biegi sylwestrowe 2011/2012

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

szukam zawodow na 10 km na za dwa tygodnie, czyli na Sylwestra (jak bedzie cos w pierwszym/drugim tygodniu stycznia to tez chetnie).

preferencje: atest (byloby idealnie, ale to nie jest warunek); trasa biegnaca nie po lesie i nie po łąkach, bez zbędnych utrudnień w postaci wielkich podbiegów; generalnie - jak najszybsza.

obadałam już Łódź (odpada - las), Poznań (odpada - 10.8 km, a ja chcę dziesięć), Trzebnicę, Gorlice, Kraków. czy ktoś życzliwy, kto biegł w jednym z wymienionych biegów, mógłby podzielić się wrażeniami z zawodów? obejrzałam wyniki z dwóch poprzednich lat i ciężko mi stwierdzić, która z tras jest najbardziej przyjazna.

pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie biegłam jeszcze, jedynie mogę podrzucić stronę organizatora:
http://dystans.krakow.pl/

Oprócz tego możesz zerknąć na kilka filmików youtube

Trasa komfortowa. Głównie asfalt (chyba tylko poza fragmentem na Rynku głównym i kawałka nad centrum inf. turystycznej). Atmosfera sylwestrowa :-)
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ksiezna,
dziekuje :)
strone organizatorow widzialam, trase widzialam, poogladam sobie jeszcze filmiki ;)
zasadniczo sprawa wyglada tak, ze szukam zawodow, na ktorych moglabym pobiec mocna (no, a w kazdym razie mocniejsza niz ostatnia) dychę. to znaczy - bez zapadania sie w piasek i błoto, bez wdrapywania sie na góry i pagórki, bez tysiąca zawrotek o 180 stopni. Kraków wygląda o tyle interesująco, że bieg rozgrywa się w centrum miasta..
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam wrażenie, że trasa jest pod tym względem bardzo komfortowa.
Poza krótkim fragmentem wzdłuż Wisły, gdzie ewentualnie może przeszkadzać wiatr. Jest chyba tylko jedno złamanie linii biegu (właśnie na bulwarach wzdłuż Wisły, gdy robisz nawrót), a poza tym biegniesz 'przed siebie', bez nawrotów.
Jak wspomniałam kawałek nad centrum inf .tut. to płyty. Rynek - bruk, bądź temu podobny materiał. Ale poza tym asfalt. Między budynkami, lub między drzewami (teren Plant). Na pewno będzie ładna trasa. Bez większych podbiegów (nie wiem którym fragmentem bulwarów nad Wisłą się biegnie - tu może być zbieg+podbieg)
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegłem w Trzebnicy - nie pamiętam czy bieg ma atest, ale chyba tak. Można zresztą sprawdzić to w regulaminie.

W tym roku robią 2 pętle po 5km - w zeszłym były aż 3, i co za tym idzie dublowanie.
organizacja dobra, ale ciasno - wydaje mi się że był dosyć pofałdowany teren.

Zresztą ... jak spadnie śnieg, lub przymrozi trochę - to obojętne czy w Krakowie czy w Trzebnicy będzie... wolno. Bieg sylwestrowy to raczej nie pora na życiówki. :hahaha:

Zapraszam w połowie marca na Maniacką Dziesiątką nad Maltą w Poznaniu. To jest jedna z szybszych dych w Polsce.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

michu77 też jej proponowałem :D ale już jej nie będzie :D
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no, w marcu pobiegam, ale w zupelnie innych rejonach ;)

w regulaminie Trzebnicy niestety nie ma nic o atescie, wiec zapewne nie ma.

jeszcze jest bieg w Brzozie kolo Bydgoszczy - a tam ktos biegl? :)

pozdrawiam i dzieki
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ioannah, "przez-Cię" zaliczyłam dziś m.in.: trasę krakowskiej dyszki. I moja pamięć ulotna jest - ja teren ten znam z wypraw z pacholętami. Rowery, spacery. Dziś biegnąc dostrzegłam, że więcej jest niespodzianek pt bruk. Ale trasa bardzo przyjemna. Choć nie do końca wiem którym fragmentem Plant będzie przebiegać.
Biorąc pod uwagę warunki atmosferyczne i fakt, że większość biegnących się przebiera i biegnie w strojach, to możesz przy swoim tempie biegu trzasnąć podium pewnie :-)
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trzebnica - już zakończone zapisy.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Księżna pisze:ioannah, "przez-Cię" zaliczyłam dziś m.in.: trasę krakowskiej dyszki. I moja pamięć ulotna jest - ja teren ten znam z wypraw z pacholętami. Rowery, spacery. Dziś biegnąc dostrzegłam, że więcej jest niespodzianek pt bruk. Ale trasa bardzo przyjemna. Choć nie do końca wiem którym fragmentem Plant będzie przebiegać.
Biorąc pod uwagę warunki atmosferyczne i fakt, że większość biegnących się przebiera i biegnie w strojach, to możesz przy swoim tempie biegu trzasnąć podium pewnie :-)
:hej: bardzo mi milo.

kurcze, niedobrze z tym brukiem, a jeszcze niedobrzej z podbiegiem i omijaniem pachołka. tego właśnie chciałam uniknąć. dylemat więc trwa :lalala:

wiesz, cały problem w tym, że ja nie chcę podium, tylko konkretny wynik ;) wolę wziac udzial w zawodach, w ktorych przybiegne dwudziesta i zrobie to, co chcialam, niz w takich, w ktorych bede druga, ale bez osiagniecia celu. stad moje wahania w kwestii wyboru biegu..
Awatar użytkownika
Jarlaxle
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 32:22

Nieprzeczytany post

W trzebnicy biegałem kilka lat temu na tych 3 pętlach i był tam długi podbieg, więc trasa raczej wolna.
Co do Krakowa to biegałem te 4,2km, trasa pokrywa się częściowo z 10km i trzeba powiedzieć że ślisko bardzo po tych kostkach i chodnikach, ciężko się rozpędzić, a na zakrętach trzeba dawać po hamulcach. Chyba że będzie ładna pogoda to tragedii nie ma :P
10km- 32:22
21.097km- 1:12:03
https://www.strava.com/athletes/mbujala
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no i mam o tym biegu o który mnie prosiłaś.. kumpel napisał:
trasa start w rynku zbieg w dół ok. 200m póxnej zakret i w dół i potem płasko do 2.5km nawrot i 2.5km płasko i meta na 5km a na 10ke jest przy mecie nawrotka i kolejne koło
czyli jest płasko jak stół
czyli bieg bardzo szybki
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ech, dzieki za info. coraz bardziej mnie zalamujecie, czekam na jakies optymistyczne relacje z ktoregos z tych biegow.. :bum: ;)

EDIT:
doczekalam sie! dzieki Raul! :hej:

EDIT2:
cholerka, zapomnialam ze w tym roku trasa w Trzebnicy jest inna, niz byla w zeszlych latach. dodali podbieg :jatylko:
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do usług :)
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Bieg w Brzozie odbywa sie po ulicach tego miasteczka, wiec jest asfalt, trasa szybka, bez podbiegow. Jak sie pogoda nie zalamie, czyli spadnie snieg to dobra trasa na start. wiecej info na

http://maratonypolskie.pl/mp_index.php? ... code=21163
Obrazek
ODPOWIEDZ