10. PZU Półmaraton Warszawski 2015

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Conrados
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:34:58
Życiówka w maratonie: 2:50:06

Nieprzeczytany post

Bacio pisze:
radslo1 pisze:
Bacio pisze:Jak już tak chwalicie przeciętną (moim zdaniem) organizację, to niech ktoś napisze, że piękny medal, bo mi by to przez klawiaturę nie przeszło. Jeden z najbrzydszych w mojej kolekcji.
To może podaj jakieś argumenty świadczące o przeciętności bo moim zdaniem było super.
To, że nie zabrakło wody i była zupa na mecie to jest norma i standard.
10. Półmaraton Warszawski był - moim zdaniem - dobrze, przeciętnie zorganizowany. Tak samo jak np. biegi w miejscowościach Międzychód, Dobrodzień, Myszków...
Przeciętnie - czyli dobrze, ale bez rzucania na kolana. Przeciętnie czyli w skali szkolnej taka "czwórka".

Na piątkę u mnie trzeba zadbać o szczegóły, jak np. chipy w sznurowadłach (upierdliwe przed i upierdliwe po biegu), przed startem w ogóle nie wiedziałem co się dzieje (niczego nie słyszałem), za finiszem totalny bałagan i tłok (przed oddaniem chipa mieszają się biegacze z kibicami), zupa zimna (być może biegnący na 1:25 mieli ciepłą), medal brzydki (zarówno projekt, jak i wykonanie) i w zasadzie jednostronny...

Na duży plus - dmuchańce dla dzieci. Córka chciała jeszcze raz na metę pójść w poniedziałek poskakać :-)

Wolałbym aby wodopój był z prawej strony, bo wtedy osoby maszerujące pijąc idą zgodnie z zasadą "lewa wolna". W sytuacji wodopoju z prawej robi się niepotrzebny bałagan.
Wolontariusze dawali z siebie wszystko, ale warto zastosować metodę, że kiedy na pierwszych 4 stolikach nie ma już wody, to niech z ostatniego butle ktoś doniesie tym z przodu. Warto też poinformować biegaczy ile będzie stołów na każdym punkcie i że nie trzeba atakować zawsze pierwszego. Fajnie jakby stoły i kubki miały różne kolory (np. woda - biały, izo - niebieski), wtedy łatwiej "zaatakować" właściwy.
W życiu bym nie pomyślał, ąby bieg oceniać na podstawie chipa i wymagać, aby kubki miały różne kolory... Na takie pomysły nawet w Berlinie nie wpadli. Czy naprawdę ten chip był aż takim problemem? Zapraszam do Berlina, gdzie za 66 euro dostaniesz ten sam chip (no może troszkę inny, bo z logo BMW). Tam nie dostaniesz w pakiecie darmowej koszulki i saszetki. Po biegu dostaniesz jabłko, piwo (bezalkoholowe) i do domu.

A asfalt przypadkiem za twardy nie był? Za ciemny, za jasny?
5 km - 17:05 (ParkRun Kalisz 2017)
10 km - 34:58 (Maniacka Poznań 2017)
15 km - 56:58 (Bełchatów 2013)
21,097 km - 1:18:45 (Ostrów Wielkopolski 2018)
42,195 km - 2:50:06 (Orlen 2016)
PKO
SłabyBiegacz
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przebiegłem. Ukończyłem. Życiówka pobita. Impreza super.
Dziękuję organizatorom, pracownikom i wolontariuszom.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

Conrados pisze:A asfalt przypadkiem za twardy nie był? Za ciemny, za jasny?
low, low, low...
kolor kubków jako usprawnienie jest dobrym pomysłem. zwłaszcza że kolejność na na niektórych punktach wydawała mi się bardziej wymieszana niż sztandardowe na imprezach FMW: woda-izo-woda. jestem pewiem że gdzieś w warszawie to rozwiązanie widziałem.
tak samo trytytki do chipów (wnioskowane przez jabbura) były na warszawskiej połówce w 2011 roku.
kwestie estetyczne dotyczące gadżetów, medalu czy wersji piosenki zostawię bez komentarza, ale na pewno nie każdy pomysł w tym wątku to objaw tego że biegaczom się w d... poprzewracało

pomimo wszystkiego jednak organizację biegu oceniam powyżej przeciętnej
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:kolor kubków jako usprawnienie jest dobrym pomysłem.
Nie jest dobrym, bo jak dzieciaki się pomylą i źle naleją albo któregoś koloru zabraknie, to potem będzie litania nieszczęśliwych z tego powodu wypisujących na forum. Najlepsze byłyby przezroczyste, bo izo i tak kolorują, więc z daleka byłoby widać. Ale ponieważ robią z papióru albo czego w tym rodzaju, to przezroczyste będą tylko wtedy, gdy będą bardzo cienkie. I tu znowu będą niezadowoleni.

Ja to jestem niezadowolona, że w ogóle te kubki są. Niech każdy biegnie ze swoim wielorazowym i jeśli potrzebuje, to niech sobie napełnia z wielkiego gara wielką chochlą.
Creative109
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam. Ukonczylem wlasnie moj pierwszy polmaraton i stwierdzam ze bylo SUPER!!
Jedynie mogli zamienic Strefe kibica/miasteczko na plac J.Piłsudskiego a rozgrzewke zrobic na placu teatralnym.
Awatar użytkownika
PanTalon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45:36
Życiówka w maratonie: 03:58

Nieprzeczytany post

[quote="MEL."]
Ja to jestem niezadowolona, że w ogóle te kubki są. Niech każdy biegnie ze swoim wielorazowym i jeśli potrzebuje, to niech sobie napełnia z wielkiego gara wielką chochlą.[/quote]

pomysł wyśmienity. Właśnie stworzyłaś nową niszę - chochle i kubki dla biegaczy :).
Ech ciekawe jakie będą mieć bajery te dla profi :).
A ja Cię mijałem na początku, kurczę gdybym wiedział że to Ty to bym się skusił na jabłuszko. Gratuluję przebrania
b_j_j
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Widzę, że niektórzy wystartowali głównie po to, żeby pojeść i popić :)
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:Niech każdy biegnie ze swoim wielorazowym i jeśli potrzebuje, to niech sobie napełnia z wielkiego gara wielką chochlą.
wyobrażam to sobie jakoś tak:
Obrazek
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:low, low, low...
kolor kubków jako usprawnienie jest dobrym pomysłem. zwłaszcza że kolejność na na niektórych punktach wydawała mi się bardziej wymieszana niż sztandardowe na imprezach
Co do kubków, to może mi się w oczach mieniło i fakt że na pierwszych wodopojach nawet nie podbiegałem do stołów, ale wydaje mi się, że jednak one się różniły. Te z izo były bez nadruku (białe), a te z wodą miały nadruk z nazwą wody.
Przynajmniej na ostatnim wodopoju wylałem sobie to co było w kubku z nadrukiem na głowę (wg tego klucza wybierałem) i nie kleiło się :-).
Obrazek
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:Niech każdy biegnie ze swoim wielorazowym i jeśli potrzebuje, to niech sobie napełnia z wielkiego gara wielką chochlą.
Są gotowe systemy bez chochli:
http://www.hydrapouch.com/cupfree/index.php
stawisz79
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:23

Nieprzeczytany post

Czy kiedys,gdzies bedzie dostepny filmik z transmisji polmaratonu? Zaraz po biegu mozna bylo go obejrzec, niestety wieczorem byl juz oznaczony jako prywatny,potem w ogole zniknal. Anybody?
trek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

stawisz79 pisze:Czy kiedys,gdzies bedzie dostepny filmik z transmisji polmaratonu? Zaraz po biegu mozna bylo go obejrzec, niestety wieczorem byl juz oznaczony jako prywatny,potem w ogole zniknal. Anybody?
Bardzo proszę :)
https://m.youtube.com/watch?v=oIRa1NG2tQA
Awatar użytkownika
YorickG
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:49:54

Nieprzeczytany post

Kulisy ataku na rekord Polski Kasi Kowalskiej
https://www.youtube.com/watch?t=214&v=wZMwd2QK1lw

Po przebiegnięciu 10 Oshee zmodyfikowałbym 1 rzecz na Półmaratonie Warszawskim:

1) Pomiar czasu chipem /tak jak na OMW czy BMW/ w numerze uczestnika a nie wpinany w sznurowadła buta.

Natomiast na OMW polecąłbym lepszy system oznaczeń gdzie odebrac pakiety i jak poruszać się po mieście. Choćby zwykłe znaki OBJAZD.
5k: 0:23:07 - Warsaw Track Cup
10k: 0:46:34 - VII Bieg GPW - Mokotów
HM: 1:48:11 - II BMW Półmaraton Praski 2015
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ