https://bieganie.pl/newsy/kenijska-obja ... y-wygrane/
1. Czy w tych biegach robione są badania antydopingowe?
2. Niech bieganie.pl powoła razem z PSB jakąś inicjatywą mającą wypracować pewne standardy, gdzie są badania dla pierwszej trójki i nagrody przesyłane na konto dopiero po uzyskaniu wyniku badań. Te badania nie są takie drogie, przecież taki bieg ulicą Piotrkowską ma wystarczający budżet na coś takiego, dotrzyjcie do takich organizatorów jak w Łodzi: Stowarzyszenie Akademia Sport i Zdrowie. i zapytajcie się, jak się będą czuli, jeśli za kilka miesięcy zostanie ogłoszone, że których z trzech pierwszych zawodników wpadł na dopingu, tak jak to już wiele razy bywało.
Kenijska objazdówka
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
- jorge.martinez
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:17
- Życiówka w maratonie: 2:57:27
Jak to nie są drogie, jak są drogie. To już kilka lat temu było 5k od typa. Ile więcej by miały kosztować pakiety, gdyby wrzucić w koszta 6 testów antydopingowych?Adam Klein pisze: ↑29 maja 2023, 11:15 https://bieganie.pl/newsy/kenijska-obja ... y-wygrane/
2. Niech bieganie.pl powoła razem z PSB jakąś inicjatywą mającą wypracować pewne standardy, gdzie są badania dla pierwszej trójki i nagrody przesyłane na konto dopiero po uzyskaniu wyniku badań. Te badania nie są takie drogie, przecież taki bieg ulicą Piotrkowską ma wystarczający budżet na coś takiego, dotrzyjcie do takich organizatorów jak w Łodzi: Stowarzyszenie Akademia Sport i Zdrowie. i zapytajcie się, jak się będą czuli, jeśli za kilka miesięcy zostanie ogłoszone, że których z trzech pierwszych zawodników wpadł na dopingu, tak jak to już wiele razy bywało.
Edit. Mnie się podoba pomysł z klasyfikacją PL vs Open, gdzie w PL są lepsze pieniądze niż w Open.
1000m - 2:59.35 (VI'22) | 3000m - 9:49.75 (X'23) | 5km - 17:02 (V'23) | 10km - 35:17 (XI '23) | 15km - 55:57 (I '19) | HM - 1:18:21 (III '23) | M - 2:57:27 (IV '18)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Wystarczy sie zrzucić i zrobić badania co piąte zawody wśród tych co na pudle. To bardzo dobrze odstrasza.jorge.martinez pisze: ↑29 maja 2023, 14:06Jak to nie są drogie, jak są drogie. To już kilka lat temu było 5k od typa. Ile więcej by miały kosztować pakiety, gdyby wrzucić w koszta 6 testów antydopingowych?Adam Klein pisze: ↑29 maja 2023, 11:15 https://bieganie.pl/newsy/kenijska-obja ... y-wygrane/
Edit. Mnie się podoba pomysł z klasyfikacją PL vs Open, gdzie w PL są lepsze pieniądze niż w Open.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bezkosztowo by się rozwiązało. Ja bym nawet dawał nagrody rzeczowe dla zagranicznych. Proporczyki, mapki, przewodniki po muzeach i darmowe wejścia do lokalnych atrakcji turystycznych. Żeby promować Polskę w świecie. O! Bo teraz to i owszem, jest promka też, ale na łatwy zarobek bez wpadki.Mnie się podoba pomysł z klasyfikacją PL vs Open, gdzie w PL są lepsze pieniądze niż w Open
KALKULATOR LSS: https://parawruch.pl/kalkulator-lss/
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
od zawsze twierdziłem, że lokalne biegi biorące dofinansowania z miast gmin itd powinny robić losowania nagrod wśród tych którzy ukończyli.
jak ktoś robi całe zawody za własne pieniądze to może i lotniskowce nawet dawać.
w UK nagroda są symboliczne typu f100 o ile w ogóle są i problem nie istnieje.
jak ktoś robi całe zawody za własne pieniądze to może i lotniskowce nawet dawać.
w UK nagroda są symboliczne typu f100 o ile w ogóle są i problem nie istnieje.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
A ja dzisiaj wygrałem butelkę szampana!