Strona 1 z 1

Pytanie o makra - białko, tłuszcz, węglowodany

: 08 lut 2019, 11:00
autor: j.nalew
Cześć,
od kilku dni jestem na diecie - chcę lekko zredukować, ale zrobić to z głową, by nie obniżyć regeneracji, więc zdecydowałam się na dietetyka sportowego i klinicznego jednocześnie. Cele to lekka redukcja, nabranie dobrych nawyków żywieniowych, likwidacja kompulsów na punkcie słodyczy.
158 cm, 48,5 kg, BMI w normie, ale taki typ budowy, że jest warstwa tkanki tłuszczowej, której mogę się pozbyć.
Z racji 5 treningów biegowych (kilometraż z reguły 60-70 km) i 3 uzupełniających na początek kcal mam sporo - 2070 kcal, rozkład białek, tłuszczów, węgli - procentowo B/T/W - 24/23/53, ilościowo w gramach 100/90/215, 4 posiłki. Sporo białka i tłuszczów, ale posiłki dzięki temu sycą.

A pytanie moje - ciekawa jestem jak u Was wyglądają makra, jaki macie stosunek węglowodanów do pozostałych składników albo jak na kilogram masy ciała to wygląda?

Obawiałam się, że mało węgli, ale ponoć tyle jest ok, poniżej 180 g nie powinnam schodzić (3,7g na 1 kg masy ciała)

Re: Pytanie o makra - białko, tłuszcz, węglowodany

: 02 mar 2019, 06:53
autor: Burzyk
Szczerze to ja nigdy nie liczyłem makr itd. Staraj się żeby twoja dieta nie była chwilowa tylko stała się porostu częścią twojego życia, bo psychika najważniejsze.