Ile to potrwa - odwoływanie biegów
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Niesamowite!burzatg pisze:Niesamowite!
WHO ogłosiło pandemię a u nas ludzie chcą się na biegi zapisywać!
Ludzie chcą normalności!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki za potwierdzenie, ale czytają to inteligentni ludzie i zrozumieli już wtedy, gdy ja to napisałem po raz pierwszy. Wytłumaczenie dla Ciebie: liczba zgonów w Polsce w roku 2000 = 368 tysięcy (z pierwszego z brzegu rocznika statystycznego) Gdzie więc zobaczyłeś te góry trupów na ulicach w mojej wypowiedzi? Jeśli już, to jest to Twoja fantazja. Może jeszcze mam napisać, jak się nazywa ten chwyt erystyczny?mpruchni pisze:Kangoor5 pisze:Życie wszystko zweryfikuje. Na razie widzę że dobrze się bawisz chwytami erystycznymi, przypisując mi rzeczy o których nie pisałem (góry trupów) oraz wizje, które nie są moimi.Zgadnij, kto to napisał....Jeśli epidemia nas przewalcuje w ciągu kilku miesięcy, co może oznaczać kilkanaście a nawet kilkadziesiąt tys. zmarłych, to...
Oczywiście. "Uzasadniłeś przekonująco", na podstawie informacji z mass mediów, rozprzestrzenianie patogenu, który pojawił się w populacji 4 miesiące temu. No rzeczywiście, trzeba wierzyć ci bardziej niż specjaliście, który zawodowo śledził epidemie SARS, MERS i wiele innychmpruchni pisze:Hmmm... Może dlatego, że uzasadniłem, jak sądzę dość przekonująco, dlaczego to, co oświadczył to bzdura, posługując się powszechnie dostępnymi danymi epidemiologicznymi z całego świata, publikowanymi na bieżąco przez John Hopkins University, które podlinkowałem. Natomiast on w swojej wypowiedzi użył, jak rozumiem, liczb wyjętych z kapelusza....dlaczego miałbym twoją opinię traktować poważniej niż opinię tamtego gościa?
I chcą jej już, teraz, jak najszybciej. Nie zauważyli w tym pośpiechu, że "nieco" zmieniły się obiektywne uwarunkowania.Rolli pisze:Niesamowite!burzatg pisze:Niesamowite!
Ludzie chcą normalności!
-
- Wyga
Właśnie przez to że Włosi też chcieli normalności i nie poddali sie żadnym obostrzeniom z własnej strony (i to samo robią Francuzi czy Hiszpanie) to sytuacja wygląda jak wygląda. Europa dąży tym swoim zamiłowaniem do nieograniczonej i bezwzglednej wolności ku autodestrukcji. Tak jak upidemia rozwinęła się przez totalitaryzm w Chinach czyli ukrywanie informacji, tak tylko totalitarne kroki mogą ją przystopować.Rolli pisze:Niesamowite!burzatg pisze:Niesamowite!
Ludzie chcą normalności!
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie przesadzaj. Nie można gasić pożaru benzyną. Stawiam na to, że z rozwiniętych krajów najmniej boleśnie epidemię przejdą kraje skandynawskie czy nordyckie. Także, ale zdecydowanie nie tylko dzięki swojemu zdyscyplinowaniu. Innymi słowy, najmniej ucierpią społeczeństwa i kraje najlepiej przygotowane pod różnymi względami. Jak to ujął podlinkowany gość: wozy gaśnicze trzeba kupować zanim wybuchnie pożar.rudebwoy pisze:, tak tylko totalitarne kroki mogą ją przystopować.
Tym bardziej przypominam, bo to niezwykle ważne
-
- Zaprawiony W Bojach
No właśnie czasem już się zaczynam nad tym zastanawiać.Kangoor5 pisze:<cut>Dzięki za potwierdzenie, ale czytają to inteligentni ludzie </cut>
Chętnie powrócę do tego wątku za dwa miesiące, nawet go wykopię, jeśli będzie trzeba i wtedy sprawdzimy. Teraz nie będziemy koledze zaśmiecali tematu o możliwościach odbywania imprez. Przynajmniej z mojej strony to koniec. Zaznaczę tylko: patogen został zanotowany po raz pierwszy w Wuhan w grudniu 2019 i to 31 grudnia. Jak by nie liczyć nie jest to 4 miesiące temu. Chyba że, i tu rzeczywiście pozwolę sobie na erystykę, znajdziesz jakiegoś profesora matematyki, który (w telewizji ale nie w mass mediach) nam powie, że jest inaczej.
-
- Zaprawiony W Bojach
Każda autorefleksja jest cenna.mpruchni pisze:No właśnie czasem już się zaczynam nad tym zastanawiać.Kangoor5 pisze:<cut>Dzięki za potwierdzenie, ale czytają to inteligentni ludzie </cut>
Wystarczy mi profesor, ekspert w dziedzinie epidemiologii chorób zakaźnych który mówi, że wirus przeskoczył z innego gatunku na człowieka w 3. tygodniu listopada. Jak by nie liczyć, teraz jest około 4 miesięcy.mpruchni pisze:CPrzynajmniej z mojej strony to koniec. Zaznaczę tylko: patogen został zanotowany po raz pierwszy w Wuhan w grudniu 2019 i to 31 grudnia. Jak by nie liczyć nie jest to 4 miesiące temu. Chyba że, i tu rzeczywiście pozwolę sobie na erystykę, znajdziesz jakiegoś profesora matematyki, który (w telewizji ale nie w mass mediach) nam powie, że jest inaczej.
Tyle w temacie tego, jak się orientujesz i jak na podstawie szumu medialnego podważasz wypowiedź eksperta, której nawet nie wysłuchałeś.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Zapytaj się organizatora. W Polsce i tak już się nie zapiszesz.Fenomen pisze:A wings for life zostanie odwołane, wiadomo cos?
Bo chcialem sie zapisac.
Możesz iść do lasu ze Strydem pobiegać.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:00
- Życiówka w maratonie: 3:28:00
Wiem ze w Polsce sie nie zapisze .keiw pisze:Zapytaj się organizatora. W Polsce i tak już się nie zapiszesz.Fenomen pisze:A wings for life zostanie odwołane, wiadomo cos?
Bo chcialem sie zapisac.
Możesz iść do lasu ze Strydem pobiegać.
Nie chodzilo o zapisanie sie w Polsce.
To juz dawno obczailem, ze brak jest miejsc.
Wysłane z mojego DUK-L09 .
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Zadajesz pytanie bez podania o jaką lokalizację chodzi?
Bardzo inteligentnie, za to spamować potrafisz
Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
Jak beda odwoływać, to i na calym swiecie, a nie w wybranej lokalizacjikeiw pisze:Zadajesz pytanie bez podania o jaką lokalizację chodzi?
-
- Zaprawiony W Bojach
przeczytajcie.
Kto zapisany, moze samotnie whstartowac.
Kto zapisany, moze samotnie whstartowac.
It is with a heavy heart but - given the current public health concerns - we have decided to cancel all thirteen Flagship Runs and all Organized Runs with the App planned for 3 May. We hope that the cancellation doesn't cause you too much trouble and we wish you, your family and friends all the best in these challenging times. Wings for Life is an organization that looks for a cure of spinal cord injury and, as you can imagine, health goes for us before anything else.
But actually, there's also good news. You can still run on your own with the Wings for Life World Run App on 3 May – wherever you are. Let's look ahead with optimism and enjoy running. Stay tuned.
We ask you for a few days to prepare all administrative needs and will send you an email no later than 25 March regarding how to run individually with the App and refunding details. We will also update the FAQs on our website in the coming days.
Our mission to cure spinal cord injury remains and we are profoundly grateful for your amazing support. Thank you for your understanding and please take care of yourself.
With love, Your Wings for Life World Run Team
-
- Zaprawiony W Bojach
Wykopane zgodnie z poniższą deklaracją:
Przy okazji: Liczba zgonów w Polsce: 839, zamiast kilkudziesięciu tysięcy (wiem, wiem, zależy od metodologii, ale i tak nie ten rząd wielkości).
Oczywiście też się myliłem licząc na to, że czerwcowe imprezy z pewnością się odbędą, teraz już wiadomo, że Chiny fałszowały swoje dane, niemniej pouczająco rzucić czasem okiem na starsze wypowiedzi i prognozy
A było tak:Chętnie powrócę do tego wątku za dwa miesiące, nawet go wykopię, jeśli będzie trzeba i wtedy sprawdzimy.
{wyraziłem wątpliwości co do liczb}Kangoor5 pisze:Jeśli epidemia nas przewalcuje w ciągu kilku miesięcy, co może oznaczać kilkanaście a nawet kilkadziesiąt tys. zmarłych
Kangoor5 pisze:@mpruchni - nie pisałem o swojej wizji.
"Ostrożnie szacujemy, że to może (w USA) wymagać 48 mln. hospitalizacji, liczba zachorowań może osiągnąć 96 mln. Liczba zgonów w ciągu najbliższych 3 do 7 miesięcy może wynieść ponad 480 tysięcy."- Michael Osterholm: internationally recognized expert in [w czymś tam]
mpruchni pisze:To, że ktoś, z sobie znanych przyczyn, plecie, co mu ślina na język przyniesie, nie zwalnia z myślenia. Nawet jeśli legitymuje się najpoważniejszymi tytułami na świecie. (...) niestety jak widać to również jest moment, kiedy różne instytucje próbują walczyć o fundusze, a różni naukowcy łapią okazję na publikacje z fantastycznie wysokim indeksem cytowań.
No i głupio wyszło Stan w USA na dziś 1,4 mln przypadków zachorowań (nie nosicieli, bo tych nie znamy), 83 tys zmarłych. OK, zróbmy z tego 7 mln! Tyle zostało ze "specjalistycznych" 96 mln. i "ostrożnych" szacunków zgonów na 480tys.Kangoor5 pisze:Oczywiście. "Uzasadniłeś przekonująco", na podstawie informacji z mass mediów, rozprzestrzenianie patogenu, który pojawił się w populacji 4 miesiące temu. No rzeczywiście, trzeba wierzyć ci bardziej niż specjaliście, który zawodowo śledził epidemie SARS, MERS i wiele innych
Przy okazji: Liczba zgonów w Polsce: 839, zamiast kilkudziesięciu tysięcy (wiem, wiem, zależy od metodologii, ale i tak nie ten rząd wielkości).
Oczywiście też się myliłem licząc na to, że czerwcowe imprezy z pewnością się odbędą, teraz już wiadomo, że Chiny fałszowały swoje dane, niemniej pouczająco rzucić czasem okiem na starsze wypowiedzi i prognozy
-
- Zaprawiony W Bojach
Szkoda, że wyrwałeś z kontekstu pierwszy zacytowany kawałek. A odnosił się on do możliwości startu w zawodach i brzmiał tak:
"Im szybciej zapomnisz o starcie tej wiosny, tym mniej będziesz sfrustrowany. Jesienią? Jeśli epidemia nas przewalcuje w ciągu kilku miesięcy, co może oznaczać kilkanaście a nawet kilkadziesiąt tys. zmarłych, to tego typu środki zaradcze jesienią nie będą już potrzebne. Ja bym wolał żeby to nie nastąpiło."
Klucz do zrozumienia: tryb warunkowy. Potem zacząłeś pisać coś o kanionach ułożonych z nieboszczyków itd. Szkoda rozdrapywać.
LINK: https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... 3#p1011633
"Im szybciej zapomnisz o starcie tej wiosny, tym mniej będziesz sfrustrowany. Jesienią? Jeśli epidemia nas przewalcuje w ciągu kilku miesięcy, co może oznaczać kilkanaście a nawet kilkadziesiąt tys. zmarłych, to tego typu środki zaradcze jesienią nie będą już potrzebne. Ja bym wolał żeby to nie nastąpiło."
Klucz do zrozumienia: tryb warunkowy. Potem zacząłeś pisać coś o kanionach ułożonych z nieboszczyków itd. Szkoda rozdrapywać.
LINK: https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... 3#p1011633