Co czytacie, gdy nie biegacie :)
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Uwielbiam "Miecz Prawdy", a z polskich "Achaję".
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej,
a ja niedawno zaczalem przygode z Terry Pratchettem - kupilem pierwsze trzy ksiazki (Kolor Magii, Blask Fantastyczny, Czarodzicielstwo) i przeczytalem juz dwie. Wg mnie bardzo fajnie napisana fantastyka, z rewelacyjnym humorem i przygodami bohaterow. Przyjemnie sie czyta, niemal "chlonie". Polecam
Pozdruffka!
a ja niedawno zaczalem przygode z Terry Pratchettem - kupilem pierwsze trzy ksiazki (Kolor Magii, Blask Fantastyczny, Czarodzicielstwo) i przeczytalem juz dwie. Wg mnie bardzo fajnie napisana fantastyka, z rewelacyjnym humorem i przygodami bohaterow. Przyjemnie sie czyta, niemal "chlonie". Polecam
Pozdruffka!
Never stop exploring!
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W tym tygodniu biegałem słuchając "Książę Mgły" Carlosa Ruiz Zafona (dopiero jak zacząłem słuchać zorientowałem się, że to pozycja dla młodszych...). Później przełączyłem się na Głowackiego "Goodnight Dżerzi", ale ta narracja była dla mnie męcząca przy bieganiu. Dziś zacząłem Murakami "Norwegian wood".
Wcześniej nie słuchałem audiobooków, bo jakoś nie potrafiłem się skupić, ale teraz zaczęły mi podchodzić. To nie to samo co prawdziwa książka, ale można choć trochę nadrobić zaległości.
Wcześniej nie słuchałem audiobooków, bo jakoś nie potrafiłem się skupić, ale teraz zaczęły mi podchodzić. To nie to samo co prawdziwa książka, ale można choć trochę nadrobić zaległości.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
A ja nie tak dawno przeczytałem książkę Murakamiego "O czym mówię, keidy mówię o bieganiu"... w sumie raczej słaba, ale rozdział (nr 6) o tym jak to się stało, że bieganie po wielu latach przestało go bawić powinien przeczytać każdy biegacz... jako ostrzeżenie, cyt. "Po ultramaratonie straciłem entuzjazm, jaki zawsze odczuwałem dla biegania".
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Zaprawiony W Bojach
Aktualnie Murakamiego "O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu". Mam podobne odczucia jak kubako83 odnośnie formy. Wrażenie jak bym czytał kiepskiego pisarza. Poza tym codziennie Biblia. Jadę od początku wraz z żoną i dziećmi przy wieczornej modlitwie. jeden rozdział dziennie. Jesteśmy na Księdze Wyjścia. Jakieś 2 lata i skończymy Do tego Międzynarodowy Komentarz do Pisma Świętego, ale to już sam, bo dość ciężki język bez podstaw. Alfred Läpple, Od egzegezy do katechezy. Generalnie lubię egzegezę ST i NT. Beletrystyki mało...wstyd
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- makar
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:38:26
O swoich ( fatalnych ) odczuciach po przeczytaniu " O czy mówię...." pisałam już wcześniej. Gdyby ktoś mnie uprzedził, nigdy bym po tę pozycję nie sięgnęła. Szkoda czasu. Same frazesy. Niczego ciekawego się nie dowiedziałam. Najczęściej czytam kilka książek na raz, bo w końcu, jeśli można oglądać na raz kilka seriali w tv.... Uwielbiam Stevena Kinga i Agathę Christie. Aktualnie czytam : " Po prostu razem" Anny Gavoldy , " Amerykańskich bogów" Neila Gaimana i " Death is Now My Neighbour" Collina Dextera. Ta ostatnia po angielsku, coby mózg nie rdzewiał.... Literatura fajna rzecz. Zdecydowanie wolę czytać, niż oglądać tv. Takie dziwactwo. Moi synowie organicznie nie lubią słowa pisanego, chociaż czytałam im ile się dało, jak byli mali.zoltar7 pisze:A ja nie tak dawno przeczytałem książkę Murakamiego "O czym mówię, keidy mówię o bieganiu"... w sumie raczej słaba, ale rozdział (nr 6) o tym jak to się stało, że bieganie po wielu latach przestało go bawić powinien przeczytać każdy biegacz... jako ostrzeżenie, cyt. "Po ultramaratonie straciłem entuzjazm, jaki zawsze odczuwałem dla biegania".
- Alexia
- Zaprawiony W Bojach
Ale czego by nie mówić zaczynała się nieźle. Potem spotkała mnie takie samo rozczarowanie.
Ja ostatnio przeczytałam (podczas dnia leniucha ) inną książkę Murakamiego "1Q84", skończyłam też dopiero co trzy tomy przygód Kacpra Ryxa (rzecz się dzieje w XVI w. w Krakowie - cudne opisy tego miasta i zwyczajów panujących ówcześnie, a dodatkowo niezłe kryminały) a teraz czytam "Czarodziejską Górę". Aż się dziwię, że tylko jedną, bo zazwyczaj też kilka leży u mnie na biurku. A tak poza tym, to lubię Chmielewską, Christie i odświeżam sobie wszystkie części Musierowicz po kolei. Chodzę z dziećmi do biblioteki i zawsze jedną sobie wezmę .
Ja ostatnio przeczytałam (podczas dnia leniucha ) inną książkę Murakamiego "1Q84", skończyłam też dopiero co trzy tomy przygód Kacpra Ryxa (rzecz się dzieje w XVI w. w Krakowie - cudne opisy tego miasta i zwyczajów panujących ówcześnie, a dodatkowo niezłe kryminały) a teraz czytam "Czarodziejską Górę". Aż się dziwię, że tylko jedną, bo zazwyczaj też kilka leży u mnie na biurku. A tak poza tym, to lubię Chmielewską, Christie i odświeżam sobie wszystkie części Musierowicz po kolei. Chodzę z dziećmi do biblioteki i zawsze jedną sobie wezmę .
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:43.00
- Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41
hmm,
a ja czytam "Uśmiech Pol Pota" (średnio mi podchodzi), ale zasadzam się na "Kręgi obcości" Głowińskiego.
Lubię biografie, reportaże - ogólnie rzecz biorąc książki o realu
a ja czytam "Uśmiech Pol Pota" (średnio mi podchodzi), ale zasadzam się na "Kręgi obcości" Głowińskiego.
Lubię biografie, reportaże - ogólnie rzecz biorąc książki o realu
-
- Zaprawiony W Bojach
Marlow ma jaja, Herkules jakiś taki zniewieściały jestJigga pisze:Wczoraj skończyłam czytać Christie. Uwielbiam Herkulesa Poirota!
Teraz czytam żmiję Sapkowskiego, ale coś nie mogę się przekonać..
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
-
- Dyskutant