Centrala wolnych miejsc w samochodach / Mitfarthzentrale

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Co sądzicie o założeniu na forum osobnego działu "Mitfahrtzentrale", czyli takiego centrum wolnych miejsc w samochodach. Czy sądzicie, że warto poprosić Adama o stworzenie osobnego działu w forum?

Pomysł jest taki. Zbliża się impreza, i ktoś podaje następującą informacje:

Tytuł: 15km Łomianki

Przyjmę na pokład do 3 osób na bieg w Łomiankach 32 lutego 2005 roku. Wyjeżdżam z Warszawy o 8.30, jedę Puławską, Marszałkowską, Plac Wilsona. Kontakt xxx@yyy.zzz lub 601 xxx xxx x
ENTRE.PL Team
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Popieram stworzenie takiego działu! Pomysł świetny ułatwi na pewno życie wielu osobom nie tylko w Warszawie.
PS.Tylko ..ta nazwa hmm ..nie wiele mówi (ja nie znam niemieckiego) i może... RENT A CAR! or ...Autko dla biegaczy? lub ,,,moze coś innego?!
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
redaktor www.maratonypolskie.pl
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W roku 2005 wszyscy będziemy mieli samochody, a korki będą takie, że nie będzie się opłacało nimi jeździć. Ja natomiast na bieg w Łomiankach potruchtam przez WAT, lasek bemowski i puszczę kampinoską. W ramach rozgrzewki zrobię 15km ... hej nie ma 32 lutego! ktoś tu sobie żartuje
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To bardzo dobry pomysł! Jak to zwykle bywa - dziwne, że dotąd coś takiego nie powstało.

Kilkakrotnie miałem ochotę pojechać gdzieś dalej na bieg, ale zniechęcał mnie trudny dojazd na miejsce startu jak również fakt, że transport autobusowo/pociągowy jest bardziej czasochłonny.

Póki co, do czasu nabycia własnego auta, służę MIŁYM KOLEŻANKOM ramą rowerową swojego poczciwego Treka... Chętne osoby proszę o kontakt e-mail. :)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mysle , ze dzial Imprezy sluzy wlasnie do tego celu ( miedzy innymi , oczywiscie )
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wojtek, właśnie po lekturze wiadomości w dziale Imprezy przyszedł mi do głowy ten pomysł. I to naturalne miejsce aby takie oferty zamieszczać, jeśli..., no właśnie jeśli nie ma osobnego działu.

Jak wiem, że będę sie nudził w drodze z Warszawy do Koła, a chcę trochę zaoszczędzić na paliwie to zamiast zatrzymać się na drodze wylotowej z miasta i zabierać przypadkowych ludzi, to klik...piszę i nie dość, że robię przysługę, to jeszcze będę miał towarzystwo osoby, z którą będę miał wspólny temat - bieganie.

Jak ktoś wybiera się na zawody to zamiast na dworzec kolejowy to klik... i juz ma transport. Szybko i sprawnie, bez przedzierania sie przez relacje o imprezach i towarzyskie pogawędki, które też są w dziale imprezy.

Nie jestem zwolennikiem mnożenia działów, ale ten akurat wydaje mi się przydatny.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Racja, racja, częściej bym startował w Wa-wie i nie tylko gdyby nie dzieląca mnie odległość. Gdyby jechało kilka osób to wtedy koszty były by znośne, zapewnione towarzystwo, szybki transport no i wogóle superrrr .

PAweł wystarczy chyba jak zorganizujemy podtemat tematu Imprezy :)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na starym forum takie wiadomosci zdarzaly sie od czasu do czasu .
Mysle , ze chodzi takze o partycypowanie w kosztach paliwa .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem jest to bardzo dobry pomysł. Lepiej byłoby stworzyć nowe forum. Gdy przykładowo umieszczonoby podtemat forum  IMPREZY, to po jakimś czasie nie można byłoby tam nic znależć.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PAweł, dobry pomysł! Ja to bym tę int. cafĂŠ (gafę) zamienil  na Mitfarthzentrale, bo po co utrzymywać fikcję, a i wydłużać forum nie warto, już i tak się trudniej przegląda.

A tych co nie startują, to chyba to ani grzeje ani ziębi. O kasie gadać przy tej okazji niestosowne mi się zdaje, bo my jesteśmy kolegami (proszę pana). Jak komuś przykładowo zabraknie na zrzutkę do paliwka, to weźmiemy go i tak (najwyżej następnym razem postawi piwko).  A jeśli już o to miałoby komuś chodzić, to oszczędność jest głównie dla autostopowicza, komunikacja publiczna była dotowana i tańsza, to fakt, tyle, że to dawne czasy dinozaurów.  ;)
[i]być kiedyś takim "biegaczem", za jakiego ma mnie mój kot.[/i]
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A póki tej centralki nie mamy:

Czy Ty PAwle, startujesz w Wiązownie i masz jedno wolne miejsce w aucie (poza bagażnikiem)? Może kolega z rowerem (Przemek?) zostawiłby wihikuł na balkonie i by nam dziewczyn nie podrywał na ramę? ;)
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Run, czasem wydaje mi się, że jesteś moim alter ego, a czasem, że wyrzutem sumienia ;) i intryguje mnie kim jesteś. Chętnie bym cię poznał "in real" i jakoś mi się zdaje, że byśmy się bardzo polubili, naprawdę.
ENTRE.PL Team
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Runforfun on 9:42 pm on Mar. 1, 2002
PAweł, dobry pomysł! Ja to bym tę internet cafĂŠ zamienil  na Mitfarthzentrale, bo po co utrzymywać fikcję.
Run, to nie fikcja, naprawdę. Jak ktoś podłączy ekspres do kawy do LPT1 (często to robię), to zapach kawy roznosi się na całą sieć. Nie czujesz tego czasem? A może wolisz kawę zborzową?
ENTRE.PL Team
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może nie warto zamieniać, bo jeśli okazałoby się, że ludzie lubią wozić powietrze, to też będzie silentium i jeszcze nie internationalne.
BTW, im bardziej na wschód, tym trudniej autostopowiczom.
Quote: from PAwel on 6:35 pm on Mar. 2, 2002
Chętnie bym cię poznał "in real" i jakoś mi się zdaje, że byśmy się bardzo polubili, naprawdę.
Jutro o godz. 10-tej przy dworcu centralnym - jak Ci wiadomo - umówiło się kilku "biegających dla frajdy"... można by się poznać.

Powodzenia na najbliższych zawodach
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I wolę kawę zbożową, zgadłeś, Tobie też polecam, bo słyszałem, że zdrowsza od tej  (nie)prawdziwej. ;)
ODPOWIEDZ