Mam dziwne wrażenie ze przyrównałem Mariusza Girzyńskiego do takich amatorów jak na przykład ja...wojtekwydmuch pisze:co do wypowiedzi o pasji itp należy docenić szczerość, natomiast co do Barcelony to mnie zastanowiło jednak to że 3 na 4 polskich maratończyków nie dobiegło do mety, a ukończył go w pewnym sensie amator, który miał nie jechać (jeśli się mylę proszę o poprawkę).
Spotkanie z Heniem Szostem i wywiad dla Runners World
- forrest_mk
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Oczywiście, Mariusz jest daleki od amatorstwa.
A co do pasji. Są dwie szkoły. Nie pamiętam nazwiska tego pianisty, który był współczesny Listowi i był równie wielkim wirtuozem co List. Ale kiedy skończył karierę, zarobił dużo pieniędzy, nie było w jego domu nawet pianina. Edwin MOses też powiedział, że już się nabiegał.
Pierwsza szkoła - PASJA
Za
Jeśli to co robimy jest naszą pasją w oczywisty sposób wkładamy w to więcej serca, angażujemy się.
Przeciw
Nie mamy dystansu, jesteśmy w stanie zatracić.
Druga szkoła - nie PASJA
Za
Mamy do tego dystans, traktujemy to profesjonalnie, jakaś inna pasja jest dla nas odskocznią od zwodu biegacza.
Przeciw
Mniejsze zaangażowanie.
A co do pasji. Są dwie szkoły. Nie pamiętam nazwiska tego pianisty, który był współczesny Listowi i był równie wielkim wirtuozem co List. Ale kiedy skończył karierę, zarobił dużo pieniędzy, nie było w jego domu nawet pianina. Edwin MOses też powiedział, że już się nabiegał.
Pierwsza szkoła - PASJA
Za
Jeśli to co robimy jest naszą pasją w oczywisty sposób wkładamy w to więcej serca, angażujemy się.
Przeciw
Nie mamy dystansu, jesteśmy w stanie zatracić.
Druga szkoła - nie PASJA
Za
Mamy do tego dystans, traktujemy to profesjonalnie, jakaś inna pasja jest dla nas odskocznią od zwodu biegacza.
Przeciw
Mniejsze zaangażowanie.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ja tam zycze henkowi jak najlepiej moze w barcelonie zdrowie nie pozwolilo na ukonczenie ale nalezy pamietac ze jechal tam z wynikiem 2 10 wiec wystep nalezal mu sie jak najbardziej mysle ze jak bedzie dalej tak trenowal to ma szanse na uzyskanie kwalifikacji olimpijskiej i uzyskanie dobrego miejsca tego mu zycze