Teraz jest Wt, 26 maja 2020, 02:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 99  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 17 stycznia 2020, 22:36 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 10 października 2014, 08:22
Posty: 1055
Lokalizacja: WROCŁAW
Ryszard N. napisał(a):
Tak też zrobiłem, zobaczymy co jutro pokarze,...
Usunąłem z zegarka, zainstalowałem ponownie. Zobaczymy, może będzie dobrze,...


Ryszadl pokaz przez jaki protokół połaczyłes


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 17 stycznia 2020, 22:48 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 31 sierpnia 2001, 14:06
Posty: 4381
Lokalizacja: zzewszont
protokół to prokurator zabrał.
a Ryszarda zaraz pokarze jak jeszcze raz napisze pokarze [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

_________________
TV Strava
blog
koment


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: Pt, 17 stycznia 2020, 23:55 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 551
Lokalizacja: Białystok
keiw napisał(a):
Dlatego zapytałem Ryszarda, bo też podejrzewałem, że mógł również połączyć po BT.
Ja bym wywalił wszystko co jest sparowane w czujniki i jeszcze raz sparował Stryda pilnując by tylko powiązać po ANT+ jako dwa czujniki "na nogę" i "moc".


Już kiedyś pisałem że to drugie nie jest potrzebne.
Ale zajrzałem na stronę stryda i oni piszą żeby tego nie robić.

"We recommend to only pair Stryd as a foot pod. "

"Your Garmin may prompt you to pair Stryd as power and foot pod. If you have Stryd paired as PWR-STRYD and FP-STRYD on your watch, you will have problems as your Garmin will attempt to make two Bluetooth connections to Stryd which is not supported.

Całość do poczytania
https://support.stryd.com/hc/en-us/articles/360038364714-Best-practice-of-pairing-with-Garmin-watches

a z tłumacza googla
https://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=auto&tl=pl&u=https%3A%2F%2Fsupport.stryd.com%2Fhc%2Fen-us%2Farticles%2F360038364714-Best-practice-of-pairing-with-Garmin-watches


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 18 stycznia 2020, 00:23 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 6157
Lokalizacja: Szczecin
W tym jest właśnie mowa o tym by nie dodać połączenia BT jak mamy połączenie Ant+.
Po Ant+ w F6X masz mieć dwa "na mogę" i "moc". Jak napisali moc w Garmin i tak jest tylko po Ant+.
Najlepiej przed parowaniem Stryda z zegarkiem, wcześniej połączyć go z apka w telefonie po BT i dopiero dać wykrywanie czujników. Zegarek wykryje wtedy tylko po Ant+ bo BT będzie już zajęty.

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 18 stycznia 2020, 07:29 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 551
Lokalizacja: Białystok
keiw napisał(a):
W tym jest właśnie mowa o tym by nie dodać połączenia BT jak mamy połączenie Ant+.
Po Ant+ w F6X masz mieć dwa "na mogę" i "moc". Jak napisali moc w Garmin i tak jest tylko po Ant+.
Najlepiej przed parowaniem Stryda z zegarkiem, wcześniej połączyć go z apka w telefonie po BT i dopiero dać wykrywanie czujników. Zegarek wykryje wtedy tylko po Ant+ bo BT będzie już zajęty.


Żeby usystematyzować ich zdaniem najlepsze połączenie.

Usuń wszystkie połączenia z czujnikami i
1. Połącz stryda po ANT+ jako Foot pod czyli będziesz widział coś takiego FP-XXXXX. XXXXX

koniec, nie dodajemy więcej połączeń!

Ryszard N wyłącz na okres testów GPS-a, może masz jakiś problem ze sprzętem i masz wyświetlane tempo raz ze stryda raz z GPS-a i stąd takie szopki. Jak zegarek nie widzi danych ze stryda to z automatu przełącza się na dane z GPS-a. Jak wyłączysz GPS-a będzie mieć pewność że dane masz ze styda. A jak będą zaniki tempa to znaczy że coś nie nie tak ze sprzętem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 18 stycznia 2020, 11:46 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 6157
Lokalizacja: Szczecin
Miałem u siebie "Na nogę" i "Moc" w czujniki i u mnie to nie kolidowało.
Jednak zgodnie z tym podlinkowanym przez Slawcio poradnikiem wywaliłem "Moc" z czujniki, czyli został tylko "Na nogę" i zrobiłem dziś krótki bieg.
Wszystko działa poprawnie w sumie tak jak i działało :-)

Ryszard N. - zostaw tylko "Na nogę" po ANT+ zgodnie z tym co zaleca Stryd. :taktak:

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 18 stycznia 2020, 13:52 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 6157
Lokalizacja: Szczecin
No i niestety ale wycofuję powyższe pochwały.
Moc jako czujnik w niczym nie koliduje i musi być.

Jak ktoś używa dodatkowych apkek pokazujących moc w czasie biegu to niestety, ale bez dodania czujnika "Moc" nie będzie miał w czasie biegu danych mocy.
Foto z pól "367RunFields (Stryd Support)" i "DR5c0 Datarun Premium with 5":
- po usunięciu czujnika "Moc":
Obrazek
- po dodaniu "Moc":
Obrazek

Wracam więc do tego co miałem i co działało dobrze, czyli Stryd połączony jako dwa czujniki po ANT+ "Na nogę" oraz "Moc".

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 1 lutego 2020, 14:56 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Śr, 22 maja 2013, 19:18
Posty: 260
Lokalizacja: Bydgoszcz
Wczoraj wyłączyłem w ustawieniach stryd aby go nie wyszukiwał bo jeździłem rowerem.
Wyłączyłem tylko jako czujnik na noge zapomniałem wyłączyć jako czujnik mocy.

Dzisiaj wyszedłem na trening biegowy.
Wszystko ładnie podawane podczas treningu.

Po zakończeniu przypomniało mi się że stryd jako footpod był wyłączony, lecz wszystkie parametry były podawane.

I teraz skąd było podawane tempo, GPS czy stryd? Bo moc zapewne ze stryda jako czujnik mocy.
Jak wiadomo w ustawieniach ustawione mam tempo i dystans "zawsze" z tym że teraz był wyłączony.

Wychodzi na to że tempo szło z GPS a moc z czujnika?

A wy jak macie zawsze połączony stryd?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 1 lutego 2020, 15:28 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 551
Lokalizacja: Białystok
Jak mi wyślesz oryginalny plik FIT, to w wolnej chwili postaram się odpowiedzieć.

maran7 małpa
gmail.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 1 lutego 2020, 15:57 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Śr, 22 maja 2013, 19:18
Posty: 260
Lokalizacja: Bydgoszcz
Poszło :hej:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 1 lutego 2020, 16:43 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 6157
Lokalizacja: Szczecin
Maario78 napisał(a):
Wczoraj wyłączyłem w ustawieniach stryd aby go nie wyszukiwał bo jeździłem rowerem.
..


A jak go wyłączyłeś bez usuwania w Czujniki?
Jak jest w Czujniki to z automatu wyszuka "na nogę" w biegu. W dyscyplinie "Rower" nie korzysta z "Na nogę" tylko z "Moc".

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 1 lutego 2020, 17:04 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 10 października 2014, 08:22
Posty: 1055
Lokalizacja: WROCŁAW
keiw napisał(a):
Maario78 napisał(a):
Wczoraj wyłączyłem w ustawieniach stryd aby go nie wyszukiwał bo jeździłem rowerem.
..


A jak go wyłączyłeś bez usuwania w Czujniki?
Jak jest w Czujniki to z automatu wyszuka "na nogę" w biegu. W dyscyplinie "Rower" nie korzysta z "Na nogę" tylko z "Moc".



Da sie wylaczyc jak wejdziesz w czujnik to jest opcja wyłącz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 1 lutego 2020, 17:23 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Śr, 22 maja 2013, 19:18
Posty: 260
Lokalizacja: Bydgoszcz
Dokładnie.
W ustawieniach czujnika jest taka możliwość.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 1 lutego 2020, 17:37 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 6157
Lokalizacja: Szczecin
OK, już widzę. Można to faktycznie zrobić ale wcześniej zegarek musi nawiązać połączenie z danym czujnikiem.
To jest wyłączenie na stałe i przy kolejnym treningu dany czujnik nie będzie wyszukiwany?

Maario78 - z drugiej strony nie ma chyba sensu takie dezaktywowanie Stryda. On chyba tylko na początku skanuje i szuka czujnika? Jak już zaczniesz aktywność to nie powinno to odgrywać roli.
Przyznaję, że nie wiem jak to dokładnie działa i czy ma wpływ na baterię :tonieja:

_________________
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Stryd 2.0 (footpod)
Nowy postNapisane: So, 1 lutego 2020, 17:59 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Śr, 22 maja 2013, 19:18
Posty: 260
Lokalizacja: Bydgoszcz
Właśnie nie wiem jak to jest, czy on wyszukuje go tylko na początku czy bez przerwy.
Jeżeli bez przerwy to w sumie trochę szkoda baterii.
W ustawieniach danej dyscypliny powinna być opcja z czego chcemy korzystać.
W opcjach zasilania jest tylko możliwe na wyłączenie wszystkich peryferyjnych urządzeń.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 99  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL