Forum Plywanie

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
anezka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Budowę jaką masz, to znaczy chodzi Ci że "lekkie" nogi - mniejsza gęstość mm. ud?
;-)) Lepiej się nie przyznawać publicznie na forum dla biegaczy, bo trochę kicha ;-) Budowę mam chłopięcą, wąskie biodra, 'lekkie nogi', trójkątne plecy itd. Spokojnie, mogłabym startować w slipach ;-)
Real athletes swim, the rest just play games!
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

dziewczyny, więcej, więcej, fotki jakieś ??
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no wlasnie, czekamy na Wasze prezentacje omawianych tu cwiczen
Awatar użytkownika
Maniek G
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

koniecznie w slipach !
Anima Sana In Corpore Sano
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

chyba z anezką będę musiała przejść na priva. Zaczyna mnie irytować natręctwo - idź sobie "maczo" pobiegać!!!

anezko: dostałam dziś majowy nr "Pływania" - jestem pod wrażeniem. Na 24 stronie art. "Błedy  popełniane podczas nauki pływania" - ciekawa konstatacja autora - "opanowanie st. klasycznego zajmuje całe lata, dlatego na pływalniach mamay dość często do czynienia z zaawansowanymi wiekiem zawodnikami st. klas.
a
wśród błędów st. dowol. zauważono m.in. "usztywnienie nóg w kolanach lub wykonanie ruchu tylko w stawie kolanowym"
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]  
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from monka on 2:47 pm on June 5, 2004
chyba z anezką będę musiała przejść na priva. Zaczyna mnie irytować natręctwo - idź sobie "maczo" pobiegać!!!
dobry pomysl, do prywatnych rozmow jest priv
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak na razie, prywatne jest twoje natręctwo!!! Idź się przebiegnij, mówiłam już!

(Edited by monka at 2:12 pm on June 5, 2004)
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja sobie ide na forum wedkowe i założe temat o kajakach.
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest melanż i można pisac o wszystkim. Nawet polityka uchodzi. To pływanie jest jednak sportem i mniej lub bardziej serio wiele osób biegających też pływa. Więc w czym problem? Ja tam nie jestem w stanie dyskutować merytorycznie o pływaniu na poziomie monki czy anezki ale jak mam ochote to czytam. A jak nie mam ochoty to nie i juz. Szanujmy się w miarę możliwości nawzajem. Tolerujmy to ze jesteśmy różni.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from monka on 1:47 pm on June 5, 2004
ciekawa konstatacja autora - "opanowanie st. klasycznego zajmuje całe lata, dlatego na pływalniach mamay dość często do czynienia z zaawansowanymi wiekiem zawodnikami st. klas.
dopiero teraz zobaczyłam, że można mieć wrażenie jakbym sie z tym zgadzała - a nic podobnego! :-(
Nawet mi się wydaje złośliwe, jabym sama pisała.  ;-)))
A'propos żabki - rozmawiałam wczoraj z ortopedą o narrow kick - on twierdzi, że dopiero zaczną się problemy z kolanami - obciążenie stawu jeszcze większe, a faceta uważają w Niemczech za szpeca - leczy kadrę piłkarzy.
anezka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Z pewnością ma rację co do problemów z kolanami, nigdy ich wprawdzie nie doświadczyłam, ale też nie jestem 'rasowym' żabkarzem ;-) Jak dla mnie 'narrow kick' ma tę zaletę, że jest bardzo efektywny i pozwala osiągnąć większy 'poślizg' po kopnięciu.
A teraz trochę inny temat ;-) Czy wy się rozciągacie przed treningiem? Pytam, bo spotkałam się z różnymi opiniami na temat stretchingu, nierzadko sprzecznymi.
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Pit on 12:21 pm on June 7, 2004
Jest melanż i można pisac o wszystkim. Nawet polityka uchodzi. To pływanie jest jednak sportem i mniej lub bardziej serio wiele osób biegających też pływa. Więc w czym problem? Ja tam nie jestem w stanie dyskutować merytorycznie o pływaniu na poziomie monki czy anezki ale jak mam ochote to czytam. A jak nie mam ochoty to nie i juz. Szanujmy się w miarę możliwości nawzajem. Tolerujmy to ze jesteśmy różni.
no wiec zaproponowalem aby dziewczyny jako doswiadczone plywaczki zaprezentowaly nam zwyklym amatorom plywania cwiczenia o ktorych dyskutuja ale niestety zostalem potraktowany jak natret :(
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from anezka on 12:21 pm on June 7, 2004
Z pewnością ma rację co do problemów z kolanami, nigdy ich wprawdzie nie doświadczyłam, ale też nie jestem 'rasowym' żabkarzem ;-)  
ja jestem zszokowana, wielu ludziom mówiłam żeby zmieniali na narrow dla kolan, nawet na tym forum (dobrze że wykasowałam ;-)  

- rozciąganie przed: raczej rozgrzewkę z elementami rozciągania, ogólnie duży temat, może kieyds pogadamy, przy "zimnych mm" już dawno zakazał mi się rozciągać. Trochę jest zamieszania koło tego ale uważam że pozornego.
anezka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja jestem zszokowana, wielu ludziom mówiłam żeby zmieniali na narrow dla kolan, nawet na tym forum (dobrze że wykasowałam ;-)
Niepotrzebnie kasowałaś ;-) Trzebaby pływać żabą z intensywnością treningu wyczynowego, żeby odczuć to w kolanach (zakładam, że nikt tu nie ma na drugie 'pech' ;-))), tj. nikt nie ma aż takiego pecha, żeby łapać kontuzje kolan bez przyczyny)

(Edited by anezka at 1:22 pm on June 7, 2004)
proto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziewczyny , a czy plywanie kraulem  ma jakis wplyw
na kolana , czy zdarzaja sie kontuzje, czy raczej czesciej
problemy sa z barkami ?
[i]swim - bike - run [/i]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ