V Bieg Trzech Kopców - 2011

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
piotrekzkrakowa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ha, ha!

Jeden dzień, żyłem sobie w błogiej świadomości, że skończyłem tenże bieg w fantastycznym zupełnie czasie 1:16:30 (smsem dostałem wynik), tymczasem sprawdziwszy dzisiaj na liście dowiedziałem się że mój fantastyczny wynik to 1:17:50 :ojoj: . Rzuciwszy okiem jeszcze na początek listy skonstatowałem, że rekord trasy wcale nie padł i nadal wynosi tyle ile wynosił, a najlepszy czas z V edycji biegu trzech kopców to 00:41:52 co można sprawdzić tu http://www.online.datasport.pl/results482/ i co organizator powinien sprostować na swojej stronie. Reasumując: dodano do podawanych na bieżąco czasów 1 min. 20 sek.
ukłony i uśmiechy

JADĄC ROWEREM Obrazek BIEGNĄC Obrazek [komentarze] [blog]
PKO
Noemi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Właśnie! W sprawie Biegu 3 Kopców. Wiem z rozmów, że wiele osób ma pewne uwagi do organizatorów tego biegu. Nie było źle, ale niedoróbek było niemało - nie tylko ta ewidentna z nieumiejętnością zsynchronizowania zegarków organizatorów na starcie i na mecie. Proszę Was, ślijcie te uwagi do Urzędu, do organizatorów. Nie podejrzewam ich (niebiegających) o wchodzenie na fora internetowe biegaczy czy o wypytywanie uczestników o to, co im się nie podobało, a co podobało. Patrzą sobie pewnie w statystyki - wzięło udział ponad tysiąc uczestników, była telewizja na moment, nikt nie umarł - czyli sukces organizacyjny! A tymczasem, aby był sukces, powinni tak naprawdę jeszcze wiele spraw poprawić! No ale skąd mogą o tym wiedzieć? Ich szef na pewno ich pochwalił za "wzorowe zorganizowanie imprezy sportowej". Proszę, piszmy - grupowo i indywidualnie - listy z uwagami: grzeczne w tonie, dziękujące za organizacje, ale punktujące rzeczowo, co trzeba poprawić. Np. dlaczego pobieranie pakietu było możliwe tylko tuż przed startem, czemu nie dzień wcześniej? (wiadomo, wygodnie dla organizatorów, ale dla biegaczy oznaczało to sporo krótszy sen przed biegiem) ITD.
Na tę stronę organizatorzy na pewno nie wchodzą, a chcemy, by się poprawili następnym razem :)
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Noemi pisze:była telewizja na moment
Właśnie telewizja. Uważam to za absolutną bezczelność. Byłam kibicem i widziałam, jak samochód TVP jechał po trasie dla biegaczy. Wolno, wolniej niż biegacze. Zajmował oczywiście całą szerokość drogi i ci nieszczęśni, umęczeni zawodnicy musieli go wyprzedzać po trawce. Nie mogła ta telewizja po prostu stanąć na parkingu, który był około 100 m od mety? Nie lubię takiego zadufania.
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
piotrekzkrakowa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Też mnie trochę te samochody zdenerwowały, najpierw mnie wyprzedziła policja, potem ja policje, tv itd. Ale jako uprawiający także inny sport (łucznictwo) brałem udział w zawodach, których organizacja była, w porównaniu do znanego mi biegu trzech kopców, totalną klapą. Staram się więc nie narzekać.
List do organizatorów w sprawie poprawienia czasów na stronie oficjalnej napisałem, ale zero odzewu i czasów, jak dotąd, nie skorygowali
ukłony i uśmiechy

JADĄC ROWEREM Obrazek BIEGNĄC Obrazek [komentarze] [blog]
Noemi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No właśnie. Piotrku, jak to dobrze, że TY do nich napisałeś. Musimy wyrobić sobie nawyk udzielania organizatorom informacji zwrotnej, bo przecież niedociągnięcia nie zawsze wynikają z ich złej woli czy niechlujstwa. Czasami to brak wyobraźni, brak wczucia się w sytuację zawodnika. Szkoda, że nie zawsze organizatorzy mają pojęcie o bieganiu, a nawet jeśli "kiedyś biegali", to jakoś zapomnieli, co jest ważne. Czasami wystarczyłoby, by po prostu pokibicowali - nie muszą przecież biegać. Jak napisała Alexia - wystarczy stanąć po stronie zawodnika, czyli zostać kibicem - i już widać, co trzeba poprawić. Moim zdaniem przy tej edycji 3 Kopców - wiele rzeczy było fajnie zorganizowanych. Naprawdę super. Ale niestety troszkę niedociągnięć (bo rzeczywiście brałam udział lub kibicowałam biegu, w których zdarzało się organizatorom nawet źle trasę wyznaczyć, tak że część biegaczy pobiegła wersją krótszą, nie z własnej winy) się zdarzyło. To, że dla ostatnich zawodników, którzy przybiegli, zabrakło nawet wody (sic!) to już nie jest niedociągnięcie lekkie! Fajnie, by organizatorzy "się uczyli". Wszystkim nam zależy, by biegi były organizowane na poziomie jak najlepszym - międzynarodowym.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ