Ps. Dodam jeszcze, że pomiarów dokonywałem na kilku pulsometrach: Polar i Sigma, więc powinny być poprawne
tompoz pisze:Ale pierdoły opowiadacie być wysokotętnowcem to nie problem.
Tompoz
jeszcze raz powiem być wysokotętnowcem to nie problem i tez nie zaleta to cecha osobnicza. Tak jak kolor włosów. Pytasz co za kilka lat z wiekiem tętno max. maleje.mario36 pisze:tompoz pisze:Ale pierdoły opowiadacie być wysokotętnowcem to nie problem.
Tompoz
moze i jest ale tego jednoznacznie nie mozna stwierdzic Jest mlody Co bedzie za kilka lat ?
Moze rzeczywiscie biega ogolnie za szybko a za malo dlugich wybiegan wolniej ? to czesty problem wielu osob na forum i moj niedawno ze biegalem wolno w 1 tzw zakresie nawet kolo 8 min na km ale biegajac pare miesiecey wolniej tetno mi spadlo i teraz jest lepiej
chyba sie do tego przyczynilo tez to ze moj pierwszy zakres przyjmuje wg Danielsa jako max 79 hrmax a nie 75%:)
ogolnie to temat do dlugiej dyskusji i zazartej:) ktora i tak nie doprowadzi do niczego:)
dziekiz apoparcieGramowicz pisze:I tompoz ma racje w tej sprawie, ja pzry tętnie 194 biegne już praktycznie sprintem, wysokotetnowiec może dla odmiany sobie rozmawiac, więc jest różnica ale organizmów, procenty nie powinny się mylić.