Co czytacie, gdy nie biegacie :)

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
graniax
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja polecam ,,Dziewczyna z pociągu" Paula Hawkins. Kupiłam książkę bez wahania. Jak już spadnie śnieg to będzie idealna na długie wieczory tym bardziej że sam Stephen King nie mógł się od niej przez całą noc oderwać:)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kończę ostatnie Metro - muszę powiedzieć, że Glukhovsky'emu udało się mnie zaskoczyć :taktak:
go get 'em tiger
tomtom23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja teraz czytam serię gry o tron, aktualnie jestem na 1 tomie Pieśni Lodu i Ognia. Polecam wszystkim bo warto. Ostatnio też przeczytałem kryminał Śnieg przykryje śnieg Henriksena, ale nie jest to coś specjalnego.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

"Rewolucja Energetyczna" Marcina Popkiewicza.
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skończyłem Marsjanina. Mniej więcej po 80% książki ogladnąłem film, nieźle się zdziwiłem jak czytałem ostatnie strony książki! Zupełnie inny koniec :-)

Czas na Wszystko za Everest.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

A ja zasiadlem do drugiego tomu "Bizancjum 1024-1492", ksiazka raczej dla milosnikow historii
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mama Kin pisze:kończę ostatnie Metro - muszę powiedzieć, że Glukhovsky'emu udało się mnie zaskoczyć :taktak:
a czym?

I czy 2035 można czytać bez lektury 2034?
-
Ja skończyłem "Hyperiona", druga część czeka jak się ogarnę, bo czuję, że to będzie uczta :)
-
Sghjwo pisze:A ja zasiadlem do drugiego tomu "Bizancjum 1024-1492", ksiazka raczej dla milosnikow historii
oho, sprawdzę, dzięki :)

Co do książki o Beksińskich też dziękuję za info, wrzuciłem na listę.
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pomysłem na zakończenie :taktak:
wydaje mi się, że można opuścić 2034, on często wyjaśnia skąd się kto/co bierze.
go get 'em tiger
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piotr-Fit pisze:
Sghjwo pisze:A ja zasiadlem do drugiego tomu "Bizancjum 1024-1492", ksiazka raczej dla milosnikow historii
...ale zacznij od tomu I.
To dziwne jak malo sie mowi na lekcjach historii o imperium, ktore bylo poczatkiem chrzescijanskiej Europy.
Bez Biznacjum chrzescijanstwo pozostaloby nic nieznaczaca sekta judaistyczna.
Kaliusz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sghjwo pisze:
Piotr-Fit pisze:
...ale zacznij od tomu I.
To dziwne jak malo sie mowi na lekcjach historii o imperium, ktore bylo poczatkiem chrzescijanskiej Europy.
Bez Biznacjum chrzescijanstwo pozostaloby nic nieznaczaca sekta judaistyczna.

Lecz jeżeli Cię to interesuje, to jest kilka książek na ten temat.
Jestem buddystą i interesuję się wschodem, zwłaszcza Tybetem. Wiesz jak ciężko znaleźć coś na ten temat co jest ciekawe, wartościowe i w j. polskim? :D Wszystko po angielsku. Jedynie książki Lamy Ole są tłumaczone.

Ale masz rację, to nasza kolebka naszej kultury i takie rzeczy powinny być szczegółowiej omawiane na lekcji historii.
Cześć! W życiu uprawiam wiele sportów, spędzam czas z rodziną, dużo czytam. Czasem udami się spotkać ze znajomymi. A no, i w wolnym czasie pracuje...
dmcstudio.pl - dj i fotograf na wesele w wawie ;)
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kaliusz pisze: Jestem buddystą i interesuję się wschodem, zwłaszcza Tybetem. Wiesz jak ciężko znaleźć coś na ten temat co jest ciekawe, wartościowe i w j. polskim? :D Wszystko po angielsku. Jedynie książki Lamy Ole są tłumaczone.
Nie tak dawno czytalem "Niweidoczny Tybet" - Oser. Oser to poetka pol Chinak pol Tybetanka. W ksiazce opisuje jak wyglada zycie Tybetu i Tybetanczykow pod panowaniem PRC. Wprwdzie nie jest to ksiazka stricte o buddyzimie jako filozofii/religi, ale w Tybet i buddyzm stanowia jedno, wiec wiele sie mozna dowiedziec. Polecam
Kaliusz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sghjwo pisze:
Kaliusz pisze: Jestem buddystą i interesuję się wschodem, zwłaszcza Tybetem. Wiesz jak ciężko znaleźć coś na ten temat co jest ciekawe, wartościowe i w j. polskim? :D Wszystko po angielsku. Jedynie książki Lamy Ole są tłumaczone.
Nie tak dawno czytalem "Niweidoczny Tybet" - Oser. Oser to poetka pol Chinak pol Tybetanka. W ksiazce opisuje jak wyglada zycie Tybetu i Tybetanczykow pod panowaniem PRC. Wprwdzie nie jest to ksiazka stricte o buddyzimie jako filozofii/religi, ale w Tybet i buddyzm stanowia jedno, wiec wiele sie mozna dowiedziec. Polecam
Z tą jednościa to nie dokońca się zgodzę. Niemniej nie słyszałem o tej książce. Dokończę czytać "O naturze rzeczy" i zabiore się za nią, dziękuję Ci bardzo! :hej: :hej:
Cześć! W życiu uprawiam wiele sportów, spędzam czas z rodziną, dużo czytam. Czasem udami się spotkać ze znajomymi. A no, i w wolnym czasie pracuje...
dmcstudio.pl - dj i fotograf na wesele w wawie ;)
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kaliusz pisze:Z tą jednościa to nie dokońca się zgodzę.
Bo tam buddyzm to religia ludowa. W wiekszosci jest to narzedzie kultu i system religiny, niz rozwazanie filozofiiczne, , podobnie jak u nas katolicyzm.
W swiecie zachodnim buddyzm to raczej system filozoficzny, niz religia.
Bylem tam 2 lata temu, tam wszystko kreci sie dokola buddyzmu-religii.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kaliusz pisze:Nie nazwał bym tego ani religią ani filozofią. A zwłaszcza religią, bo to kompletnie tu nie pasuje.
No to mnie zaskoczyles :niewiem: . Myslalem ze to taka religia bez boga, cos posredniego miedzy konfucjanizmem (czyli filozofia), a religia teistyczna.
Do religi pasuje kult oddawany swietnym, prorokom, czy jak oni sie tam nazywaja (bez urazy, bo nie wiem). Miejsca kultu i samo zachowanie "wiernych" nie rozni sie od chrzescijanskich (przynajmniej w Azji).
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystko za Everest przeczytana. Teraz czas na film.

Książka (wersja mobi na kindle) ma ogromną ilość literówek :-/
ODPOWIEDZ