Dobra piątka na jesieni - gdzie?

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:ale kwestia nie dotyczy tego jak mam trenować, tylko tego skąd mam wiedzieć, czy atest jest "prawdziwy" i odpowiedniej kategorii,
Ma_tika, tutaj jest artykuł na ten temat. Powinny być spełnione punkty 1-4.
Od strony regulaminu: jeśli znajduje się w nim punkt "trasa posiada atest PZLA" wtedy rzeczywiście spełnia wszystkie wymagane warunki.
p. krunner
PKO
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

krunner pisze:Ma_tika, tutaj jest artykuł na ten temat. Powinny być spełnione punkty 1-4.
Od strony regulaminu: jeśli znajduje się w nim punkt "trasa posiada atest PZLA" wtedy rzeczywiście spełnia wszystkie wymagane warunki.
p. krunner
dzieki Krunner.o to mi chodziło. czyli jak jest napisane, że "atest PZLA" jest ok, a sam "atest" można sobie w d*** wsadzic ;)
zastanawia mnie jednak to: "W Polsce obecnie mamy 3 aktywnych atestatorów." :szok: Jezeli to aktualne dane, to trochę mało biorac pod uwage ilosc biegow obecnie organizowanych, nawet jeżeli atest jest wazny 5 lat.
Obrazek
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:
krunner pisze:Jest to swego rodzaju atest II kategorii :hahaha:, jeśli pobiegłaś swoją życiówkę na takiej trasie, to niech będzie to bodźcem dla Ciebie, żeby potrenować mocniej i pobiec jeszcze lepiej, ale na trasie już w pełni regulaminowej :spoko:
ale kwestia nie dotyczy tego jak mam trenować, tylko tego skąd mam wiedzieć, czy atest jest "prawdziwy" i odpowiedniej kategorii, a trasa "regulaminowa"

PS. i tak wygląda na to, że w tym roku FMW nie organizuje tej 5-ki
Wiedizeć mozesz stąd - [url=http://king_of_metal15.republika.pl/rejestr_tras_atestowanych.html]LINK[/url]. Jest to lista tras atestowanych w Polsce (jest to strona koordynatora atestatoróœ na Polskę). To co jest na czerwono jest nieregulaminowe,
Krzysiek
Fisherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:
krunner pisze:Jest to swego rodzaju atest II kategorii :hahaha:, jeśli pobiegłaś swoją życiówkę na takiej trasie, to niech będzie to bodźcem dla Ciebie, żeby potrenować mocniej i pobiec jeszcze lepiej, ale na trasie już w pełni regulaminowej :spoko:
ale kwestia nie dotyczy tego jak mam trenować, tylko tego skąd mam wiedzieć, czy atest jest "prawdziwy" i odpowiedniej kategorii, a trasa "regulaminowa"

PS. i tak wygląda na to, że w tym roku FMW nie organizuje tej 5-ki
W tym roku chyba piątka jest dzień wcześniej i jest to bieg wegański.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fisherek pisze:W tym roku chyba piątka jest dzień wcześniej i jest to bieg wegański.
ale to nie jest TA 5-ka ;-) W parku skaryszewskim co sobotę jest bezpłatny park run, więc bieg wegański, ekhmm, to słaba alternatywa. Chyba że będzie miał atest :)
Jak widać z listy, którą wkleił Buniek w W-wie słabo z atestowanymi 5-kami na jesieni. Na początku października będzie Grand Prix W-wy, ale szczegółów póki co brak. Prawdopodobnie będzie to ta pętla przy trasie siekierkowskiej.
Obrazek
alfa12
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 34:32

Nieprzeczytany post

Będzie jeszcze Runbertów 10 października (impreza przeniesiona z maja/czerwca)
5km - 16:48
10km - 34:32
półmaraton - 1:19:34
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FMW posłuchała głosu ludu i jednak będzie bieg na 5-kę. Inna trasa niż w 2 ostatnich latach.
z regulaminu:
Trasa: Błonia Stadionu Narodowego, ul. Targowa, al. Zieleniecka, al. Ks. J. Poniatowskiego, ul. Wybrzeże Szczecińskie, ul. Sokola, ul. Siwca, teren Stadionu Narodowego. Trasa posiada atest PZLA.

czy mogę przyjąć, że to jest właściwy atest? czy może znowu po biegu okaże się, że internet kwestionuje? ;-)
Obrazek
aryst
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

radslo1 pisze:Zależy skąd jesteś ale w Warszawie jest Warsaw Track Cup. Zarąbista impreza na bieżni i masz na niej bieg na 5000m. Kolejna edycja jest 8 września.
http://www.warsawtrackcup.pl/
fajna sprawa.
zna ktoś bieg na bieżni na podobny dystansie na dolnym śląsku?
PB: 10 km - 39:50; 21,097m -01:29:39; 42,195m- 3:22:12
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ