Jako, że planuję w tym roku po raz pierwszy pobiec w Toruniu, proszę o informacje na temat organizacji biegu:
- co jaką odległośc stoją napoje (i jakie)
- jak gęsto jest oznakowana trasa
- jaki jest profil trasy
- jak to jest zorganizowane, że biuro mieści się w Toruniu, a start w Chełmnie (trzeba mieć własny transport?)
- czy jest się gdzie wykąpać po biegu
- i wszelkie inne spostrzeżenia...
Jak jest w Toruniu?
- Ultimus
- Wyga
Jako że mieszkam w tym pięknym mieście i biegłem maraton ubiegłym roku postaram się odpowiedzieć na kilka twoich pytań dotyczących Toruńskiego maratonu:)
pytanie 1
- napoje są rozmieszczone co 5 km na trasie, czasami jest to troskę mniej a czasami więcej (kilkadziesiat metrów), podczas poprzedniego maratonu 2 ostatnie były umieszczone miejwięcej 37 i 40 km :P- (30-37).
Napoje są zimne i smaczne najczęściej woda mineralna lub odżywki.
Pytanie 1
Trasa jest oznakowana co 5 km, na półmetku jest zegar.
Pytanie 3
Na początku lekko z górki, drobne góreczki kolo 10 km ładne widoki(dolina wisły), płaski odcinek od 20 km-około 10km, zaróżankowem zbiegamy w dolinke by za chwilę mozolnie piąć się pod górę do samego torunia(lubie tą górkę), w samym mieście płasko. Ogólne wrażenia: pozytywne.
Pytanie 4
Transport zapewniają organizatorzy ostatnio były autokary odjeżdzające co 1h.
Pytanie 5
Sam jestem ciekaw jak będzie w tym roku, w ubiegłym meta była naprzeciwko lodowiska "Tor-Tor" więc z prysznicani nie było problemu. W tym roku meta będzie na nowym rynku ale myślę że organizator stanie na wysokości zadania, więcej informacji uzyskasz zapewne kierując sie bezpośrednio do organizatora http://www.torun.tpnet.pl/maraton/html/ ... /start.htm
Pytanie 5
Biec, biec i dobiec
(Edited by Ultimus at 3:50 pm on April 22, 2002)
pytanie 1

- napoje są rozmieszczone co 5 km na trasie, czasami jest to troskę mniej a czasami więcej (kilkadziesiat metrów), podczas poprzedniego maratonu 2 ostatnie były umieszczone miejwięcej 37 i 40 km :P- (30-37).
Napoje są zimne i smaczne najczęściej woda mineralna lub odżywki.
Pytanie 1
Trasa jest oznakowana co 5 km, na półmetku jest zegar.

Pytanie 3
Na początku lekko z górki, drobne góreczki kolo 10 km ładne widoki(dolina wisły), płaski odcinek od 20 km-około 10km, zaróżankowem zbiegamy w dolinke by za chwilę mozolnie piąć się pod górę do samego torunia(lubie tą górkę), w samym mieście płasko. Ogólne wrażenia: pozytywne.
Pytanie 4
Transport zapewniają organizatorzy ostatnio były autokary odjeżdzające co 1h.
Pytanie 5
Sam jestem ciekaw jak będzie w tym roku, w ubiegłym meta była naprzeciwko lodowiska "Tor-Tor" więc z prysznicani nie było problemu. W tym roku meta będzie na nowym rynku ale myślę że organizator stanie na wysokości zadania, więcej informacji uzyskasz zapewne kierując sie bezpośrednio do organizatora http://www.torun.tpnet.pl/maraton/html/ ... /start.htm
Pytanie 5
Biec, biec i dobiec

(Edited by Ultimus at 3:50 pm on April 22, 2002)
--------------------------------------
To boldly go where no one has gone before.
To boldly go where no one has gone before.