Polscy maratonczycy

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
ermo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witajcie,
chcialbym poruszyc temat dotyczacy polskich maratonczykow. Czy zyja w Polsce biegacze, utrzymujacy sie jedynie z udzialu w maratonach, ultramaratonach i tego typu imprezach? Jesli tak, to czy w obecnych czasach jest mozliwe w Polsce "uksztaltowanie" biegacza, ktory jako swe glowne zrodlo zarobku wskazywalby bieganie? Pomijam przyklad R.Korzeniowskiego, dla mnie to wielki talent, zarazem wielki czlowiek, zreszta to inna dyscyplina, ale jak rozpatrujecie to od strony biegania?
Oprocz tego chcialbym poruszyc jeszcze druga kwestie: jakie "nazwiska" tworza czolowke polskich maratonczykow/maratonek? Kogo mozna wskazac jako najlepszych? Pamietam, ze pare lat temu czesto przewilalo sie nazwisko Beblo, jednak jak to wyglada dzisiaj?
Pozdrawiam-Ermo    
PKO
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dla mnie najlepszą Polską maratonką jest Małgorzata Sobańska..zawsze jej mocno kibicuję i cieszę się z jej sukcesów...zresztą podobnie jak ja jest z Poznania i kiedyś mieszkała na sąsiednim osiedlu..często widziałem ją na treningach .
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ