NIESPODZIANKA MAŁA DLA FORUMOWICZÓW
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
McGor, to teraz już tylko Idol, Szansa na sukces, albo konkurs Eurowizji.
A przy okazji powiedzcie, kto dzwini z radą "żebyś się zmieścił w następą zwrotecce"? Bo nie zrozumiałem - coś jakby Klusecki???
A w ogóle to słucham tej piosenki prawie codziennie na treningu i coraz bardzie mi się podoba. Możecie napisać jak była tworzona?
A przy okazji powiedzcie, kto dzwini z radą "żebyś się zmieścił w następą zwrotecce"? Bo nie zrozumiałem - coś jakby Klusecki???
A w ogóle to słucham tej piosenki prawie codziennie na treningu i coraz bardzie mi się podoba. Możecie napisać jak była tworzona?
ENTRE.PL Team
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
MacGor - czy Ty to widzisz?
PAweł - ów tajemiczczy głosik mówi:
Mikołaju Mikołaju
zwolnij het (taki okrzyk chyba - może miało byc choć ale wyszło jakieś takie hej? het?) trosecke
zebys tak się zmiescił
w nastepną zwrotoczkę
Tam nigdzie nie jest powiedziane kto to mówi - tajemniczy głosik.
Musimy próbować to jakos zinterpretować.
Każdy na własny użytek.
Ja nie wiem kto to jest.
Ale na moje potrzeby interpretuję to, że skoro z Wigilie zwięrzeta przemawiają ludzkim głosem
to jest to mój Fredzio.
W kwestii tworzenia to MacGor jeszcze się wypowie.
Ale z mojej strony to było tak:
MacGor pisała tekst i meczyła mnie żebym jej choć fragment muzyki przysłał.
Ja cierpiałem na niemoc twórczą i nic mi do głowy nie przychodziło.
W końcu trochę przyszło.
Wysłałem do niej mp3 - ze zwrotkami i z refrenem.
Ona do tego ułożyła naprawde uważam baaardzo fajną melodie refrenu - ja pojęcia nie miałem jak to zaśiewać, zęby było fajnie (mogę chwalic bo melodie refrenu nie ja ułozyłem )
No i jak przyjechałem do Mikołowa musielismy zrobić nagranie.
Przyjechałem z wieloma kablami, keybordem i urzadzeniem rejestrującym głos - z MiniDisc'iem
Puszczałem odpowiedni podkład z keybordu na słuchawki które MacGor miała na uszach - a ona do tego śpiewała.
Nagdania trwały niezbyt długo jak na ilość materiału który musielismy nagrać.
Tym bardziej, ze MacGor zakąłdała - ze zwrotki ja wyrecytuje a jej spiew będzie tylko tłem - więc się za bardzo do czystości śpiewu nie przykładała.
Są tam moze nieczystości - ale rzeczywiście jak teraz to przesłuchałem - to jest całkiem fajne.
Ale wiem, że gdybym to ja śpiewał - to też bym chciał, zęby to poprawić.
To zreszta jest dobra okazja do poprawienia innych rzczy - organy na końcu sa zupełnie zchrzanione - więc mogę to teraz poprawić.
A potem przyjechałem z tym do Warszawy i mając na MiniDiscu MacgOr - musiałem zaczać wszystko nagrywać - najpier nagrać juz docelowy podkład - zrotki i refren, nagrać wszystkie wstępy, głosiki, rozmowy przez telefon, zgrać MacGor z MiniDiscu - i na końcu miałem nagrać swój głos. Ale była juz 5:00 rano i nie miałem siły.
I dlatego piosenka ujrzała światło dzienne w takiej wersji.
PAweł - ów tajemiczczy głosik mówi:
Mikołaju Mikołaju
zwolnij het (taki okrzyk chyba - może miało byc choć ale wyszło jakieś takie hej? het?) trosecke
zebys tak się zmiescił
w nastepną zwrotoczkę
Tam nigdzie nie jest powiedziane kto to mówi - tajemniczy głosik.
Musimy próbować to jakos zinterpretować.
Każdy na własny użytek.
Ja nie wiem kto to jest.
Ale na moje potrzeby interpretuję to, że skoro z Wigilie zwięrzeta przemawiają ludzkim głosem
to jest to mój Fredzio.
W kwestii tworzenia to MacGor jeszcze się wypowie.
Ale z mojej strony to było tak:
MacGor pisała tekst i meczyła mnie żebym jej choć fragment muzyki przysłał.
Ja cierpiałem na niemoc twórczą i nic mi do głowy nie przychodziło.
W końcu trochę przyszło.
Wysłałem do niej mp3 - ze zwrotkami i z refrenem.
Ona do tego ułożyła naprawde uważam baaardzo fajną melodie refrenu - ja pojęcia nie miałem jak to zaśiewać, zęby było fajnie (mogę chwalic bo melodie refrenu nie ja ułozyłem )
No i jak przyjechałem do Mikołowa musielismy zrobić nagranie.
Przyjechałem z wieloma kablami, keybordem i urzadzeniem rejestrującym głos - z MiniDisc'iem
Puszczałem odpowiedni podkład z keybordu na słuchawki które MacGor miała na uszach - a ona do tego śpiewała.
Nagdania trwały niezbyt długo jak na ilość materiału który musielismy nagrać.
Tym bardziej, ze MacGor zakąłdała - ze zwrotki ja wyrecytuje a jej spiew będzie tylko tłem - więc się za bardzo do czystości śpiewu nie przykładała.
Są tam moze nieczystości - ale rzeczywiście jak teraz to przesłuchałem - to jest całkiem fajne.
Ale wiem, że gdybym to ja śpiewał - to też bym chciał, zęby to poprawić.
To zreszta jest dobra okazja do poprawienia innych rzczy - organy na końcu sa zupełnie zchrzanione - więc mogę to teraz poprawić.
A potem przyjechałem z tym do Warszawy i mając na MiniDiscu MacgOr - musiałem zaczać wszystko nagrywać - najpier nagrać juz docelowy podkład - zrotki i refren, nagrać wszystkie wstępy, głosiki, rozmowy przez telefon, zgrać MacGor z MiniDiscu - i na końcu miałem nagrać swój głos. Ale była juz 5:00 rano i nie miałem siły.
I dlatego piosenka ujrzała światło dzienne w takiej wersji.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A w ogóle to mi się wydaje, że jak dogram swoje mówione zwrotki - to wszyscy będziecie bardzo rozczarowani.
Dużo fajniej by było, gdyby MacGor poprostu sama porządnie nagrała zwrotki.
Dużo fajniej by było, gdyby MacGor poprostu sama porządnie nagrała zwrotki.
- Oti
- Zaprawiony W Bojach
O!Quote: from MacGor on 10:14 am on Jan. 5, 2004
Fredzio, daj wszystkim szanse ocenić jak jest lepiej i DOGRAJ WRESZCIE TE REFRENY I ZWROTKI!!!
moje tipi twoim tipi
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
no dogrywaj te zwrotki
-
- Zaprawiony W Bojach
ENTRE.PL Team
- MacGor
- Zaprawiony W Bojach
Rozumiem PAwle, że umieszczenie sławiącej Twój bieg w Monako zwrotki w tejże piosence spowodowało, że Ci się piosenka nie może nie podobać. Niemniej jednak nie męcz, prosze, porządnych ludzi!
[b]szuuu[/b]
-
- Zaprawiony W Bojach
MacGor, ja mogę nawet plik skasować, ale wcześniej czy później i tak znowu wypłynie, czy wiesz ile nielegalnych kopii już krąży w necie. Wczoraj ktoś podawał link do utworu na forum wędkarskim, (Kociemba mi napisał). A dziesiaj było już w dziale "download" na stronie Distance Running (stamtąd ściągnąłem). Nie sprzeciwiaj się rozwojowi swojej kariary, głos masz naprawdę czysty!
(Edited by PAwel at 10:10 am on Jan. 6, 2004)
(Edited by PAwel at 10:10 am on Jan. 6, 2004)
ENTRE.PL Team
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No ja dopiero teraz miałem okazję wysłuchać /dzięki Paweł/ i bardzo mi się podobało, a w kwestiach muzycznych dosyć grymaśny jestem. Gratulacje dla twórców. ...Zresztą cała moja rodzina przed chwilą z ukontentowaniem wysłuchała.
biegowa recydywa
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:43:37
- Kontakt:
Mój syn jest niepocieszony zdjęciem tego utworu z anteny i wyraża nadzieję na rychły powrót.
FREDZIU do dzieła .
Jola
FREDZIU do dzieła .
Jola
Pozdrawiam, Jola