WCHODZIMY DO UNII

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wyobrażacie sobie coś takiego u nas? :)
PKO
Awatar użytkownika
willneverwalkagain
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from caryca on 10:51 am on June 10, 2003
to zalezy od urzednika, moj promotor ktory jest anglikiem i ma taki paszport ale mieszka w belgii co jakis czas jest przepytywany. Ja sie powoli uodparniam bo mi nawet w belgii zadaja glupie pytania jak wiezdzam (wiza, notabene juz niewazna w paszporcie)
ale jak sie im cos trudnego powie to nie rozumieja, ostatnio belgowi powiedzialam ze robie Ph.D. popatrzyl i juz o nic nie pytal, a w UK powiedzialam ze robie integrated hydrological modelling, i pani znudzonym wzrokiem odrazu wsteplowala pieczntke:) tzeba jakos ladnie powiedziec przeciez oni g wiedza!!

a tak swoja droga, zblizamy sie do unii wielkimi krokami, moi znajomi belgowie stali 1h aby zaglosowac ( brak oddanego glosu kosztuje 400 euro) ja stalam 2h!!!! w niedziele takze juz blisko nam;) pomijam ze zaglosowalo chyba 120% hihihi
no ale ja nie dostalam np. pozwolenia na prace, chociaz mialam pracodawce, wlasnie dlatego ze nie jestesmy w uni.  Teraz juz nie beda mogli uzyc tego argumentu przeciw mnie, he, he
GG 380 33 23
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dokladnie tak- palaca grzywne, a punkt jest otwarty od 8 do 14 w niedziele!!! jej u nas to by nie przeszlo.

A to dziwne ze nie dostales pozwolenia na prace, bo z tego co wiem to nie ma problemu. w ktorym kraju? jak w Belgii to czesc ludzi dostaje pozwolenie jak juz dawno skoczy pracowac!! oni (urzednicy) pracuja w tepie swiatla....... ;)
Awatar użytkownika
willneverwalkagain
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Anglia, po ok. roku wysylania dokumentow (wszystko robi pracodawca) odpowiedzieli, ze najpierw trzeba udowodnic ze w calej UE nie ma odpowiedniego kandydata i dopiero ludek z Polski moze przyjechac, no ale teraz juz tylko pare miesiecy.
GG 380 33 23
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

eee to twoj pracodawca zkiepscil!!! oferte sie publikuje w takim specjalnym biuletynie EU, ktorego raczej nikt nie czyta i po polroku masz dowod ze nikt sie nie zglosil. a probowales dostac wize+pozwolenie na prace? w UK trzeba miec 75 pktow, duzo daje wyksztalcenie i angielski+ inne dokumenty.
Ja tez czekam do 1 Maja:)
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from caryca on 1:54 pm on June 10, 2003
dokladnie tak- palaca grzywne, a punkt jest otwarty od 8 do 14 w niedziele!!! jej u nas to by nie przeszlo.
Caryco, o jakie głosowanie chodzi, czy o referendum polonii w Belgii na temat przystąpienia POlski do UE, czy jakieś inne Belgów? Odpowiedz proszę, bo mnie to strasznie zaskoczyło i chciałabym dokładnie wiedzieć :zero:
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]  
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Belgowie placa grzywne jak na swojch oslow( tfu znaczy poslow glosuje) u nas naszczescie jeszcze takiego idiotyzmu nie wymyslili, a w konsulacie jest taki b.. ze nawet by nie wiedzieli kto ma glosowac kto nie, bo polowa mlodych ludzi jest czesiowo tu (B) czesciowo tam (PL) wiec kto wie gdzie my jestesm?
to jest tzw statut studenta
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ