Spotkanie z Heniem Szostem i wywiad dla Runners World

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
forrest_mk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wojtekwydmuch pisze:co do wypowiedzi o pasji itp należy docenić szczerość, natomiast co do Barcelony to mnie zastanowiło jednak to że 3 na 4 polskich maratończyków nie dobiegło do mety, a ukończył go w pewnym sensie amator, który miał nie jechać (jeśli się mylę proszę o poprawkę).
Mam dziwne wrażenie ze przyrównałem Mariusza Girzyńskiego do takich amatorów jak na przykład ja...
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Oczywiście, Mariusz jest daleki od amatorstwa.

A co do pasji. Są dwie szkoły. Nie pamiętam nazwiska tego pianisty, który był współczesny Listowi i był równie wielkim wirtuozem co List. Ale kiedy skończył karierę, zarobił dużo pieniędzy, nie było w jego domu nawet pianina. Edwin MOses też powiedział, że już się nabiegał.

Pierwsza szkoła - PASJA
Za
Jeśli to co robimy jest naszą pasją w oczywisty sposób wkładamy w to więcej serca, angażujemy się.

Przeciw
Nie mamy dystansu, jesteśmy w stanie zatracić.

Druga szkoła - nie PASJA

Za
Mamy do tego dystans, traktujemy to profesjonalnie, jakaś inna pasja jest dla nas odskocznią od zwodu biegacza.

Przeciw
Mniejsze zaangażowanie.
dymag
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

:echech: ja tam zycze henkowi jak najlepiej moze w barcelonie zdrowie nie pozwolilo na ukonczenie ale nalezy pamietac ze jechal tam z wynikiem 2 10 wiec wystep nalezal mu sie jak najbardziej mysle ze jak bedzie dalej tak trenowal to ma szanse na uzyskanie kwalifikacji olimpijskiej i uzyskanie dobrego miejsca tego mu zycze
ODPOWIEDZ