2016 Virgin Money London Marathon - 24.04.2016

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W dniach od 4 do 8 maja rozpoczynają się zapisy na losowanie do przyszłorocznej edycji maratonu w Londynie ( info ). Czas więc zacząć nowy wątek.

Wzięcie udziału w losowaniu to nie jedyna możliwość, aby się tam pojawić. Tutaj opisałem pozostałe opcje:
http://drogadotokio.pl/2014/12/29/world ... nformacje/

Drugi raz z rzędu oglądałem transmisję na Eurosporcie i postanowiłem, że tym razem spróbuję szczęścia ;)
Kolejny majorsie - nadchodzę!

tzn... mam taką nadzieję :lalala:
Obrazek
PKO
mocjakdynamity
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hej,

a powiedzcie proszę jak to wygląda z opłatą.
Płacisz już przy zapisach (przed losowaniem) czy dopiero jak jesteś wylosowany?
I drugie pytanie - czy zapisywać się można od 4 do 8 maja i później ze wszystkich zapisanych jest losowanie czy przyjmują zapisy tylko pierwszych iluś tysięcy osób i zamykają zapisy?

Orientuje się ktoś?
rowa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W ubieglym roku byl limit 125000 zgloszen - potem zamykali zapisy. Z tego co pamietam po ok 12h bylo pozamiatane. W tym roku wyglada na to ze zrezygnowali z limitu - jestem bardzo ciekawy ile bedzie zapisanych...
rowa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z oplatami pewnie sie nie zmieni - tzn. placisz dopiero po wylosowaniu. Jest tez mozliwosc zaplacenie przy zapisie, wtedy jesli nie jestes wylosowany pieniadze sa przekazywane jakiejs organizacji charytatywnej (nie pamietam czy sam ja wybierasz). Zwykle losuja tez dodatkowe 1000 miejsc dla tych co zaplacili przy zapisach.
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mocjakdynamity pisze:hej,

a powiedzcie proszę jak to wygląda z opłatą.
Płacisz już przy zapisach (przed losowaniem) czy dopiero jak jesteś wylosowany?
I drugie pytanie - czy zapisywać się można od 4 do 8 maja i później ze wszystkich zapisanych jest losowanie czy przyjmują zapisy tylko pierwszych iluś tysięcy osób i zamykają zapisy?

Orientuje się ktoś?
Na całe szczęście płaci się dopiero po wylosowaniu.
rowa pisze:W ubieglym roku byl limit 125000 zgloszen - potem zamykali zapisy. Z tego co pamietam po ok 12h bylo pozamiatane. W tym roku wyglada na to ze zrezygnowali z limitu - jestem bardzo ciekawy ile bedzie zapisanych...
W tym roku nie zrezygnowali z limitu ;)
"Over recent years the ballot has been closing in a shorter and shorter time span and on current annual growth, it would shut in less than eight hours for the 2016 event." - wynika więc, że rejestracja potrwa niespełna 8 h.

I tak nic nie przebije zapisów do 40 edycji maratonu w Berlinie! :) Zapisy do 39 edycji trwały 6 tygodni. Rok później - ok. 5 h ;)

rowa - 2 posty pod rząd? Nie lepiej wyedytować ten pierwszy i dopisać nową myśl? :)
Obrazek
Awatar użytkownika
wrestler
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No nie
The public ballot entry system for the 2016 Virgin Money London Marathon will open to all applicants on bank holiday Monday 4 May 2015. This ballot system will close at 17:00 on Friday 8 May 2015. A link to the entry system will be available on the homepage of this site.

Over recent years the ballot has been closing in a shorter and shorter time span and on current annual growth, it would shut in less than eight hours for the 2016 event.

We are aware that many people were unable to enter last year due to religious holidays, shift work, family commitments to name just a few of the reasons and as a result we have decided to extend the entry window to five days, in order to give everyone who would like to enter a fair chance to do so.
Gdyby był limit to by się zamknęły w mniej niż 8h nie ma limitu i będą otwarte do 8 maja
Per aspera ad aspra
BLOG
KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wrestler - mea culpa. Nie wiem jak ja to przeczytałem, że wyszło tak, a nie inaczej :lalala:

-------------------- [AKTUALIZACJA] --------------------

Już można się rejestrować: https://www.virginmoneylondonmarathon.c ... lot-entry/
Obrazek
Awatar użytkownika
wrestler
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Szkoda że wyniki dopiero w październiku
Per aspera ad aspra
BLOG
KOMENTARZE
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Startował ktoś w tym Londynie? Jak to wygląda od strony organizacyjnej? Start na zadupiu, większa część trasy wygląda, że też. Na transmisjach widać, że od startu elity mija dobra godzina zanim reszta świata wystartuje i jest niezły kocioł. Rozważam zgłoszenie, ale nie chciałbym się wpuścić w jakiś kanał za 80 funtów, gdyby mnie przypadkiem wylosowali! A swoją drogą to mnie wkurza, że tubylcy płacą mniej niż połowę i do tego jeszcze mogą kwalifikować się bez losowania z dość dziadowskim czasem (akurat w mojej kategorii). Należy to zaskarżyć do Strasburga, to nierówne traktowanie :wrrwrr: Albo po wylosowaniu zbojkotować pisząc list protestacyjny do organizatora :bum:
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jest tyle maratonów na świecie a Ty się pchasz na taki spęd?
Ja wiem, że renoma Londynu itd, ale właśnie..spęd, tłumy itd..
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak myślałem :echech: Są maratony w fajnych miejscach, ale organizacyjnie tak kiepskie, że aż się jechać nie chce, np. Amsterdam. Londyn niestety podobnie. Obejrzałem sobie specjalnie pod tym kątem tegoroczną transmisję i poczytałem wskazówki dla uczestników. To naprawdę nie wygląda ciekawie, może poza końcówką. Na razie się zgłosiłem do losowania, ale na szczęście przymusu nie ma i zawsze można olać :bum:
Awatar użytkownika
wrestler
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tegoroczny MW też zdaje się ma inna cene dla osób z PL i obcokrajowców
Per aspera ad aspra
BLOG
KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ktoś już dostał odpowiedź? Miały być od dzisiaj...
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na ich stronie jest napisane, żeby się wstrzymać z bólami do 07.10.
dziku83
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Drodzy forumowicze, nie wiecie czy istnieje jeszcze opcja zapisania się na Londyn 2016? Znacie jakieś biura podrózy, które mają jeszcze miejsce lub inne sposoby aby dostac się na listę? Z góry dziękuję za pomoc! :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ