Co czytacie, gdy nie biegacie :)
- ASK
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:08
- Życiówka w maratonie: 4:43:44
Podpowiem "Wolanie Kukulki" Robert Galbraith, czyli autorka Harrego Pottera. Lekka wciagajaca lektura na odstresowanie. Kryminal, wspolczesny, realistyczny.
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:48
- Życiówka w maratonie: 3:36:08
jestem w trakcie "Brighton Rock" by Graham Greene
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Obecnie poznaję Dzieje Polski. Skąd nasz ród Andrzeja Nowaka.
Epicrates cenchria cenchria - wiesz co to?
- cava
- Zaprawiony W Bojach
Dla mnie "Dom Derwiszy" ma największy urok.kachita pisze:O ile "Rzekę Bogów" łyknęłam błyskawicznie i byłam zachwycona, tak w "Dom Derwiszy..." nie mogę się wciągnąć. Ale może zły czas do czytania wybrałam. W ogóle muszę się zabrać za siebie, bo coś czytelnictwo moje w tym roku nie może rozwinąć skrzydeł
Wątek zmelifikowanego człowieka mnie dosłownie porwał.
Ale ja lubię baśnie, legendy, mity, a to taki uroczy, baśniowy wątek zderzony z twardym SF.
Od wakacji 2014, to miałam taką zapaść czytelniczą jak chyba jeszcze nigdy w życiu.
Na szafce nocnej leży rozgrzebana "Imaica".
Na niej Kundel z rozgrzebanym "Cyklem Barokowym".
i tak leżą od... wakacji tamtego roku.
Nie żeby mi się nie podobały, jakaś niemoc czytelnicza zwyczajnie

- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
takie sobie...Tomaszrunning pisze:jestem w trakcie "Brighton Rock" by Graham Greene
chyba z kategorii Noir, nie znam sie
Zobacze sobie film z 1947 na podstawie tej ksiàzki, tak z ciekawosci
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli ktoś lubi biografie sportowców to polecam Andrzej Iwan " Spalony".
Świetna tez śą biografie:
- Chrissie Wellington "Bez Ograniczeń",
- Andre Agassi "Open"
Naprawdę plecam.
Świetna tez śą biografie:
- Chrissie Wellington "Bez Ograniczeń",
- Andre Agassi "Open"
Naprawdę plecam.
-
- Zaprawiony W Bojach
Muszę przyznać, że bardzo ciekawa jest ta książka o Snowdenie.
Wartko napisana, dobrze się czyta i słucha.
No i temat raczej wstrząsający.
Wartko napisana, dobrze się czyta i słucha.
No i temat raczej wstrząsający.
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
jestem w trakcie Dziwny przypadek psa nocną porą Marka Haddona
Super!To bardzo specyficzna powieść kryminalna. Detektywem i narratorem w jednej osobie jest Christopher Boone. Ma 15 lat i cierpi na chorobę Aspergera, odmianę autyzmu. Zna się bardzo dobrze na matematyce, ale bardzo słabo na ludziach. Nigdy nie wypuścił się sam poza ulicę, przy której mieszka, lecz gdy odkrywa, że zamordowano psa sąsiadki, wyrusza w przerażającą podróż, która wywróci jego świat do gory nogami... (z okładki)
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A ja generalnie prawie nic poza zawodowymi rzeczami nie czytam. Ale kilkanaście dni temu jechałem autostradą i byłem bardzo śpiący, bałem się, że zasnę i szukałem sposobu żeby sobie z tym poradzić. Na stacji benzynowej kupiłem pierwszego audiobooka w życiu. Nie było wielkiego wyboru, trafiłem na Haruki Murakamiego 1Q84. I pomogło, dojechałem bez ryzyka zaśnięcia, mimo, że uważam, że połowa książki o mężczyźnie (tam się przeplatają rozdziały, raz o kobiecie raz o mężczyźnie) jest nudna i porostu zaczalemją przerzucać. A może to tez wina aktora który słabo czytał.
- forrest
- Wyga
- Kontakt:
Ja obecnie przerabiam "Witajcie w Rosji" Dmitrija Głuchowskiego. Świetna. Jest to w sumie bardziej zbiór opowiadań, o sytuacjach które świetnie oddają to, że Rosja to stan umysłu. Pokazane trochę w krzywym zwierciadle, przy użyciu si-fi. Polecam.
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
wg wypowiedzi fanòw Murakami ta ksiazka obok Norwegian Wood jest najnudniejsza...Adam Klein pisze:A ja generalnie prawie nic poza zawodowymi rzeczami nie czytam. Ale kilkanaście dni temu jechałem autostradą i byłem bardzo śpiący, bałem się, że zasnę i szukałem sposobu żeby sobie z tym poradzić. Na stacji benzynowej kupiłem pierwszego audiobooka w życiu. Nie było wielkiego wyboru, trafiłem na Haruki Murakamiego 1Q84. I pomogło, dojechałem bez ryzyka zaśnięcia, mimo, że uważam, że połowa książki o mężczyźnie (tam się przeplatają rozdziały, raz o kobiecie raz o mężczyźnie) jest nudna i porostu zaczalemją przerzucać. A może to tez wina aktora który słabo czytał.
osobiscie nie czytalem
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
Norwegian Wood jest książką rewelacyjną. I jedyną, którą można przeczytać w jego dorobku jeśli nie jesteśmy fanami realizmu magicznegoTomaszrunning pisze:wg wypowiedzi fanòw Murakami ta ksiazka obok Norwegian Wood jest najnudniejsza...Adam Klein pisze:A ja generalnie prawie nic poza zawodowymi rzeczami nie czytam. Ale kilkanaście dni temu jechałem autostradą i byłem bardzo śpiący, bałem się, że zasnę i szukałem sposobu żeby sobie z tym poradzić. Na stacji benzynowej kupiłem pierwszego audiobooka w życiu. Nie było wielkiego wyboru, trafiłem na Haruki Murakamiego 1Q84. I pomogło, dojechałem bez ryzyka zaśnięcia, mimo, że uważam, że połowa książki o mężczyźnie (tam się przeplatają rozdziały, raz o kobiecie raz o mężczyźnie) jest nudna i porostu zaczalemją przerzucać. A może to tez wina aktora który słabo czytał.
osobiscie nie czytalem

-
- Zaprawiony W Bojach
W tym roku,...
Pauli,..."12xśmierć", "Szczur," "Drach "i "Ruski ekstrem do kwadratu." W trakcie, "Klątwa Gruzińskiego tortu". Plan na ten rok był taki aby jedną tygodniowo, jednak już widzę, że nie dam rady. Chyba, że na urlopie nadrzucę. Zaniedbuję tygodniki opinii. Szczególnie kłopotliwe z powodu tego, że to prenumeraty. Zupełnie nie kupuję już miesięczników dla biegaczy, nudy,...
Pauli,..."12xśmierć", "Szczur," "Drach "i "Ruski ekstrem do kwadratu." W trakcie, "Klątwa Gruzińskiego tortu". Plan na ten rok był taki aby jedną tygodniowo, jednak już widzę, że nie dam rady. Chyba, że na urlopie nadrzucę. Zaniedbuję tygodniki opinii. Szczególnie kłopotliwe z powodu tego, że to prenumeraty. Zupełnie nie kupuję już miesięczników dla biegaczy, nudy,...
-
- Zaprawiony W Bojach
Ryszard, a Run Times też nudy?
-
- Zaprawiony W Bojach
Przyznam, nie czytałem,...