Jestem nowy na forum. Dopiero zaczynam swoją przygodę jeżeli chodzi o aktywność fizyczną. Do rzeczy
Wiek 34 lata.
Wzrost 171 cm
Waga 73 kg
Niby waga nie jest tragiczna, ale mój problem to przerazliwa chudość (szczegolnie od pasa w gore, rece klata) + mega brzuch piwny. Wyglądam zabawnie. Czare goryczy przelala wizyta na lotnisku, gdzie podczas przechodzenia przez bramki ubrany w koszulkę usłyszałem, że mam wyjąć wszystko i baba wskazała na mój bęben

Za taki stan rzeczy obwiniam regularne picie piwa (1 dziennie) od lat w godzinach 22-24. Czasami do tego paczka slonecznika. Syfu typu czipsy, fast foody prawie nie jadam. Kiedyś miałem jako taki brzuch, robiłem setkami brzuszki, ale wszystko przykryla mega opona.
Zacząłem działać od 1 marca.
Zacząłem od diety. Nie jem niczego co jest przetworzone, nie używam cukru, nie pije piwa, nie jem słodyczy. Warzywa, nabiał, ryby, drób, zero oleju, tylko oliwa, trochę owoców. Do tego późnym wieczorem ok 20 biegam ok 40 minut.
Mój cel to na początek zrobić porządek z brzuchem, a potem sie zobaczy. Nie liczę jakoś specjalnie kalori, po prostu staram sie jeść tylko wartościowe i urozmaicone rzeczy.
Boję sie tylko tego, że schudne jeszcze bardziej ogólnie a brzuch dalej zostanie. Proszę o pomoc ci zrobić żeby pozbyć sie brzucha i nie stracić reszty (a najlepiej przybrać bez brzucha o ile to możliwe 2w1).
Dzisiaj tez po raz pierwszy przeliczylem mniej wiecej ile zjadlem i co zjadlem.
Wyszlo 1321 kal, 92 bialko, 59 tluszcze i 214 weglowodany co wydaje mi sie o wiele za malo.
Ponizej rozpiska.
7:30
Serek wiejski 200g + lyzeczka miodu + musli z suszonymi owocami i orzechami ok 25 gram + pieczywo chrupkie zytnie 1 kromka + herbata owocowa bez cukru
10:00 Marchewka - zaczelo mnie ssac
11:00 Banan + jogurt naturalny 120g
15:00 Omlet z 3 jajek + pol pomidora, polowa papryki, pare glowek z brokula, 1 marchew. Warzywa to wsad do omleta ugotowane na parze. Omlet na oliwie z oliwek
17:00 Sok z marchwi i buraka pol szklanki, 1 kromka pieczywa zytniego chrupkiego
19:00 3 kromki pieczywa chrupkiego, 2 plastry zoltego sera, pol pomidora, smazona pers z kurczaka obrana z pamierki ok70g (zostala z obiadu corki

20:40 - 21:20 bieg ok 5 km
22 po biegu warzywa z zupy 1,5 marchewki 1,5 pietruszki, kromka chleba zytniego, 1 jajko
Dzialam troche po omacku. Jak pisze cel to przedewszystkim DUZY miesien piwny. Reszta wyglada jak z oswiecimia