narodowy spis biegaczy - ?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Najlepsze jest to ze ten spis z założenia jest obarczony takim błędem statystycznym, ze równie dobrze mogłoby go nie być
New Balance but biegowy
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

kachita pisze:
deepblue pisze:Przecież to jakiś bezsens! I do tego pachnie chęcią darmowego zbudowania bazy danych osobowych, na których można nieźle zarobić.
Spis jest anonimowy, nigdzie trzeba podawać swoich danych osobowych typu imię, nazwisko czy adres mejlowy - to ostatnie jest dobrowolne, można podać, jeśli się chce dostać na mejla wyniki spisu. Można sobie do tego założyć specjalny adres, jeśli ktoś bardzo chce.
tak się tylko wydaje, już podłączając się do sieci jest wielkie zagrożenie
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

właśnie!
całe szczęście że ja nie korzystam z internetu! :taktak:
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie uczestniczę w cwanych pomysłach, na prawdę, nie kręci mnie to ilu jest biegaczy w kraju,...
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:właśnie!
całe szczęście że ja nie korzystam z internetu! :taktak:
i ja :hahaha:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Magda_PolskaBiega
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,
to m.in. ja odpowiadam za Narodowy Spis Biegaczy 2014.
Wymyślając ten projekt mieliśmy kilka celów:
1. promować bieganie - pokazać, że to nie moda, ale że jesteśmy już, że jesteśmy istotną grupą społeczną
2. zbadać społeczność biegaczy; oszacować ilu nas jest, policzyć i dowiedzieć się o nas czegoś więcej - nie tylko o osobach startujących w zawodach, bo jest to względnie prostsze, ale także o tych początkujących i rekreacyjnych biegaczach. Spis kończy się we wrześniu, w październiku opublikujemy raport na postawie danych, które zbierzemy.

Próba oczywiście nie będzie reprezentatywna, bo Spis jest internetowy, a nie każdy biegacz korzysta z internetu. Staramy się jednak docierać do biegaczy wszelkimi dostępnymi kanałami (prasa, radio, TV, internet), żeby skala była jak największa, a przez to badanie jak najbardziej wiarygodne.

Nie zbieramy danych osobowych.
Podanie maila jest dobrowolne. Nie trzeba tego robić.
A jeśli zdecydujesz się go zostawić, nigdy nie łączymy podanych danych z Twoim mailem. Te dane trafiają do dwóch różnych baz. Nikomu tych baz nie sprzedajemy.

Numer biegacza z memem biegowym i opcja dzielenia się nim na Fb jest elementem zabawy w całym tym przedsięwzięciu. Liczymy też, że pomoże nam to bardziej rozpowszechnić Spis.
Zależy nam, żeby dowiedziało się o nim jak najwięcej ludzi.
Gdybyście mieli jakieś pytania, piszcie!
Magda
ODPOWIEDZ