Bieg Katorżnika 2010
- Marczello
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 39m07s
- Życiówka w maratonie: brak
a wie ktos moze o co chodzi w tej czesci biegu katorżnika "ucieczka z alkatraz"? bo tam sa jeszcze miejsca, wiem ze parami sie startuje ale cos wiecej ktos wie? napalilem sie straszliwie, ale jak zwykle z reka w nocniku....
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
jadę tam po raz pierwszy, i to nie z własnej woli, bo mnie poniekąd zmuszono
macie jakieś rady typu jak się ubrać, czy brać ciuchy takie od razu do wywalenia? słyszałem, że dobrze mieć ochraniacze na golenie, rękawiczki, słyszałem też, ze dobrze zaszczepić się przeciw tężcowi (jak dla mnie to chyba jakaś totalna głupota, ale tak słyszałem). Dla mnie to dużo wspólnego z bieganiem nie ma ale skoro już się zapisałem to chciałbym się jakoś w miarę, przynajmniej sprzętowo, przygotować.
macie jakieś rady typu jak się ubrać, czy brać ciuchy takie od razu do wywalenia? słyszałem, że dobrze mieć ochraniacze na golenie, rękawiczki, słyszałem też, ze dobrze zaszczepić się przeciw tężcowi (jak dla mnie to chyba jakaś totalna głupota, ale tak słyszałem). Dla mnie to dużo wspólnego z bieganiem nie ma ale skoro już się zapisałem to chciałbym się jakoś w miarę, przynajmniej sprzętowo, przygotować.
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:42
- Życiówka w maratonie: 03:32:22
- Kontakt:
witam , ja na Katorżnika jadę po raz 3ci
jak się ubrać ?? różnie się ubierają - ja biorę długie getry , koszulkę z krótkim rękawkiem i rękawiczki żeby sobie rąk nie poharatać
Co do ochraniaczy na golenie widziałem że nie którzy ubierają ale i nie którym się nie trzymają i pogubili nie raz je na trasie
A najlepiej też sobie taśmą jakąś obwiązać buty sznurówki - ja tak robiłem co roku
No i ja zawsze przez te 2lata po ukończeniu biegu ciuchy i buty wywalałem , tam jest takie specjalne miejsce na te ciuchy do wyrzucenia
Widziałem że nie którzy je brali z powrotem i ponoć prali je w domu ale ja już bym nie chodził w takich rzeczach i biorę te ciuchy co już się nie przydadzą oraz buty
Ja będę już w sobotę od południa
Nocleg - ja nocuje na Sali Gimnastycznej - własna kalimata i śpiwór
Ponoć jest pole namiotowe ale co i jak z nim to nie wiem trzeba pytać organizatora bo ja na nim nie spałem nigdy tylko Sala
Ja startuje w Niedziele o 10ej godzinie
jak się ubrać ?? różnie się ubierają - ja biorę długie getry , koszulkę z krótkim rękawkiem i rękawiczki żeby sobie rąk nie poharatać
Co do ochraniaczy na golenie widziałem że nie którzy ubierają ale i nie którym się nie trzymają i pogubili nie raz je na trasie
A najlepiej też sobie taśmą jakąś obwiązać buty sznurówki - ja tak robiłem co roku
No i ja zawsze przez te 2lata po ukończeniu biegu ciuchy i buty wywalałem , tam jest takie specjalne miejsce na te ciuchy do wyrzucenia
Widziałem że nie którzy je brali z powrotem i ponoć prali je w domu ale ja już bym nie chodził w takich rzeczach i biorę te ciuchy co już się nie przydadzą oraz buty
Ja będę już w sobotę od południa
Nocleg - ja nocuje na Sali Gimnastycznej - własna kalimata i śpiwór
Ponoć jest pole namiotowe ale co i jak z nim to nie wiem trzeba pytać organizatora bo ja na nim nie spałem nigdy tylko Sala
Ja startuje w Niedziele o 10ej godzinie
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki golon4 za rady! jeszcze jedno pytanie - ma sens w ogóle brać pulsometr? czas i tak generalnie nie gra roli a opaska chyba będzie przeszkadzać.
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:42
- Życiówka w maratonie: 03:32:22
- Kontakt:
nikt chyba zegarka nie bierze na trasę Biegu ja na pewno nie biorę
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Golon weź będziesz miał powód, żeby kupić sobie nowy . Swoją drogą Golon planujesz zrobienie życiówki .golon4 pisze:nikt chyba zegarka nie bierze na trasę Biegu ja na pewno nie biorę
Pozdrawiam i bawcie się dobrze