dziki_rysio_997 napisał(a):
Myślę, że niepotrzebnie wzięłaś to bardzo do siebie. Moje wrażenie było raczej takie, że koledzy "głośno myśleli, co może być przyczyną", a nie chcieli celowo urazić.
A ja myślę, że prośba o usunięcie wątku, patrząc na to, co się w nim dzieje, była słuszna.
I nie chodzi o branie czegoś do siebie. Rady były kompletnie nieadekwatne, koledzy oczywiście urazić nie chcieli, ale nie w tym rzecz bo jak można pisać komuś, kto waży 60kg przy 170cm wzrostu i jest jakoś tam aktywny, że musi wprowadzić restrykcyjną dietę i schudnąć? I takie rady powtarzały się w kółko, zupełnie bez refleksji nad wyjaśnieniami autorki wątku.
Cytuj:
Główny przekaz był raczej taki, że warto spróbować zróżnicować trening i wolne bieganie przy dużej objętości jest mało rozwijające mięśniowo (nogi owszem pracują długo, ale na małej mocy).
To nie był główny przekaz to był przekaz od raptem 2 czy 3 osób.
No ale zgadzam się z tym, pisałam w tamtym wątku, powtórzę i tu - zacznij ćwiczyć, nogi, korpus, całe ciało. I zróżnicuj nieco swoje bieganie.
Cytuj:
Jak sobie popatrzysz na sylwetki biegaczek to zgaduję, że chciałabyś mieć nogi jak te, które biegają coś z przedziału 400-1500 m, a nie jak te, które klepią ultra.
No to akurat wcale tak nie jest, te, które "klepią ultra" też mają nogi mocno wyrzeźbione i wiele z tych, które "klepią ultra" wcześniej biegało mocno na krótszych dystansach. Więc nie uogólniaj.