Szukanie stron o bieganiu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wyobraźcie sobie, ze nie znacie żadnej witryny o bieganiu, maratonach itd. itp. i szukacie informacji o bieganiu dla poczatkujacych, i w ogole jak zaczac biegac.

Jakie słowa-hasła wpisujecie w wyszukiwarkach. Wiem, ze jestescie wszyscy doswiadczonymi biegaczami i internautami i potraficie znalezc wszystko o bieganiu w sieci, ale sprobujcie sie raczej wyobrazić sytuacje kogos nowego, kto dowiedzial sie dopiero, że istnieja wyszukiwarki internetowe.
ENTRE.PL Team
PKO
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja znalazłem się w tej sytuacji rok temu i bez problemów w chwili wolnego czasu (internet mam tylko w pracy) poszukałem w katalogach sport/ rekreacja/masowe imprezy sportowe itp na Onecie i Wirtualnej Polsce; w wyszukiwarce wpisałem "maraton, biegi", odrzuciłem maratony filmowe,muzyczne i taneczne, naprawy skrzyń biegów i zostało mi bieganie, maratonypolskie, psb-biegi i parę innych. Tak więc będąc niezbyt zaawansowanym technicznie za to zaawansowanym wiekowo użytkownikiem internetu można sobie bez problemów poradzić. Trzeba tylko chcieć, mieć gdzie i kiedy.
wirek
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dodam jeszcze (choć to może nie to miejsce), że moje pierwsze odczucie po wejściu do biegania i maratonówpolskich było na niekorzyść biegania. Szata graficzna i czcionka artykułów raczej nie w moim typie. Ale jak zagłębiłem się w dyskusje, konkrety i możliwość znalezienia dodatkowych informacji, to jestem pełen uznania, aczkolwiek wymaga to czasu. Podaję to pod rozwagę redaktorów
wirek
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gdy po raz pierwszy zasiad³am do komputera w celu wyszukania jakichkolwiek informacji o bieganiu, wpisa³am do przegl±darki s³owo BIEGANIE. Nie minê³a chwila, a na ekranie pojawi³o siê ile¶ tam adresów, ale pierwszym z nich by³o www.bieganie.pl :taktak:
Zajrza³am i... tak ju¿ zosta³o ;)

Pó¼niej nast±pi³ etap czesania internetu i znala³am inne ciekawe strony. Ale pierwszy strza³ mia³ stuprocentow± celno¶æ.
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nic dziwnego - wyszukiwarki najwyżej punktują strony, które mają szukane wyrażenie w adresie...
:taktak:
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
kingeri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hej,

ale nie tylko - google jako pierwsze wprowadzily punktacje stron na podstawie liczby linkow prowadzacych do danej strony ze stron o szukanej (czyli pokrewnej) tematyce.
Az mi glupio ze tak malo biegam ostatnio
Awatar użytkownika
WojT
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Macie racje. Słowo BIEGANIE z pewnoscia bedzie jako pierwsze. Ale wydaje mi sie ze rowniez TRENING - to dla osob juz troche biegajacych, ktory chca dowiedziec sie wiecej. JOGING wydaje mi sie ze tez by sie kwalifikowalo.
Wydaje mi sie ze to moze byc pierwsza "trojka" w konkurencji szukania informacji o bieganiu w internecie.

Wojtek
wczysciecki@wp.pl
Awatar użytkownika
Daaga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podobnie jak Joycat, wpisalam do onet'u slowo "bieganie" i tak sie tutaj znalazlam :)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

U mnie bylo zupelnie inaczej . Bieganie jakie jest w kraju , kazdy wie . Nawet sobie glowy nie zawracalem , zeby cos znalezc po polsku .
Wlasnie zainstalowalem sobie internet i poszukiwalem RW online . Wpisalem wiec "running" i jedna z "wyplutych" opcji to bylo wlasnie Bieganie . Kolega komputerowiec wyjasnil mi na czym rzecz polega - na kodowaniu strony z jak najwieksza iloscia skojarzen jezykowych , zgarniajacych "surferow" netowych w swoje sieci .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ