Komentarz do Felietonów Krzysztofa Brągiela
- Andrzej_Witek
- Wyga
- Życiówka na 10k: 31:35
- Życiówka w maratonie: 2:23:32
- Kontakt:
Ja jestem zaskoczony postawą firmy D. Pracuję w handlu sprzętem sportowym od 10 lat, w tym od 4 lat na stanowisku menadżerskim. Oczywiście, felieton Krzyśka mógł zostać odebrany jako pewien sygnał braku poszanowania dla pracodawcy, ale widzę przynajmniej kilka innych wyjść z sytuacji.
W pierwszej kolejności (zakładając, że rzeczywiście nieszczęsny felieton był przyczyną takiej decyzji) zapytalbym Krzyśka, czy sam widzi jakaś opcję na naprawę zaistniałej sytuacji? Wówczas sama postawa Krzyśka dałaby sygnał, czy zależy mu na wypracowaniu jakiegoś wyjścia z impasu.
Jeżeli byłaby taka wola, to możliwości podejścia do sprawy profesjonalnie, z humorem i ostatecznie z wieloma korzyściami dla firmy D. jest mnóstwo. To co stało się przyczynkiem do zwolnienia, można śmiało przekuć w atut dla wszystkich stron. No, ale łatwiej jest zwolnić.
P.S Mogę być nieobiektywny, ponieważ lubię felietony Krzysztofa.
W pierwszej kolejności (zakładając, że rzeczywiście nieszczęsny felieton był przyczyną takiej decyzji) zapytalbym Krzyśka, czy sam widzi jakaś opcję na naprawę zaistniałej sytuacji? Wówczas sama postawa Krzyśka dałaby sygnał, czy zależy mu na wypracowaniu jakiegoś wyjścia z impasu.
Jeżeli byłaby taka wola, to możliwości podejścia do sprawy profesjonalnie, z humorem i ostatecznie z wieloma korzyściami dla firmy D. jest mnóstwo. To co stało się przyczynkiem do zwolnienia, można śmiało przekuć w atut dla wszystkich stron. No, ale łatwiej jest zwolnić.
P.S Mogę być nieobiektywny, ponieważ lubię felietony Krzysztofa.
M: 2:23:32
HM: 1:08:57
ASICS Trail Team
HM: 1:08:57
ASICS Trail Team
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ale Krzysiek w rozmowie z szefostwem stwierdził, że on nie widzi problemu... co daje chyba jasno do zrozumienia, że chęci do wyjścia z impasu nie było. Tylko tyle i aż tyle.
-
- Zaprawiony W Bojach
jako kadrowiec z zawodu protestuję przeciwko określeniu zwolnić - nikt nikogo nie zwolnił, umowa czasowa zakończyła się z upływem terminu na jaki została zawarta i nie została podpisana kolejna.
jak jest różnica? taka sama, jak kupiłem pizzę, ale w połowie jedzenia stwierdziłem, że jest niedopieczona i wyrzuciłem resztę a kupiłem pizzę i ją zjadłem, ale następnym razem zjadłem kebsa, bo pizza nie była najlepsza.
Andrzej masz rację co do zasady, ale podobnie jak Skoor postrzegam tę sytuację tak, że była rozmowa, w której pracodawca próbował skomunikować się z pracownikiem, ale ów zaprezentował taką postawę, która wykluczyła inne rozwiązania.
jak jest różnica? taka sama, jak kupiłem pizzę, ale w połowie jedzenia stwierdziłem, że jest niedopieczona i wyrzuciłem resztę a kupiłem pizzę i ją zjadłem, ale następnym razem zjadłem kebsa, bo pizza nie była najlepsza.
Andrzej masz rację co do zasady, ale podobnie jak Skoor postrzegam tę sytuację tak, że była rozmowa, w której pracodawca próbował skomunikować się z pracownikiem, ale ów zaprezentował taką postawę, która wykluczyła inne rozwiązania.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
serio, nigdy wam się nie zdarzyło zastąpić kogokolwiek w pracy na innym stanowisku, mimo, że "trochę" się na tym w danym czasie nie znaliście???
produkt został sprzedany, klient wyszedł zadowolony, gdzie jest problem???
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Przede wszystkim produkt nie został sprzedany;) Został w sklepie co nie daje powodów by sądzić ,że był zadowolonykatekate pisze:serio, nigdy wam się nie zdarzyło zastąpić kogokolwiek w pracy na innym stanowisku, mimo, że "trochę" się na tym w danym czasie nie znaliście???
Jestem ciekaw kolejnego felietonu Krzysztofa, mam nadzieję,że nawiąże do tutejszej dyskusji
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Jak został sprzedany, jak nie został. Pan od boksu opuścił sklep z niczym. Pewnie zauważył nieszczerą chęć niesienia pomocy
Dziś jest dobry dzień na spamowanie!
Dziś jest dobry dzień na spamowanie!
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
Jasny gwint, nie doczytałam :D
bankowo a potem felieton tylko utwierdził go w jego przekonaniuPewnie zauważył nieszczerą chęć niesienia pomocy
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
Wiedziałam, że kiedyś się doigram. Zaraz mnie wyrzucą z forum, tzn nie przedłużą mi już umowy.
-
- Zaprawiony W Bojach
OFFTOPY BĘDĘ KASOWAŁ, A ZA RECYDYWĘ BAN! :D
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
O! to to! Tak musiało być! I to z pewnością ON (nie mylić z olejem napędowym) doniósł szefostwu. ON temu WINIEN! Niech spłonie na ołtarzu sprawiedliwości!katekate pisze:bankowo a potem felieton tylko utwierdził go w jego przekonaniu
Oczyścić Brągla!
E, nie ma szans. Ja się bardzo staram od dłuższego czasu i nic. Nawet jak poprosiłem to mnie nie wylali. Takie czasy. Forum schodzi na psy skoro już nawet bana nie można dostać...katekate pisze:Wiedziałam, że kiedyś się doigram. Zaraz mnie wyrzucą z forum, tzn nie przedłużą mi już umowy.
Quo vadis Forum!
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Qba! W Tobie jedyna nadzieja! Ostojo prawości!Qba Krause pisze:OFFTOPY BĘDĘ KASOWAŁ, A ZA RECYDYWĘ BAN! :D
Byłem bardzo niegrzecznym chłopcem, ukaż mnie. Przyjmowałem pacjentów mimo, że wolałbym iść do domu...
a poza tym piszę post pod postem! Będę się smażył w piekle, a w tym piekle yacool będzie za mną jeździł na rowerze i krzyczał że mam słabą sprężynkę
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
a ja w szatni po robocie mówię koleżankom, że mam dość ludzi XDSkoor pisze: Byłem bardzo niegrzecznym chłopcem, ukaż mnie. Przyjmowałem pacjentów mimo, że wolałbym iść do domu...
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Gdyby były ostrzeżenia to chociaż zebrałabyś czerwoną karteczkę czy inny wykrzyknik Zawsze to jakiś gadżetkatekate pisze:Wiedziałam, że kiedyś się doigram. Zaraz mnie wyrzucą z forum, tzn nie przedłużą mi już umowy.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
A mówili z Naczelnym na czele ,że to ja piszę jakieś off topy. Ale szczerze to takie off-topy są potrzebne, robi się ciekawiej i humorystycznej bo od tego spięcia to niektórzy kontuzji dostają lub jakiejś nerwówki i zamiast print screen klikają w deleteSkoor pisze:Qba! W Tobie jedyna nadzieja! Ostojo prawości!Qba Krause pisze:OFFTOPY BĘDĘ KASOWAŁ, A ZA RECYDYWĘ BAN! :D
Byłem bardzo niegrzecznym chłopcem, ukaż mnie. Przyjmowałem pacjentów mimo, że wolałbym iść do domu...
a poza tym piszę post pod postem! Będę się smażył w piekle, a w tym piekle yacool będzie za mną jeździł na rowerze i krzyczał że mam słabą sprężynkę