kkkrzysiek napisał(a):
Jeśli dobrze pamiętam, włączałeś pulsoksymetr w tryb 24/7, pewnie BT i muzyka, dodatkowo instalowałeś różnego rodzaju widżety (być może także te, które nie były zgodne z 945, więc mogły konsumować więcej energii), customowe tarcze zegarka (co chwila odświeżające dane i coś rysujące na ekranie). A jak dodam informacje, że lubisz z zegarkiem chodzić do sauny i kombinujesz z dziwnymi dodatkami (zaślepka na złącze ładowania*), to wcale się nie dziwię, że nie uznali twojej reklamacji.
*dobra, tutaj nie pamiętam czy to ty, czy ktoś inny chwalił się zakupem i użyciem
Nie wiem czy to było do mnie, chyba nie, więc nie wprowadzaj proszę zamieszania.
W moim przypadku pulsoksymetr wyłączony na stałe, zero muzyki, zero powiadomień przez BT (tylko synchronizacja z GC), jedna tarcza której używam jeszcze od czasów FR935.
W saunie byłem może parę razy w życiu, bez zegarka bo go wtedy nie miałem więc może minimum precyzji w tym co komentujesz.
W sumie po ostatnim resecie to zegarek pracował na ustawieniach fabrycznych, nawet widoków danych treningowych nie modyfikowałem.
Najbardziej wnerwia mnie to, że tak naprawdę to nikt nie chciał zgłębić problemu.
Najpierw zegarek przeleżał w paczce w serwisie prawie 2 tygodnie (sami to przyznali w wiadomości, że po 12 dniach stan baterii wynosił 14% - do paczki wkładałem naładowany 100% czyli ubytek był ponad 7% na dobę). Potem powtórzyli test w trybie GPS, który sam robiłem bo takie były zalecenia serwisu i którego wynik był znany i podany.
A już szczytem kreatywnego tworzenia rzeczywistości było napisanie w komentarzu, że w trybie zegarka ubytek baterii wynosi 3%/dobę.
Jeśli bateria jest sprawna a zegarek na ręce wytrzymuje 3-5dni to coś ją musi w trybie ekspresowym rozładowywać. Nie wiem może jakiś czujnik świruje i drenuje baterię podczas zwykłego noszenia. Ja tego nie wiem ale nikt się tym nie zainteresował a to nie jest tak że wysyłasz zegarek do serwisu, piszesz że bateria działa 3 dni i czekasz. Najpierw kontaktujesz się telefonicznie, mailowo, jest historia korespondencji, opis problemów które zgłaszasz, zalecenia pomocy technicznej itp. Pomijam już tutaj kwestię, że to nie jest jednorazówka za 200zł tylko sprzęt za 3 tysiące.
Dobra, nie będę się nakręcał. Dzisiaj zegarek wraca, jeśli problem występował będzie dalej to muszę to chyba jakoś dokumentować i wróci do serwisu.
Przy okazji, czy jest jakaś metoda (aplikacja, widżet, inne) na sprawdzenie co jaki ma wpływ na działanie baterii? W telefonach czy komputerach można to sprawdzić może w zegarkach Garmin jest podobnie?