Nie było mnie tu chwile, a widzę że moje pytanie wywołało falę nienawiści, pouczania jaka bieżnia jest zła, poprzez ocenę mojej zamożności na podstawie bieżni jaką planuje kupić (no hit

)
Może zadam pytanie jeszcze raz, w trochę inny sposób, coby temat był jasny i żeby uniknąć zbędnych komentarzy:
Chcę kupić bieżnię. Próbowałem kiedyś biegania po dworze (około rok) - łapałem sporo kontuzji, poza tym przestało mnie jarać bieganie pomiędzy ulicami, zatrzymując się na każdym czerwonym świetle, wdychając spaliny pełnymi płucami (mieszkam w centrum dość dużego miasta, nie mam blisko parku, nie mam dużo wolnego czasu). Potem przerzuciłem się na bieżnię (z pół roku) - brak kontuzji, biegnę ile chcę, jak chcę, kiedy chcę. Biegałem na bieżniach za miliony monet (na siłowniach) i na domowej, która kosztowała około 1500pln (już jej nie mam), różnicy nie widziałem żadnej. Z tego co kojarzę jej parametry to: max prędkość 18km/h, moc 3/6HP i pełno jakichś bezużytecznych bajerów. Domyślam się, że bieżnie za kilka/kilkanaście tys pln są po prostu do użytku ciągłego - czyli tyranie po 12h dziennie na siłowniach, gdzie zdarzają się osoby o dużej wadze - więc muszą być po prostu wytrzymałe. Moja waga nie przekracza 70kg, nie będę biegał więcej niż 1-2h dziennie. Ta bieżnia za 1500 którą miałem była zajebista - w tym momencie ma z 5 lat i z tego co wiem ma się bardzo dobrze (jest używana cały czas, 5 dni w tygodniu po 1h). Myślałem o kupnie takiej samej, ale skoro tamta była wystarczająca, a nie potrzebuje z drugiej strony aż takich parametrów (max prędkość) i bardzo ważne jest dla mnie żeby gabarytowo była jak najmniejsza, to pomyślałem, żeby celować w coś jeszcze tańszego, stąd moje pytanie odnośnie mocy silnika - jakie ma znaczenie. Jeśli ktoś nie uznaje biegania na bieżni to domyślam się że nie ma w tej kwestii doświadczenia, więc poproszę, żeby takie osoby powstrzymały się od komentarzy, bo to kompletnie nic nie wnosi do tematu. Jak ktoś jednak chce mi jeszcze naubliżać z tego powodu to poproszę na priv, nie tutaj. Z góry dzięki za pomoc.