Nakładki antypoślizgowe YAKTRAX PRO
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:59
- Życiówka w maratonie: 2:38:40
- Kontakt:
takiego maila dostałem
Witam
dostepnych jest kilka sztuk nakladek Yaktrax Pro w rozmiarach M i L
zainteresowanych bardzo prosze o kontakt,
przy tak malych ilosciach decyduje kolejnosc skladanych zamowien
-- Pozdrawiam Avalanche Mateusz Górecki ul. Grodzka 13 58-500 Jelenia Góra tel: 601 863 119 WWW.AVALANCHESKLEP.PL
Witam
dostepnych jest kilka sztuk nakladek Yaktrax Pro w rozmiarach M i L
zainteresowanych bardzo prosze o kontakt,
przy tak malych ilosciach decyduje kolejnosc skladanych zamowien
-- Pozdrawiam Avalanche Mateusz Górecki ul. Grodzka 13 58-500 Jelenia Góra tel: 601 863 119 WWW.AVALANCHESKLEP.PL
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: brak
Wkrótce znowu zima, więc odświeżę wątek.
Właśnie planuje kupić swoje pierwsze nakładki antypoślizgowe - właśnie Yaktaxy Pro i rzeczywiście jest problem z dostępnością.
Ale wypatrzyłem je na ebay'u. Najwięcej ofert z UK. Sama cena produktu jest oczywiście niższa od tej w Polsce
Z przesyłką wyjdzie podobnie lub nieznacznie drożej.
Jak się nie pojawią u nas to pewnie kupię w ten sposób.
Właśnie planuje kupić swoje pierwsze nakładki antypoślizgowe - właśnie Yaktaxy Pro i rzeczywiście jest problem z dostępnością.
Ale wypatrzyłem je na ebay'u. Najwięcej ofert z UK. Sama cena produktu jest oczywiście niższa od tej w Polsce

Z przesyłką wyjdzie podobnie lub nieznacznie drożej.
Jak się nie pojawią u nas to pewnie kupię w ten sposób.
-
- Rozgrzewający Się
Wydawało mi się, że znalazłem - w sklepie malachowski.pl, ucieszony zamówiłem. Poczekałem jednak z wpłata i zadzwoniłem; miła pani powiedziała mi z rozbrajającą szczerością, że oczywiście są, ale... tylko jedna sztuka, bo opakowanie jest zdekompletowane i że ma jeszcze tylko rozmiar L 
Mówiła też coś, że jest problem z dystrybutorem, więc pewnie rzeczywiście coś jest na rzeczy.
Są na ebay'u taniej niż u nas, ale trzeba trochę więcej wyłożyć za przesyłkę i wychodzi drożej ,ale jeśli nigdzie indziej nie znajdę, to chyba się zdecyduję. Pozostają jeszcze nasi emigranci na Wyspach.
Gdyby ktoś namierzył te nakładki, to będę wdzięczny za info.

Mówiła też coś, że jest problem z dystrybutorem, więc pewnie rzeczywiście coś jest na rzeczy.
Są na ebay'u taniej niż u nas, ale trzeba trochę więcej wyłożyć za przesyłkę i wychodzi drożej ,ale jeśli nigdzie indziej nie znajdę, to chyba się zdecyduję. Pozostają jeszcze nasi emigranci na Wyspach.
Gdyby ktoś namierzył te nakładki, to będę wdzięczny za info.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Compared to the normal spurting in shoes (trailowych) colossal number. I also study the position with screws (lodging way to alter the grip: http://im226.blogspot.com/2010/12/buty-na-zime.html), I ran in these today - here also a key difference in inclination of Yaktraxów. Today's faster gait of most 30 "/ km with the synoptical comfort equipment (and spunk grade), at the end I further a few przebiez.ek at a divergent rate (3:45 - 4:15 / km) and here also no offensive surprises.
-
- Rozgrzewający Się
Hmm... I don't want to damage my new shoes, but... I have to find my old ones :-D It looks pretty good. I'm waiting for snowing and freezing now. Thanks.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 46.01
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
Hey,
Wczoraj zakupiłem magiczne yaktrax'y
Miałem przyjemność je przetestować na półmaratonie Księżycowy Kross. Wiedziałem że tylko połowa trasy jest po lesie więc założeniem było ubrać je dopiero w lesie. Straciłem parę minut próbując je założyć w lesie nocą, ale oczywiście pierwszy raz je zakładałem na szybko ;] Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Jak przez fragment drogi leśnej zanim postanowiłem je przyodziać to nogi ślizgały mi się niemiłosiernie. Po założeniu słyszałem tylko zgrzyt lodu oraz śniegu pod butami nie martwiąc się o nawierzchnie a raczej o parę minut które mam do tyłu
Naprawdę bardzo dobrze sobie radzą z bardziej wymagającym podłożem. Tylko po jakiś 4/5 km co wynika zapewne z korzeni których nie do końca widziałem przednia guma zsunęła mi się na górę buta przez co zaczęła ściskać palce stopy. Czy wy też mieliście taki problem? Czy to może wynika z nieodpowiedniego doboru rozmiaru? Poprawiłem gumę ale później na przełomie 3km musiałem poprawiać z 2/3 razy co mi się średnio podobało. Ogólne jestem zadowolony. Jestem ciekaw co waszych odpowiedzi 
Pozdrawiam.
Wczoraj zakupiłem magiczne yaktrax'y

Pozdrawiam.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Hej,
Niestety wygląda na to, że "ten typ tak ma". Też miałem z tym problem i przyznam, że jest to uciążliwe, szczególnie podczas krótkich, szybkich biegów. Ostatecznie przesiadłem się na nakładki innej firmy. Problemu ze zsuwaniem nie ma, niestety zamiast sprężyn mają kolce, które nie są tak skuteczne.
Niestety wygląda na to, że "ten typ tak ma". Też miałem z tym problem i przyznam, że jest to uciążliwe, szczególnie podczas krótkich, szybkich biegów. Ostatecznie przesiadłem się na nakładki innej firmy. Problemu ze zsuwaniem nie ma, niestety zamiast sprężyn mają kolce, które nie są tak skuteczne.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Może nie na temat ale tez tam wczoraj biegłem. Nawierzchnia zróżnicowana ale same buty tez dały radę, nie było aż tak tragicznie żeby nakładki zakładaćkregiel pisze:Hey,
Wczoraj zakupiłem magiczne yaktrax'yMiałem przyjemność je przetestować na półmaratonie Księżycowy Kross. Wiedziałem że tylko połowa trasy jest po lesie więc założeniem było ubrać je dopiero w lesie. Straciłem parę minut próbując je założyć w lesie nocą, ale oczywiście pierwszy raz je zakładałem na szybko ;] Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Jak przez fragment drogi leśnej zanim postanowiłem je przyodziać to nogi ślizgały mi się niemiłosiernie. Po założeniu słyszałem tylko zgrzyt lodu oraz śniegu pod butami nie martwiąc się o nawierzchnie a raczej o parę minut które mam do tyłu
Naprawdę bardzo dobrze sobie radzą z bardziej wymagającym podłożem. Tylko po jakiś 4/5 km co wynika zapewne z korzeni których nie do końca widziałem przednia guma zsunęła mi się na górę buta przez co zaczęła ściskać palce stopy. Czy wy też mieliście taki problem? Czy to może wynika z nieodpowiedniego doboru rozmiaru? Poprawiłem gumę ale później na przełomie 3km musiałem poprawiać z 2/3 razy co mi się średnio podobało. Ogólne jestem zadowolony. Jestem ciekaw co waszych odpowiedzi
Pozdrawiam.

Chyba że biegłeś w butach halówkach bo i tacy byli

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 46.01
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
Biegłem w butach Asics Gel Phoenixkuczi pisze:Może nie na temat ale tez tam wczoraj biegłem. Nawierzchnia zróżnicowana ale same buty tez dały radę, nie było aż tak tragicznie żeby nakładki zakładaćkregiel pisze:Hey,
Wczoraj zakupiłem magiczne yaktrax'yMiałem przyjemność je przetestować na półmaratonie Księżycowy Kross. Wiedziałem że tylko połowa trasy jest po lesie więc założeniem było ubrać je dopiero w lesie. Straciłem parę minut próbując je założyć w lesie nocą, ale oczywiście pierwszy raz je zakładałem na szybko ;] Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Jak przez fragment drogi leśnej zanim postanowiłem je przyodziać to nogi ślizgały mi się niemiłosiernie. Po założeniu słyszałem tylko zgrzyt lodu oraz śniegu pod butami nie martwiąc się o nawierzchnie a raczej o parę minut które mam do tyłu
Pozdrawiam.Tylko jeden uślizg w cascadiach
Chyba że biegłeś w butach halówkach bo i tacy byli
Zerknij na stronę polanika masz za 38zł identycznepiotrek90 pisze:Zamierzam kupić opłaca się? I czy kolce nie byłby lepsze? Takie ala raki
http://polanik.info.pl/pl/p/Antyposlizg ... buty-/1857