Garmin Fenix 8 (i pokrewne: Enduro, 7 Pro etc).

Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

I wyłącz aktualizacje na przyszłość.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?

https://runalyze.com/athlete/weuek
PKO
Awatar użytkownika
123_biegniesz_Ty
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

keiw pisze: 28 lis 2025, 14:00 Jak kupiłem swojego pierwszego Garmina, czyli właśnie F6X Pro, to chyba z 2 miesiące po zakupie Robert @cichy70 poprosił mnie, bym sprawdził wyznaczanie kursu trasy powrotnej.
Po tym Garmin zwariował, zaczął mi żreć baterię 15%/1h, poszedł na reklamację, bo nic mu nie pomagało, w tym full reset.
Wtedy jeszcze do kanału beta nie należałem, bo dopiero się Garmina uczyłem.

Później miałem jeszcze kilka sytuacji, gdzie nagle następowała spora konsumpcja baterii przez zegarek, zazwyczaj winne było nowe oprogramowanie, nie zawsze beta, pomagała kolejna aktualizacja, lub przywrócenie ustawień do golasa i ponowna konfiguracja.
Po każdej aktualizacji robię też ponowne uruchomienie zegarka przez przytrzymanie podświetlenia, aż się całkowicie wyłączy.
Jak kiedyś padły serwery Garmina po ataku hakerskim, czy coś takiego, to okazało się, ze bez synchronizacji, jak ktoś miał za dużo plików .fit z aktywnościami w zegarku, to Garminy wariowały i się restartowały.
Pomagało podłączenie pod kompa i wywalenie starych plików .fit - nie chodziło nawet o brak miejsca, bo akurat tego było sporo, jakieś inne ograniczenie wtedy powodowało bootloopa.

To takie moje "przygód kilka wróbelka Ćwirka" :oczko:
Jestes doswiadczonym I aktywnym użytkownikiem to wieksze prawdopodobienstwo zapetlenia jakiegoś procesu co konsumuje baterie. Ja sie zgadzam z Twoją opinia ,ze tak jest i trzeba robic, ale z drugiej strony znam użytkowników co garminy f8 czy f7, f6 trzymaja im miesiąc ale zegarek tylko pokazuje w trybie oszczędzania godzine to taki użytkownik nawet nie konsumuje baterri nawet na aktualizacje, bo nigdy nie podlaczal do tel , komputera.
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

123_biegniesz_Ty pisze: 03 gru 2025, 19:44 zegarek tylko pokazuje w trybie oszczędzania godzine to taki użytkownik nawet nie konsumuje baterri nawet na aktualizacje, bo nigdy nie podlaczal do tel , komputera.
To po co taki zegarek kupił?

Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

weuek pisze: 04 gru 2025, 06:24
123_biegniesz_Ty pisze: 03 gru 2025, 19:44 zegarek tylko pokazuje w trybie oszczędzania godzine to taki użytkownik nawet nie konsumuje baterri nawet na aktualizacje, bo nigdy nie podlaczal do tel , komputera.
Bo miał taką ochotę i było go na niego stać
Awatar użytkownika
123_biegniesz_Ty
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Siedlak1975 pisze: 04 gru 2025, 06:59
weuek pisze: 04 gru 2025, 06:24
Bo miał taką ochotę i było go na niego stać
zgadza sie @Siedlak1975 jeden kupił bo na f8 lepiej widzi godzine ;-)
Zegarek to zegarek dla nie ktorych a nie sprzęt medyczny czy sportowe opcje są wazne .
Tak samo jak ktoś ma kasę i kupuje 10 lambo nie po to aby jeździć a tylko trzymać w garazu .
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No i wtedy może mówić, że te lamba mu palą 3 mililitry na setkę. Dni.
Z podobnych klimatów, to żona ma buty do biegania, które są nadal dobre po 20 latach. Tyle samo to powie o tych butach co używanie feniksa do pokazywania godziny w trybie oszczędzania energii.

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ