Strona 1 z 4

Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 07:00
autor: rolin'
Ktoś poleci jakiś sprawdzony "izo" w prochu? Dobry stosunek kcal + minerały / cena.

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 09:37
autor: Arek Bielsko
glukoza + sól kamienna
cena ok.50gr za 100g :bum:

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 11:36
autor: keiw
Używam żeli SIS i jakiś czas temu wraz z żelami zamówiłem też od nich izo w proszku.
Mam taki pomarańczowy:
http://www.sportfuel.pl/?1380,sis-go-en ... zowy)-500g

Nie mam po nim żadnych perturbacji żołądkowych. Dla mnie sprawdza się dobrze, ale nie mam w tym temacie zbyt dużego doświadczenia.

Mają jeszcze taką opcję:
http://www.sportfuel.pl/?1235,sis-go-el ... cal)-1000g
Tego nie używałem.

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 14:31
autor: Arek Bielsko
Składniki: mieszanka węglowodanów (97%) (maltodekstryna z kukurydzy, fruktoza), naturalne dodatki smakowe, kwas: kwas cytrynowy, substancja słodząca: aspartam. Zawiera źródło fenyloalaniny.
cena: 40zł/500g czyli 80zł/1kg malto, którą ja kupuje po 5zł/kg :hej:

do tego oni ten cukier (malto) jeszcze słodzą słodzikiem (aspartam)... pewnie dlatego, że go za bardzo skwasili kwaskiem cytrynowym - no to już przesada :hahaha:

dlatego dalej sie upieram, że nie ma sensu kupować izo, skoro można zrobić własny

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 14:42
autor: keiw
Nie przeczę, na razie korzystałem z tego "gotowca".
Twoje przepisy mam zapisane i może w końcu sam za to się zabiorę.

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 14:45
autor: Yahoo
Arek Bielsko pisze:
Składniki: mieszanka węglowodanów (97%) (maltodekstryna z kukurydzy, fruktoza), naturalne dodatki smakowe, kwas: kwas cytrynowy, substancja słodząca: aspartam. Zawiera źródło fenyloalaniny.
cena: 40zł/500g czyli 80zł/1kg malto, którą ja kupuje po 5zł/kg :hej:

do tego oni ten cukier (malto) jeszcze słodzą słodzikiem (aspartam)... pewnie dlatego, że go za bardzo skwasili kwaskiem cytrynowym - no to już przesada :hahaha:

dlatego dalej sie upieram, że nie ma sensu kupować izo, skoro można zrobić własny
I co z tego ze aspartamem jest słodzone, teraz wiekszosc jest slodzona aspartamem, wiec przyzwyczaj sie do tego.
Zeby byla groźna ta substancja nalezaloby naprawde jednorazowo wziasc tego duzo, a czy sie kumuluje w organizmie latamk to raczej tez mit.

Wysłane z mojego DUK-L09 .

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 14:59
autor: Yahoo
rolin' pisze:Ktoś poleci jakiś sprawdzony "izo" w prochu? Dobry stosunek kcal + minerały / cena.
Ja korzystałem z tego
https://www.google.be/aclk?sa=L&ai=DChc ... Qx6BAgKEAE

http://www.sportfuel.pl/?836,powerbar-5 ... o-marakuja)

Oraz z tego

https://www.decathlon.co.uk/iso-isotoni ... 35626.html

I jeszcze piłem WCup isotonic, ale do niego linku nie dam rady znalesc

Wysłane z mojego DUK-L09 .

Re: Dobry

: 28 maja 2018, 15:49
autor: Arek Bielsko
Yahoo pisze:I co z tego ze aspartamem jest słodzone, teraz wiekszosc jest slodzona aspartamem, wiec przyzwyczaj sie do tego
a dlaczego mam sie do tego przyzwyczajać ??? nie rozumiem...

skład tego Aptonia Iso+
Skład Izotoniczny napój sportowy zawierający węglowodany. Duża zawartość witamin: B1, B2, B6, E i C. Źródło magnezu, potasu, selenu i cynku. Smak cytrynowy. Skład: Sacharoza (60%), maltodekstryna (21%), dekstroza (7%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat cytrynowy z innymi naturalnymi aromatami, cytrynian sodu, chlorek potasu, chlorek sodu, cytrynian magnezu, witaminy C, E, B2, B6 i B1, selenit sodu. W ZAKŁADZIE PRODUKCYJNYM WYKORZYSTUJE SIĘ:* GLUTEN, OWOCE MORZA, JAJA, RYBY, SOJĘ, MLEKO, SELER, SIARCZYNY, MIĘCZAKI, ŁUBIN, OWOCE ŁUPINOWE.* *Alergeny
czyli 88% to cukry, jakieś tam wątpliwe dodatki wit i min, aromaty, no i plus w zasadzie nie wiadomo co
cena: 80zł/2kg (w zasadzie 1,68kg) cukru

dalej nie kumam... po co płacić za coś 80 lub 40zł/kg, jeśli to można kupić za 5zł/kg ???
bo ładnie zapakowane? bo ma ładny kolor? bo fajnie smakuje?

ps.
nie chodzi mi o to żebym kogoś namawiał (co mi do tego, co ktoś kupuje), ale ja po prostu tego nie kumam...

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 16:35
autor: Yahoo
Arek Bielsko pisze:
Yahoo pisze:I co z tego ze aspartamem jest słodzone, teraz wiekszosc jest slodzona aspartamem, wiec przyzwyczaj sie do tego
a dlaczego mam sie do tego przyzwyczajać ??? nie rozumiem...
Bo wyglada jakbys sie bał aspartamu.

Wysłane z mojego DUK-L09 .

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 16:42
autor: Logadin
Ja tylko do kwestii czemu przepłacać, tzn. czemu zapewne ja przepłacam -> "bo fajnie smakuje?" dokładnie tak. Szczerze to jak fajnie smakuje to mnie nie interesuje co zawiera skład, ignorancja spora ale cóż izo tak często nie pojam by się przejmować czym mnie faszerują, byle fajnie smakowało i dalej po np. 80km chciało się to pić.

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 17:31
autor: Arek Bielsko
Yahoo pisze:Bo wyglada jakbys sie bał aspartamu
kurcze, rozgryzłeś mnie... z tego powodu często nie mogę zasnąć lub budzę się zlany potem... już nie wiem co robić...
A co Ty robisz, że się nie boisz aspartamu? Jak sobie z tym radzisz? Jakieś porady? Please...

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 17:35
autor: Arek Bielsko
Logadin pisze:Ja tylko do kwestii czemu przepłacać, tzn. czemu zapewne ja przepłacam -> "bo fajnie smakuje?" dokładnie tak. Szczerze to jak fajnie smakuje to mnie nie interesuje co zawiera skład, ignorancja spora ale cóż izo tak często nie pojam by się przejmować czym mnie faszerują, byle fajnie smakowało i dalej po np. 80km chciało się to pić.
Ale ten domowej roboty też świetnie smakuje :taktak:
Każdy robi jak uważa

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 18:33
autor: Yahoo
Arek Bielsko pisze:
Logadin pisze:Ja tylko do kwestii czemu przepłacać, tzn. czemu zapewne ja przepłacam -> "bo fajnie smakuje?" dokładnie tak. Szczerze to jak fajnie smakuje to mnie nie interesuje co zawiera skład, ignorancja spora ale cóż izo tak często nie pojam by się przejmować czym mnie faszerują, byle fajnie smakowało i dalej po np. 80km chciało się to pić.
Ale ten domowej roboty też świetnie smakuje :taktak:
Każdy robi jak uważa
A piłeś kiedykolwiek spiruline rozrobiona z woda?

Wysłane z mojego DUK-L09 .

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 28 maja 2018, 20:31
autor: Logadin
Nie, nie piłem.

Re: Dobry "izo" w prochu.

: 29 maja 2018, 05:08
autor: Yahoo
Logadin pisze:Nie, nie piłem.
To nie bylo do ciebie tylko do innego delikwenta.

Wysłane z mojego DUK-L09 .