Jak powinna wyglądać idealna ścieżka do biegania?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
lukaskl123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Idealna sciezka do biegania= Bieżnia >3 jak dla mnie :))))
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

W Niemczech jak i we Szwajcarii bardzo popularne sa sciezki "finskie". To nie jest nic dla biegaczy ambitnych. Raczej dla poczatkujacych i truchtaczy zdrowotnych. Ale... bardzo dobre na rozgrzewke i jako rozbieganie po treningu.

Te sciezki maja 1000m, sa oswietlone, wysypane trocinami i przewaznie w okolo stadionu. Bardzo przyjemne na truchtenie.

http://de.wikipedia.org/wiki/Finnenbahn

Pozd.
Rolli
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W wakacje miałem okazję przebywać przez kilka miesięcy w Niemczech, tuż przy granicy z Holandią. Jedni jak i drudzy mają idealne, płaskie ścieżki wzdłuż dróg, którymi można latać praktycznie wszędzie. Fakt - są asfaltowe, ale ja akurat uwielbiam latać po równym asfalcie. Ponadto sieć ścieżek jest tak rozwinięta, że głowa mała.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:W wakacje miałem okazję przebywać przez kilka miesięcy w Niemczech, tuż przy granicy z Holandią. Jedni jak i drudzy mają idealne, płaskie ścieżki wzdłuż dróg, którymi można latać praktycznie wszędzie. Fakt - są asfaltowe, ale ja akurat uwielbiam latać po równym asfalcie. Ponadto sieć ścieżek jest tak rozwinięta, że głowa mała.
To sa sciezli rowerowe. Ale nikomu nie przeszkadza, jak sie po nich biega. Tez slupki przydrozne so w bardzo regularnych 50m odstepach. Czyli interwaly sa tez mozliwe.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Idealna ścieżka się nie nudzi. Ale wg mnie powinno być:
1) pętla i pętelki (asfalt i kross);
2) prosta minimum 1,5 km w asfalcie lub tartanie;
3) szerokość ścieżki na 5 m (zależne od miejsca jej położenia i zaludnienia terenu);
4) taki park jest w Amsterdamie; nie wiem czy Central Park w NY też ma tyle opcji :P
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:W Niemczech jak i we Szwajcarii bardzo popularne sa sciezki "finskie". To nie jest nic dla biegaczy ambitnych. Raczej dla poczatkujacych i truchtaczy zdrowotnych. Ale... bardzo dobre na rozgrzewke i jako rozbieganie po treningu.

Te sciezki maja 1000m, sa oswietlone, wysypane trocinami i przewaznie w okolo stadionu. Bardzo przyjemne na truchtenie.

http://de.wikipedia.org/wiki/Finnenbahn

Pozd.
Rolli
W Szwajcarii mają niekoniecznie 1000m, do 2-3km i występują również w wersji mocno pofalowanej, można sobie na takiej dać w kość.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze: W Szwajcarii mają niekoniecznie 1000m, do 2-3km i występują również w wersji mocno pofalowanej, można sobie na takiej dać w kość.
Laaaangsam macht der Schwitzer... :hejhej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ