Cukier-Moc czy Upadek?
: 19 sty 2005, 14:20
Witam,mam takie pytania odnośnie cukru (na którego temat zaczelem czytać po tym jak dowiedziałem się,że mam przerost kolonii drożdżaków w organizmie): daje on siłę,na pracę ,sport ale jednocześnie jest tak szkodliwy.
np.
"...Ponadto,nadmierne spozywanie cukru powoduje zakwaszenie organizmu co z kolei prowadzi do zmniejszenia zawartosci tlenu w komorce zaburzajac jej prace i powolne obumieranie.Cukier=kwas=niedotlenienie.Sprzyja to rozwojowi patologicznych bakterii w tym grzybow.Zielone warzywa,wbrew pozorom cytryna,maja odczyn alkaliczny wiec ich spozywanie powoduje dostarczenie organizmowi tlenu,mineralow i witamin,enzymow trawiennych..."
Jaką mamy alternatywę.Nie jestem dobry z diety,powiedzcie jak wy sobie radzicie z tym by "nie paść" podczas wyczynowego uprawiania sportu a jednocześnie jeść dobre,zdrowe rzeczy.Wiem,ze są cukry nieprzetworzone ale zjadanie ich w tak wielkich ilościach by dostarczyć takiej energii jaką daje prosty cukier jest bardzo..trudne..
np.
"...Ponadto,nadmierne spozywanie cukru powoduje zakwaszenie organizmu co z kolei prowadzi do zmniejszenia zawartosci tlenu w komorce zaburzajac jej prace i powolne obumieranie.Cukier=kwas=niedotlenienie.Sprzyja to rozwojowi patologicznych bakterii w tym grzybow.Zielone warzywa,wbrew pozorom cytryna,maja odczyn alkaliczny wiec ich spozywanie powoduje dostarczenie organizmowi tlenu,mineralow i witamin,enzymow trawiennych..."
Jaką mamy alternatywę.Nie jestem dobry z diety,powiedzcie jak wy sobie radzicie z tym by "nie paść" podczas wyczynowego uprawiania sportu a jednocześnie jeść dobre,zdrowe rzeczy.Wiem,ze są cukry nieprzetworzone ale zjadanie ich w tak wielkich ilościach by dostarczyć takiej energii jaką daje prosty cukier jest bardzo..trudne..