jakaś masakra 3:01:06.... sam nie wiem skąd taki czas... (i czy da się zmienić na 2:55?)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
Dzięki, zacząłem to sobie już sam klepać w Garmin Connect jako kurs (wtedy pokazuje profil). Wyszło podobnie, ale fajnie mieć potwierdzenie "naocznego świadka".
Szczerze mówiąc myślałem że jest nawet bardziej płasko. Przypuszczam, że te mostki mogą być wkurzające (tak jak zbiegi i wybiegi z tuneli w Paryżu).
Szczerze mówiąc myślałem że jest nawet bardziej płasko. Przypuszczam, że te mostki mogą być wkurzające (tak jak zbiegi i wybiegi z tuneli w Paryżu).
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
Teoretycznie ten czas to Twój rekord życiowy, który podałeś przy rejestracji (u mnie tak jest).Jakub Osina pisze:Czy gdzieś mogę sprawdzić jaką mam strefę startową przydzieloną? (będę wdzięczy za link) bo na numerze startowym jakaś masakra 3:01:06.... sam nie wiem skąd taki czas... (i czy da się zmienić na 2:55?)
Przy podanym czasie to będzie blok D.
Ja swój blok potwierdziłem po zainstalowaniu aplikacji maratonu na telefonie i wyszukaniu siebie jako zawodnika.