co robicie z kundlami?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Bieganie po chodnikach, parkach, etc. jest zgodne z prawem.
Puszczanie samopas psa bez kagańca, jest z prawem niezgodne. Nie dlatego, że prawodawca nienawidzi psów, ale dlatego, że pies stanowi potencjalne zagrożenie i musi być wyprowadzany na spacer tak, aby niezaleznie od swojego chwilowego stanu emocjonalnego nie mógł nikomu zrobić krzywdy.
Puszczanie samopas psa bez kagańca, jest z prawem niezgodne. Nie dlatego, że prawodawca nienawidzi psów, ale dlatego, że pies stanowi potencjalne zagrożenie i musi być wyprowadzany na spacer tak, aby niezaleznie od swojego chwilowego stanu emocjonalnego nie mógł nikomu zrobić krzywdy.
Sent from my ENIAC
-
- Wyga
to jak pies podbiegnie to zaraz musi cie ugrysc. co wy wymyslacie.Mortimer pisze:Bieganie po chodnikach, parkach, etc. jest zgodne z prawem.
Nie myli się tylko ten, kto nic nie robi...
-
- Wyga
Równie dobrze jakiś menel może cie zaczepic zwłaszcza panie po ciemkuleonbartek pisze:to jak pies podbiegnie to zaraz musi cie ugrysc. co wy wymyslacie.Mortimer pisze:Bieganie po chodnikach, parkach, etc. jest zgodne z prawem.
-
- Wyga
Ile statystycznie jest pogryzień przez psy a ile pobić morderstw kradzieży na ulicy???leonbartek pisze:Równie dobrze jakiś menel może cie zaczepic zwłaszcza panie po ciemkuleonbartek pisze:to jak pies podbiegnie to zaraz musi cie ugrysc. co wy wymyslacie.Mortimer pisze:Bieganie po chodnikach, parkach, etc. jest zgodne z prawem.
-
- Zaprawiony W Bojach
To nie chodzi tylko o ugryzienie. Nie lubię, kiedy pies za mną biegnie, nawet w celach towarzysko-poznawczych. Podobnie jak nie lubię wielkich brudnych bydlaków skaczących na mnie "dla zabawy". Małe psy, które nie zwracają na mnie uwagi, nie przeszkadzają mi.leonbartek pisze:to jak pies podbiegnie to zaraz musi cie ugrysc. co wy wymyslacie.Mortimer pisze:Bieganie po chodnikach, parkach, etc. jest zgodne z prawem.
Myślę, ze w tym temacie nigdy nie będzie zgody, bo są ludzie, którzy lubią psy/koty/tygrysy i są tacy, którzy ich nie lubią i chcą się trzymać od nich z dala.
-
- Zaprawiony W Bojach
Kupie sobie niedzwiedzia i bede z nim chodzil po parku. Chce widziec reakcje tych wszystkich psiarzy jak moj niedziwadek bedzie gonil ich, ich dzieci i ich pieski a ja bede krzyczal (z oddali) "prosze sie nie bac on jest ulozony ! on nie gryzie ! on chce sie tylko pobawic ! tylko prosze specjalnie nie uciekac, nie patrzyc sie mu prosto w oczy, itd bo wtedy to jest pan sam sobie winien". A niech tylko ktorys mi cos powie to im powiem, ze gowno sie znaja na niedzwiedziach, wiec niech sie nie wypowiadaja i niech sprawdza sobie ile statystycznie w Polsce ludzi ginie od niedzwiedzi a ile od psow, a ile od ludzi. A ogole jak im sie nie podoba to niech mi powiedza gdzie ja mam ze swoim niedzwiedziem do cholery chodzic na spacer ! NO GDZIE PYTAM ??? W kagancu i na smyczy ? Niech sami sobie chodza w kagancu i na smyczy ! Co to niedzwiedz gorszy jakis ! Poki nikogo nie zagryzie jest niewinny i ma prawo biegac po parku jak kazdy inny biegacz czy pies !
-
- Zaprawiony W Bojach
Jednostki aspołeczne które myślą, że zdrowie i komfort psa jest ważniejszy od zdrowia i komfortu człowieka, powinny kupić sobie hektarową działkę, wybudować tam dom i mieszkać w nim ze swoimi pieskami. Jeśli już coś chcą trzymać w mieście, to co najwyżej rybki, bo już odpowiedzialność wynikająca z posiadania kota czy chomika je przerasta.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- cava
- Zaprawiony W Bojach
leonbartek pisze: to jak pies podbiegnie to zaraz musi cie ugrysc. co wy wymyslacie.
Pies nie musi ugryźć , żeby skrzywdzić.
Mnie nieduży charcik, szczeniak, tak ze szczęścia poorał nogi od pachwin po kostki, ze legginsy były do wywalenia a nogi w krwawych szramach.
Nie był to pies wielki, groźny, agresywny, nie chciał mnie zamordować.
Po prostu nie był na smyczy a okropnie się ucieszył, że ktoś biegnie a nie tylko się snuje kaczym krokiem jak jego pańcia. Więc zaczął mi na nogi skakać łapami z tego szczęścia. :/
-
- Zaprawiony W Bojach
Z tymi rybkami to tez nie jest pewne. Ludzie w blokach zakladaja akwaria po kilka tysiecy litrow kilkukrotnie przekraczajac dopuszczalna nosnosc stropow ...Kangoor5 pisze:Jeśli już coś chcą trzymać w mieście, to co najwyżej rybki, bo już odpowiedzialność wynikająca z posiadania kota czy chomika je przerasta.
-
- Wyga
a mnie ch... to obchodzi ze ty sobie biegasz moj pies bedzie tam gdzie bedzie mu sie podobalosaper pisze:Z tymi rybkami to tez nie jest pewne. Ludzie w blokach zakladaja akwaria po kilka tysiecy litrow kilkukrotnie przekraczajac dopuszczalna nosnosc stropow ...Kangoor5 pisze:Jeśli już coś chcą trzymać w mieście, to co najwyżej rybki, bo już odpowiedzialność wynikająca z posiadania kota czy chomika je przerasta.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dokladnie ! Tak samo jak moj niedzwiedz ! Piona ! Moga nas w ... !leonbartek pisze:a mnie ch... to obchodzi ze ty sobie biegasz moj pies bedzie tam gdzie bedzie mu sie podobalo
I od razu tak bylo ...
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
gitarka. mój kamień też. żebyś potem nie płakał za pupilem, bo ja za każdym wyrzuconym kamieniem tęsknię. no, ale co robić, co robić ....leonbartek pisze: a mnie ch... to obchodzi ze ty sobie biegasz moj pies bedzie tam gdzie bedzie mu sie podobalo
Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
Kangoor5 pisze:Jednostki aspołeczne które myślą, że zdrowie i komfort psa jest ważniejszy od zdrowia i komfortu człowieka, ...
To chyba wynika z zaniedbań już na etapie nauki przedszkolnej?leonbartek pisze:a mnie ch... to obchodzi ze ty sobie biegasz moj pies bedzie tam gdzie bedzie mu sie podobalo
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 4.18
Jasne, że z psem można chodzić gdzie się chce ale trzeba respektować pewne normy. Skoro wokół są ludzie którzy boją się lub nie życzą sobie kontaktu z czworonogiem bo nie interesuje ich studiowanie psychiki psa- kiedy jest przyjazny a kiedy nie, to niestety pozostaje to uszanować. A na właściwym forum, można się dowiedzieć gdzie pies może się wyszaleć, skorzystać np z toru przeszkód a właściciel pogadać z innymi. I ciekaw jestem czy w takich rozmowach pojawiają się problemy typu: znowu na trasie codziennego spaceru pojawił się ten wielki, kudłaty biegacz i straszył moją Irmusię( Fafika,...) ?
-
- Wyga
leonbartek!!!!
Mnie też ch... obchodzi jak spotkam twojego psa bez smyczy i niech spróbuje mnie nawet powąchać to zasmakuje gazu bojowego (tego z puszeczki w spreju ) i zaczniesz trenować biegi żeby go złapać bo gdzie pobiegnie tego nie wiem. A później jeszcze mandat zapłacisz za wyprowadzanie psa bez smyczy.
Teraz psy koty traktuje się jako poważniej niż ludzie. Katujesz psa dostaniesz kilka lat , katujesz dziecko dostaniesz wyrok w zawieszeniu. Rzecz jasna potępiam obie sytuacje a gdy pies zagryzie dziecko okaleczy człowieka to ch.. mandacik bo pewnie sprowokowałeś.
Jeszcze jedno kolego leonbartek jak kochasz swojego psa to trzymaj go na smyczy bo możesz spotkać w parku tego niedzwiadka lub innego psa rasy amstaf lub coś podobnego i pożegnasz się z przyjacielem bo nie będziesz w stanie go odciągnąć na smyczy.
Zrozum pewne sprawy i stosuj się do prawa.
Mnie też ch... obchodzi jak spotkam twojego psa bez smyczy i niech spróbuje mnie nawet powąchać to zasmakuje gazu bojowego (tego z puszeczki w spreju ) i zaczniesz trenować biegi żeby go złapać bo gdzie pobiegnie tego nie wiem. A później jeszcze mandat zapłacisz za wyprowadzanie psa bez smyczy.
Teraz psy koty traktuje się jako poważniej niż ludzie. Katujesz psa dostaniesz kilka lat , katujesz dziecko dostaniesz wyrok w zawieszeniu. Rzecz jasna potępiam obie sytuacje a gdy pies zagryzie dziecko okaleczy człowieka to ch.. mandacik bo pewnie sprowokowałeś.
Jeszcze jedno kolego leonbartek jak kochasz swojego psa to trzymaj go na smyczy bo możesz spotkać w parku tego niedzwiadka lub innego psa rasy amstaf lub coś podobnego i pożegnasz się z przyjacielem bo nie będziesz w stanie go odciągnąć na smyczy.
Zrozum pewne sprawy i stosuj się do prawa.