Brooks Green Silence - TUNING
- herson
- Zaprawiony W Bojach
yacool aż tak źle chyba nie jest, nie podszedłem do nich jak do świni, mimo wszystko robiłem to z myślą, że będę ( i tak jest ) dalej w nich biegał
jakies tam efekty, są tu http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 09#p424109
jakies tam efekty, są tu http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 09#p424109
- mszary
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Lubię firme Brooks i jakos do tej marki mam olbrzymi szacunek i sentyment i żal patrzeć na to krojenie butów 
A tak z ciekawości - Jak Zenek lubi biegac w butach minimalistycznych i z każdych butów wycina wszelkie systemy amortyzujące czy tez stabilizujące to dlaczego nie biega w zwykłych trampkach?

A tak z ciekawości - Jak Zenek lubi biegac w butach minimalistycznych i z każdych butów wycina wszelkie systemy amortyzujące czy tez stabilizujące to dlaczego nie biega w zwykłych trampkach?
-
- Zaprawiony W Bojach
to ja może odpowiem bo to pytanie już było miliard razy.
trampki są ciężkie, mają sztywną podeszwę i zazwyczaj zupełnie nieoddychającą cholewkę.
trampki są ciężkie, mają sztywną podeszwę i zazwyczaj zupełnie nieoddychającą cholewkę.
-
- Zaprawiony W Bojach
Do tego nie dają żadnej ochrony przed uderzeniami stopy o podłoże, które mogą się zdarzać osobom uczącym się właściwej techniki biegu i mogą być dewastujące.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- mszary
- Zaprawiony W Bojach
trampki mają sztywna podeszwę? sa ciężkie?Qba Krause pisze:to ja może odpowiem bo to pytanie już było miliard razy.
Kurde o jakich my trampkach rozmawiamy...
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Myślę, że odpowiedź znajdziesz w materiałach reklamowych firmy Newton, która prawdopodobnie jako jedyna, uczciwie podchodzi do tematu
Wiem wiem, trochę sprzeczności jest w tym, że z jednej strony promuje się minimalizm i naturalne bieganie, a z drugiej ja sam neguję, mam wrażenie że niczym niezasłużone, zaczynające się u nas uwielbienie dla tej marki.

Wiem wiem, trochę sprzeczności jest w tym, że z jednej strony promuje się minimalizm i naturalne bieganie, a z drugiej ja sam neguję, mam wrażenie że niczym niezasłużone, zaczynające się u nas uwielbienie dla tej marki.
-
- Zaprawiony W Bojach
to mszary, wklej zdjęcie trampek o jakich mówisz, a najlepiej je zbadaj ręcznie i zważ 

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jako że piękną zimę mamy tego lata, w klinice skończył się opał i Zenkowi najzwyczajniej w świecie w dupę zimno się zrobiło.
Trzeba więc coś na ruszt wrzucić na rozgrzewkę - tak sobie pomyślał pan Doktor i ruszył rozbierać karmnik.
Ale, ale... wtem przypomniał sobie, że pacjenta do rozpałki przecież ma. Długo na swój czas czekał jak leżakowane drewno.
Ognisko szybko buchnęło w piecu tunera i natchnęło do działania. Zenek postanowił udzielić uczniom lekcji przetrwania w dzikim świecie, pełnym złych marketingowców, którzy czyhają tylko by zdmuchnąć każdy płomyk harcerskiej myśli.

Na początek w ruch poszły obcęgi i korowanie klocka. Potem dokładne trasowanie.

20mm wokół pięty i 15mm na zewnętrznej krawędzi śródstopia. Bez pośpiechu. Pewną ręką.

Klocek na boczek i piękny rys wzdłuż linii rocznych przyrostów. Nóż do łapy, faja w zęby i rżnięcie.

Formowanie zewnętrznej krawędzi

i łuku wewnętrznego, do obróbki którego Zenek przykłada dużo uwagi.

Chwila przerwy na głębszego macha, bo zaraz zacznie się pylica i kaszel na żółto.

Szlif krawędzi zewnętrznej i łuku wewnętrznego. Patrzeć i uczyć się, bo Zenek zdrowie na tym traci.

Na koniec trochę szarpaniny z obcym, ale wszystkie sęki tak mają, że je trudno kozikiem wydłubać

Brooks Blue Winter

Trzeba więc coś na ruszt wrzucić na rozgrzewkę - tak sobie pomyślał pan Doktor i ruszył rozbierać karmnik.
Ale, ale... wtem przypomniał sobie, że pacjenta do rozpałki przecież ma. Długo na swój czas czekał jak leżakowane drewno.
Ognisko szybko buchnęło w piecu tunera i natchnęło do działania. Zenek postanowił udzielić uczniom lekcji przetrwania w dzikim świecie, pełnym złych marketingowców, którzy czyhają tylko by zdmuchnąć każdy płomyk harcerskiej myśli.

Na początek w ruch poszły obcęgi i korowanie klocka. Potem dokładne trasowanie.

20mm wokół pięty i 15mm na zewnętrznej krawędzi śródstopia. Bez pośpiechu. Pewną ręką.

Klocek na boczek i piękny rys wzdłuż linii rocznych przyrostów. Nóż do łapy, faja w zęby i rżnięcie.

Formowanie zewnętrznej krawędzi

i łuku wewnętrznego, do obróbki którego Zenek przykłada dużo uwagi.

Chwila przerwy na głębszego macha, bo zaraz zacznie się pylica i kaszel na żółto.

Szlif krawędzi zewnętrznej i łuku wewnętrznego. Patrzeć i uczyć się, bo Zenek zdrowie na tym traci.

Na koniec trochę szarpaniny z obcym, ale wszystkie sęki tak mają, że je trudno kozikiem wydłubać

Brooks Blue Winter

Warsztaty z techniki biegu
https://parawruch.pl/blog/warsztaty-z-t ... ezon-2025/
https://parawruch.pl/blog/warsztaty-z-t ... ezon-2025/