2011 International SHANGHAI Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
junior
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów/Forumowiczek brał może udział w Maratonie w Shanghaiu. Będąc w Polsce niestety nie dane mi było wziąć udział w Cracovia Maraton do którego się przygotowywałem, a potem już nie było okazji nigdzie pobiec. Teraz będąc w Chinach jest okazja żeby wziąć udział w Maratonie w Shanghaiu. Byłby to mój pierwszy maraton i nie wiem czy nie będzie to dla mnie zbyt wysoko ustawiona poprzeczka? Czy ktoś się orientuje na temat stopnia trudności tego biegu?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Z pozdrowieniami z Chin
PKO
qjonik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Niestety nie pomogę, ale trzymam kciuki i liczę na relację po maratonie :)
Ostatnio zmieniony 05 paź 2011, 14:46 przez qjonik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja też trzymam kciuki i też nie pomogę bo jeszcze nie biegłem żadnego maratonu :) Tak na serio to wątpię aby akurat tam ktoś biegł bo to strasznie daleko a sam Szanghaj nie jest chyba żadnym czołowym maratonem :niewiem: Tak konstruktywnie to radzę sprawdzić (wszystko można wygrzebać w sieci):
- profil trasy (podbiegi - jak długie i jak strome)
- temperaturę i wilgotność powietrza o tej porze roku w Szanghaju
- ilość miejsc
- czy są strefy startowe i jakie
- jakie zające i na jakie tempo biegną
- wyszukać relacje z poprzednich lat, na ich stronie popatrzeć na galerię

Acha no i co tam dają na punktach żywieniowych bo Chiny to Chiny, mogą podrzucić suszone mięsko z psa albo szczura ;) (żarcik)
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
rufuz

Nieprzeczytany post

Ja mam taki plan aby pobiec maraton na wszystkich kontynentach (oprocz antarktydy bo tam udzial jest drogi jak ch...a liczy sie w grubych tysiacach euro) europa rzecz jasna zaliczona, Ameryka polnocna tez zaliczona. Teraz zostaje Azja (tutaj myslalem o Dubaju styczen 2013, Tokio lub cos w Chinach - moze teh Shanghai), ameryka poludniowa (tutaj w gre wchodzi Rio de Janeiro), Australia (Tutaj mysle o Sydney) ach no i Afryka (Egipt, RPA lub Maroko) To jest oczywiscie plan gdzies na pare lat. Co roku jeden wyjazd na jeden z tych maratonow. Ten na Antarktydzie to moze jak kiedys uzbieram fundusze reszte pozycze to moze, moze zobaczymy :ble: Kto wie co przyjdzie do glowy za pare lat :ble:
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

Ja biegam w Szanghaju :)
Tu masz dokladne infor jesli chodzi o ta impreze http://www.shmarathon.com/marathon_home_en.asp
Zadzwon do nich i sie wypytaj (ale nie liczylabym na kompetentna informacje po angielsku, nie wiem, jak Twoj chinski)
Tez planowalam ten (pol)maraton, ale nie wiem, czy cos z tego bedzie, bo w tym czasie bede juz w Pekinie, a to jednak kawalek drogi. Nie bardzo mi sie tez podoba, ze zapisy sa tylo do 13 listopada. No i czywiscie cena - dla nie-Chinczykow 3 razy wiecej niz dla Chinczykow.
Napisz, co zdecydowales :)
junior
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Razem z Koleżanką Parditą wzieliśmy udział w Maratonie Szanghaijskim (ja maraton, Pardita półmaraton - relacja z jej biegu u Niej na blogu:) )

Ja ze swojej strony jestem bardzo zadowolony. Pierwszy maraton zaliczony, na pewno nie ostatni. Do planowanego czasu zabrakło 2minut, ale przynajmniej jest cel na następny bieg.
Jeśli jednak ktoś będzie w przyszłości planował bieganie maratonów w Chnach, radzę nastawić się na dostarczenie sobie własnych produktów żywieniowych. W Shanghaiu nie było ich wcale (stąd też może nie tak dobry wynik, bo nie do końca byłem do tego przygotowany), Kolega który biegł w Xi''anie bodajże, miał podobny problem.

Tak czy inaczej, Shanghai Maraton 2011 zaliczony :)
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jeszcze tutaj:
Gratulacje!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ