Co czytacie, gdy nie biegacie :)
- BieganieMagdy
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ja często zabieram mp3 z audiobookami jak biegam.W ogóle jestem słuchowcem, więc lubię audiobooki przy okazji jak coś robię.
Bieganie zajętej mamy
http://bieganiemagdy.blogspot.com
http://bieganiemagdy.blogspot.com
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
mihumor, a 'Mały Palec Buddy' czytałeś?
- mól absolutny Pielewinowski faworyt. Nie żeby jakoś 'obiektywnie' lepsze - ale za to jak odjechane...mhmmmm
zdrówko
- mól absolutny Pielewinowski faworyt. Nie żeby jakoś 'obiektywnie' lepsze - ale za to jak odjechane...mhmmmm
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
tego jeszcze nie - będzie trzeba to nadrobićkulawy pies pisze:mihumor, a 'Mały Palec Buddy' czytałeś?
zdrówko
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Ostatnio zapoznałem się z Pilchem. I jestem miło zaskoczony. Spodziewałem się czegos bardziej drętwego, pompatycznego a tu dość lekko i zabawnie (np. historia Majstra Szwiertni ). Plan na ten rok lekko kuleje, 22 pozycje, więc do końca czerwca trzeba 4 książki machnąć żeby myśleć o wykonaniu planu.
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
Pilch to Pilch, klasa sama w sobie, mało kto tak zręcznie włada pisaną polszczyzną współcześnie, pisze z taka swadą i dowcipem. Zawiódł mnie tylko w "Marsz Polonia", nudził nieco w "Pod Mocnym Aniołem" ale reszta to sama radość i przyjemność czytania. "Bezpowrotnie utracona leworęczność", "Miasto utrapienia", piękne opowiadania w "Moje pierwsze samobójstwo" i świetne dzienniki - no i to jak chcieli Gomułkę z chińskiej kuszy zastrzelić - "Tysiąc spokojnych miast" to się chyba nazywało. A może ktoś pamięta świetny monodram z Bogusiem Lindą, który występował w nim w spranej koszulce pomarańczowej Ratownik WOPR - "Monolog z lisiej jamy" i świetny film Morgensterna "Żółty szalik" z fenomenalną rola Gajosa jako alkoholika - to Pilcha rzeczy są
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
I dlatego planuję dłuższą przygodę z Pilchem. "Żółtego szalika" jakoś jeszcze nie widziałem, chociaz słyszałem wiele dobrego. Może najpierw jednak go przeczytam.
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
Nie występuje w formie książkowej, to scenariusz, który potem rozwinął się w kierunku Mocnego Anioła choć tylko tematyka jest wspólna bo książka nie jest rozwinięciem filmu. inaczej niż Narty Ojca świętego, które są wyciągniętym na potrzeby teatru wątkiem z Miasta utrapienia. Miłe lektury - niechybnie
-
- Zaprawiony W Bojach
Pilch opowiadał kiedyś, jak wracał do domu i zaczepił go jakiś żulo-menel z prośbą o wsparcie finansowe Pilch na to: "proszę pana, akurat nie mam drobnych, ale mieszkam tu obok, to zaraz panu podrzucę". Żulo-menel, chwiejąc się, z pijacką "manierą" odpowiedział: "Ale czy aby na pewno można panu zaufać?"
Tak mi się skojarzyło, bo książki Pilchowskie też lubię, choć dawno nie czytałam. Muszę wrócić
Tak mi się skojarzyło, bo książki Pilchowskie też lubię, choć dawno nie czytałam. Muszę wrócić
-
- Wyga
Jestem wybredny jeśli chodzi o książki. Nie tylko historia musi być ciekawa ale przede wszystkim autor musi umieć pisać. Ostatnio przeczytałem Jeffrey Archer "Czas Pokaże". Są ludzie, którzy mogą pisać o czymkolwiek, a i tak zrobią to w taki sposób że przeczytasz od deski do deski.
"Gdyby przyznawano Nagrodę Nobla za sztukę opowiadania, Archer by ją zdobył"
"Gdyby przyznawano Nagrodę Nobla za sztukę opowiadania, Archer by ją zdobył"
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ostatnie co czytalem to byla saga "Piesn lodu i ognia" J.R.R Martina, a teraz tematycznie zakupilem sobie "Bieganie metoda Gallowaya"
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Pilcha kontynuuję. "Tysiąc spokojnych miast" - kapitalne! Pan Trąba - jedna z najlepszych postaci literackich jakie poznałem: doskonałe aforyzmy i wykłady nagradzane kieliszkiem jałowcówki. Cała książka nagrody godna.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 55
Ja tu na forum o biegach poczytać, a tu takie fajne propozycje Oj będę ja czytać tego Pilcha.
Moja ostatnia przeczytana pozycja to Chłopiec z latawcem - Khaled Hosseini. Polecam i to bardzo.
Moja ostatnia przeczytana pozycja to Chłopiec z latawcem - Khaled Hosseini. Polecam i to bardzo.