jacekww napisał(a):
Witam łodzianina
Dzięki za gratki u mnie w komentarzach.
Ten rozkład kilometra z mojego biegu nic Ci nie da w przygotowaniach do 40min/10km. Ale jeśli chcesz i masz chwilę, przejrzyj mojego bloga od 2 do 7 strony. Jest tam akurat okres kiedy zacząłem trenować do sub90 i jednocześnie sub40 z wyniku 43/10km. Nie jestem jakimś ekspertem od planów, ale akurat w tamtym okresie ktoś mądrzejszy dysponował mi jednostki pod planowane wyniki. Niestety zdjęcia z tempami nie są już widoczne, przez co jest to mniej czytelne, ale da się wyłapać założenia i chyba większość wykonań. Piszę o tym w kontrze do tego planu Bartoszka który zapodałeś, bo dla mnie jednostki interwałowe wyglądają na hardcorowe. To już niemal trzeba być na poziomie 40 minut by je wyciągnąć, a tam od początku z grubej rury.
dziecko śpi, kobita zaraz z pracy wróci więc mam chwilę :P przejrzałem Twój blog i bardzo dużo treningów miałeś na tempo a ja chciałbym spróbować oprzeć się głównie na tętnie (wyłączając interwały)
bartoszek fakt, wygląda na zajezdnię, dlatego chce poprzedzić to mozolnym budowaniem bazy

przez 7 tygodni klepałem bartoszka na 45/10km bez żadnego budowania typowego tlenu i jakoś dawałem radę

wiadomo, że nie będę się zarzynał i jak nie podołam to będą modyfikacje.
szczególnie, że cały październik to jeden jakikolwiek trening (czy to siłownia czy też bieganie), bo mnie przeciorało choróbsko (kończę trzeci tydzień antybiotyku), więc dwa czy trzy tygodnie to będzie spokojne wprowadzenie i wietrzenie płuc

edit: będę się starał też zbić wagę, bo w tamtą zimę jak ruszyłem na siłownię to dojechałem do 85kg podlania wodą przez kreatynę :P dlatego też postawię na siłkę 2x w tyg treningu FBW aby utrzymać lub popracować nad siłą ekspozywną