Polskie Piekiełko w wersji lokalnej czyli Poznańskie Piekiełko.
Poznańskie Piekiełko
Przeczytajcie dokładnie nie tyle sam tekst o wyrzuceniu trenera ale to co pisze kuba777. Choć osoba to budzi we mnie niukrywaną niechęc i agresję mimo iż nie wiem kim jest to porusza bardzo ciekawy mega problem tzn. klubom zależy tylko na młodzieży i dzieciach bo za to jest kasa. Eksploatacja juniora na maksa zgarnianie kasy a później radź se sam.
Przytoczona została postać Wojtka Jurkowskiego. Znałem go osobiście i doskonale pamiętam jak biegał. Obserwowałem go na czwartkach lekkoatletycznych w 1999/2000roku. Fenomenalnie biegał 300m w granicach 40 sek. jako dzieciak! Rozpoczynał swój finisz na ostatniej prostej pozostawiając wszystkich 30m z tyłu. Na ostatniej prostej! taka przewaga!
Co osiągnął: 5-te miejsce Mistrzostwach Swiata Juniorow w Pekinie. To bardzo dużo ale ... co robi teraz .... na stronie (tfu) PZLA w statystykach wypatrzyłem że startował w tym roku w USA. Czyżby po zakończeniu wieku juniroskiego przeniósł się do Stanów Zjednoczonych? Może tak chciał... ba mam nadzieję że tak chciał i to jest świadomy wybór równoczesnie życzę mu powodzenia!
5. Eksploatacja juniorów.
6. Brak sensowych perspektyw na uprawianie spotru dla niemedalowych młodzieżowców, brak ligii szkół wyższych (chciałbym coś więcej niż tylko AMP'y).