PRZEPROWADZKA NA forum BIEGAJZNAM.PL

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Widzę, że PAweł mnie olał. Chyba wyczuł pismo nosem - te jego porównania są tak samo prawdziwe, jak to że maraton w stopach jest krótszy do maratonu mierzonego w metrach :).

Silos, nie wiem jak będzie we wrześniu, ale w tej chwili już ruch jest porównywalny (tu zdaje się jeszcze troszeczkę większy). Bo ilość z biegajznami nalezy pomnożyć przez 3 - tu jest liczona za 15 minut a tam za 5 (ewentualnie można liczyć ręcznie)

Czyżby po głównym powodzie?

(Edited by romek at 9:07 pm on June 24, 2004)

(Edited by romek at 2:19 pm on June 25, 2004)
PKO
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Romek, nie olał, tylko pojechał na trening.

Może się powtarzam, ale powiem:

Po pierwsze Adam czerpie wystarczającą satysfakcję ze statusu tej strony (najczęściej chyba odwiedzana witryna o bieganiu), że nie trzeba mu już dziękować za to, że utrzymuje finansowo tą stronę. Piszę to żeby z góry odeprzeć zarzut, że nie należy Adama krytykować za jego brak aktywności, a czuć wdzięczność, że możemy się tu spotkać.

Powiedzmy to szczerze - bieganie.pl czy inne forum to tylko medium do kontaktu z ludźmi. Nie chcę obrazić Adama, ale nie jesteśmy tutaj dla niego, ani dla tego co stworzył. Po zastanowieniu się i jednej dzisiaj rozmowie czuję nawet lekki niesmak, bo Adam ewidentnie traktuje nas z góry.

Jego przesłanie jest takie: strona przeżywała już swoją świetność jako pierwsza i jedyna, teraz może jest lekki kryzys, ale w perspektywie czasu i tak pozostanie tą kultową, pierwszą, tą z której wszystko powstało, najlepszą.

Adamie, porównanie z Rzymem nie jest trafione - to źle zaprojektowany, hałaśliwy moloch, który ma do zaoferowania tylko duszący upał, Watykan i trochę gruzów dawnej cywilizacji, dookoła których grasują bandy cyganów okradających turystów.

No, i nie wiem co robić, bo swoją wypowiedzią Adam wyraźnie dał do zrozumienia, że mu na nas nie zależy.

A przecież wystarczyło napisać kilka słów ku pokrzepieniu i zainstalować nową wersję programu, który nie kasuje wątków.
ENTRE.PL Team
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from PAwel
No, i nie wiem co robić, bo swoją wypowiedzią Adam wyraźnie dał do zrozumienia, że mu na nas nie zależy.
No ja podobnie to odebrałem.
biegowa recydywa
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Muszê przyznaæ, ¿e po wczorajszej enigmatycznej wypowiedzi Adamma ja równie¿ zw±tpi³am. Idealistka ze mnie, a tu rzeczywisto¶æ skrzeczy.
Moje zw±tpienie nie jest jednak na tyle g³êbokie, ¿eby obwieszczaæ koniec tego forum. I nawet z pewnym zainteresowaniem zaczynam ¶ledzic rozwój wypadków. Adamm ma chyba bardzo mocne nerwy i sprawdza kto kogo przetrzyma. Ciekawa jestem jaki bêdzie jego nastêpny ruch, bo wczorajszym pojawieniem siê i napisaniem tego hermetycznego postu chyba dodatkowo pogorszyl swoje notowania.

PAwe³, rozmawia³e¶ dzi¶ z Adammem?
Ibex
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja rozmawiałem (sms'owałem) i odpowiedział że dzisiaj (wczoraj) cos napisze. Ale chyba mu się nie udało....Bedę dzwonił do niego jutro. Zobaczymy. Zaczynam sie denerwować........
Ibex    
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jestem tu juz kawalek czasu i mysle , ze moglbym pokusic sie o pewna analize .

Na poczatek Adamm zakochal sie w bieganiu , czemu dal wyraz stwarzajac te strone i zaczal ja  usprawniac , zwabiajac bardzo duza ( jak na polskie warunki ) liczbe czytelnikow .
Apogeum bylo stworzenie nowego ( obecnego ) Forum i bardzo ambitne plany , ktorymi zarazil nas .
I wtedy przyszedl kryzys - Adamm sie zakochal i jego dotychczasowa milosc - bieganie , poszla w kat .
Pojawial sie coraz rzadziej i okazywal daleko idaca prokrastynacje .
Dalej wypadki potoczyly sie jak po rowni pochylej - zamazpojscie , nowa praca a w konsekwencji coraz mniej czasu na aktualizacje .
Kiedys nie zlozyl nam zyczen swiatecznych co sam przed rokiem sam uwazal za niemozliwe .
Po prostu przestal sie interesowac strona - samo zycie .

Te jego znikniecia doskonale rozumielismy - wielu z nas przyzywa podobne rzeczy . Niezrozumiale bylo tylko jedno - skoro nie ma czasu dla strony , to czemu nie skorzysta z pomocnych dloni , ktore wielu do niego wysiagnelo ?
Tu zaczela sie okazywac ciemna strona jego charakteru , ktora bardzo skrzetnie skrywal za maska spolecznych konwenansow . Okazalo sie bowiem , ze traktuje nas instrumentalnie , jako menazerie majaca zaimponowac "jej wysokosci kolezance malzonce " ( jak to sprowokowal FREDZIO w srtylu Gurdzijewa ) .

Skoro nie ma czasu i checi to chyba nie ma sensu ?
Chyba nie do konca . Jak sie okazalo stanowimy bardzo wdzieczny material eksperymentatorski do badan psychologicznych .
Udzial respondentow , ktorzy wzieli udzialw ostatnich badaniach byl wprost imponujacy .
Toc nawet powazne instytuty , dysponujace subsydiami , nie sa w stanie oplacic tylu "ochotnikow" .
No i jest sens opacania strony - toz to samograj , skad dosc latwo mozna czerpac korzysci przy opracowaniu bardzo wielu danych .
Ma sens ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trzymaj się Ibex!
kingeri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

te dykteryjki sa bardzo ladne, tyle ze Rzymu chyba nie budowala jedna osoba, tylko byla grupa osob, ktore jakos te swietnosc tworzyly razem. moze nie zawsze i wszedzie w zgodzie, ale razem.

90% udanych projektow na SourceForge czy Savannah to praca grup osob, jednososobowe trzymanie w garsci czegos wymaga wiekszego zaangazowania, niz pracy z doskoku.

i mimo ze bieganie.pl to nie projekt Open Source, to ja nie rozumiem Adamma... gosc ma (mial) zaciecie, grzebal w perlu, pamietam fajny wykres pokazujacy z jakich rejonow polski jest ilu forumowiczow, ale nie tylko. nie wierze, ze to potrafi od tak - wyparowac.

i tak jest bardzo dobrze, ze forum to wersja 2.1.8 IKB, a nie 2.1.7. Bo z tamtej hasla wszystkich wyciaga sie w 5 minut.

Odezwij sie Adamm, nie oslabiaj mojej wiary w perlowcow :)
Az mi glupio ze tak malo biegam ostatnio
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sorry, ale patrząc nieco z boku na tę dyskusję, to wszystko zaczyna przypominać dom wariatów :)
gregoz
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dom wariatów mówisz - w pewnym sensie się zgadzam, więc jednak podjąłem decyzję, bo inaczej faktycznie zgłupieję - albo uznam, że to normalne, że taka sytuacja istnieje.

Paaa, i do zobaczenie mam nadzieję w innych zakątkach ścieżek biegowych i internetu:

Dlaczego mnie tu już nie ma ...
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiem że po tym co napiszę większość z Was znienawidzi mnie do końca, ale to nic....
Mi się bardzo podoba to forum - takie jakie jest, nawet ze znikającymi wątkami. Bo forum to dla mnie rozrywka, czysta rozrywka i nic więcej!
Co do admina: jeżeli facet ma intesywną pracę za dnia, a wieczorem życie rodzinne, mogę tylko pogratulować, że tu nie włazi. Chciałabym potrafić z taką konsekwencją jak adamm stawiać na pierwszym miejscu obowiązki rodzinne i szkolne czy zawodowe! Rozrywka na końcu i.......... czynna -  pływanie, bieganie itp. natomiast...... siedzenie przed kompem i pisanie nawet wartościowych rzeczy.......... na samym końcu, a najlepiej w ogóle! Pamiętajcie: lepsza godzina choćby spaceru niż  pisania na forum nawet największych mądrości!
Adamm, tak trzymaj! i przyjmij pozdrowienia dla żony - a jak będzie ją kiedys interesowało co takie dziwadła jak ja i mnie podobne myślą na dany temat będę czuła się zaszczycona mogąc wypełnić ankietę!
Życzę Ci jak najwięcej powodzenia i wytrwania w konsekwecji!
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]  
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from monka
Rozrywka na końcu i.......... czynna -  pływanie, bieganie itp. natomiast...... siedzenie przed kompem i pisanie nawet wartościowych rzeczy.......... na samym końcu, a najlepiej w ogóle!
Gdyby Adam kierował się onegdaj takimi zasadami ta strona nigdy by nie powstała.
....................................
biegowa recydywa
Awatar użytkownika
stonoga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przyjmując prawdziwość 3 założeń:
1) Przysłowia są mądrością narodów
2) Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby
3) Serwis jest darmowy a więc darowany
dziękuje adminowi, że serwis  działa i mogę tu czasami zaglądać.  
Dlaczego mam wiecej nóg niż mózgów ???
Awatar użytkownika
Karol Yfer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Darmowość w Internecie ma inny wymiar. Zapłatą jest Twoja wizyta na danej stronie.
Karol Yfer
p.o. dr zero
silos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wyjeżdżam zobacze jak wróce, do którego portu przybić, nie można całego życia spędzić na morzu.

(Edited by silos at 7:17 pm on June 25, 2004)
[b]"Kto się ośmieli, wygrywa"[/b]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ