Plik TCX brak zapisu wysokości w Run log
- Jupiter
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:16
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Od kilku dni przy eksporcie plików (ręcznie zawsze tak robiłem) z Garmin Connect (310XT) do dziennika Run-log.com nastąpił brak zapisu dotyczących wysokości . Nie przypominam abym coś zmieniał w ustawieniach ale jest to format który za automatu ma przypisane poszczególne elementy. Oczywiście zapis wysokości w Garmin Connect cały czas jest
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Pomijam fakt tych tcxów bo się nie znam ale dlaczego dodajesz sobie tyle roboty wrzucając treningi w ten sposób do run-loga?
Nie wiem czego używasz czy GarminExpress czy Garmin ANT Agent ale oba zostawiają kopie treningów wrzuconych z zegarka do GarminConnect na dysku. Nie mam windowsa pod ręką ale lokalizacja dla AntAgent jest mniej więcej taka:
Garmin Express ma podobną.
W tym katalogu znajdują się pliki z rozszerzeniem FIT które zajmują znacznie mniej miejsca niż tcx pobrane z GarminConnect no i można je wrzucić do run-loga. Mają profil wysokości.
Nie wiem czego używasz czy GarminExpress czy Garmin ANT Agent ale oba zostawiają kopie treningów wrzuconych z zegarka do GarminConnect na dysku. Nie mam windowsa pod ręką ale lokalizacja dla AntAgent jest mniej więcej taka:
Kod: Zaznacz cały
C:/Documents and Settings/[USER]/Dane aplikacji/Garmin/Devices/3818553049/Activities/
W tym katalogu znajdują się pliki z rozszerzeniem FIT które zajmują znacznie mniej miejsca niż tcx pobrane z GarminConnect no i można je wrzucić do run-loga. Mają profil wysokości.
-
- Stary Wyga
Podłączę się do wątku. Parę dni temo musiałem zainstalować garmin expressa, i odinstalować ANTagenta.
Kiedy korzystałem z ANT agenta, przerzucałem treningi do run-logu poprzez "importuj aktywność" oraz "połącz z urządzeniem"
Od momentu zainstalowania g. expressa, run-log nie widzi nowych treningów.
Z postu powyżej wynika, że treninig zapisują się w innej lokalizacji.
Pytanie brzmi, jak wskazać odpowiedni folder, żeby run-log automatycznie widział treninigi, tak jak to było przy ANT agencie?
Kiedy korzystałem z ANT agenta, przerzucałem treningi do run-logu poprzez "importuj aktywność" oraz "połącz z urządzeniem"
Od momentu zainstalowania g. expressa, run-log nie widzi nowych treningów.
Z postu powyżej wynika, że treninig zapisują się w innej lokalizacji.
Pytanie brzmi, jak wskazać odpowiedni folder, żeby run-log automatycznie widział treninigi, tak jak to było przy ANT agencie?
-
- Stary Wyga
Ja to robie po prostu z placa. W run-logu "importuj aktywność" a potem 'Przeglądaj' i bezpośśrednio to pliku fit.
Dlaczego musiałeś odistalować ANT Agenta? GarminExpress jest marny. Tzn ja ma 310XT i w stosunku do Ant Agenta widzę dwie wady:
1. Zgrywanie treningów trwa znacznie dłużej.
2. GarminExpress też zostawia pliki FIT na dysku ale nadaje im dziwne nazwy według niejasnego dla mnie klucza. Wyglądają np tak:
635557247910000000978.fit
Za to ANT Agent daje im w nazwie datę a dopiero potem unikatowy id. Dzięki temu łatwiej się to wszystko przegląda i archiwizuje:
20150310-185703-1-1018-ANTFS-4-0.FIT
Dlaczego musiałeś odistalować ANT Agenta? GarminExpress jest marny. Tzn ja ma 310XT i w stosunku do Ant Agenta widzę dwie wady:
1. Zgrywanie treningów trwa znacznie dłużej.
2. GarminExpress też zostawia pliki FIT na dysku ale nadaje im dziwne nazwy według niejasnego dla mnie klucza. Wyglądają np tak:
635557247910000000978.fit
Za to ANT Agent daje im w nazwie datę a dopiero potem unikatowy id. Dzięki temu łatwiej się to wszystko przegląda i archiwizuje:
20150310-185703-1-1018-ANTFS-4-0.FIT
-
- Stary Wyga
- Jupiter
- Wyga
- Kontakt:
Używam GarminExpress plik TCX eksportuje z poziomu witryny Garmin Connect . Robię na bieżąco więc nie był to problem . Zastanawia mnie dlaczego "zjadło" informacje o wysokości .Czy można to przestawić z poziomu któryś programów. Wrzuciłem ten plik do RunnKeper i tu bez problemu wszystko jestelter pisze:Pomijam fakt tych tcxów bo się nie znam ale dlaczego dodajesz sobie tyle roboty wrzucając treningi w ten sposób do run-loga?
Nie wiem czego używasz czy GarminExpress czy Garmin ANT Agent ale oba zostawiają kopie treningów wrzuconych z zegarka do GarminConnect na dysku. Nie mam windowsa pod ręką ale lokalizacja dla AntAgent jest mniej więcej taka:Garmin Express ma podobną.Kod: Zaznacz cały
C:/Documents and Settings/[USER]/Dane aplikacji/Garmin/Devices/3818553049/Activities/
- Jupiter
- Wyga
- Kontakt:
Tak jak "problem " sam pojawił tak samo i znikł. Od 14 lipca , parametr wysokości przy eksporcie plików TCX w dziennika Run-log znowu jest widoczny.
Dopiero dziś to zauważyłem .
Dopiero dziś to zauważyłem .